Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF vadovų pareiškimai V.Ivanausko nejaudina: „Ar Ivanausko, ar Petrausko galva kris...“

Valdas Ivanauskas pralaimėjimais 0:2 ir 0:6 pradėjo Tautų lygos kovas. Lietuvos rinktinės žaidimui keliant vis daugiau klausimų, o LFF vadovams ėmus kalbėti apie „gėdą“ ir galimus griežtus sprendimus, treneris su komanda užsakomuoju reisu atvyko į Farerų salas penktadienio rytą. Vis dėlto pats V.Ivanauskas teigia, kad papildomos įtampos dėl darbo vietos nejaučia.

„Minčių apie permainas trenerių štabe tikrai yra. Birželio 28-ą dieną turėsime Vykdomojo komiteto susirinkimą, kuriame ir spręsime“, – po pralaimėjimo Turkijai 0:6 dėstė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir pridūrė, kad mačas su Farerais bus kertinis treneriui.

„Vaizdas, kurį matome aikštėje – netenkina. Jei jis per artimiausius mačus nesikeis, tikrai galvosime apie permainas. Čia yra nonsensas“, – kolegai antrino ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Ir nors Farerų salų sostinėje Torshaune penktadienio popietę 11 laipsnių šilumos, šeštadienį aikštėje laukia karštas mūšis.

Ar Ivanausko, ar Petrausko galva kris, ar inkstai, ar kepenys...

Įsikūrę viešbutyje po trijų valandų skrydžio, pro autobuso langą pasigrožėję kerinčiais Farerų vaizdais, Lietuvos rinktinės futbolininkai įsikūrė visai šalia neseniai renovuoto stadiono ir popiet išbandė jo veją.

„Atvykome gerai, gal tik anksti kėlėmės, bet viskas tvarkoje. Skrydis geras, nusileidimas gal kiek baimės atnešė. Sąlygos normalios, aikštė ideali, stadionas normalus. Kaip mums – labai geras“, – pasakojo V.Ivanauskas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas

Ir pritarė minčiai, kad, nors taip pat dirbtinė, „Tórsvøllur“ stadiono veja visai kitokia nei Vilniuje.

„Skiriasi labai, – 15min teigė treneris. – Paskutinę treniruotę darėme Pilaitėje. Reinholdas (Breu – LFF techninis direktorius) susiskambino su Liuksemburgu, jam pasakė, kad aikštė ideali, mūsų LFF stadiono veja yra kieta. Bandėme prisitaikyti prie šių sąlygų.“

Tai buvo paskutinės pratybos V.Ivanausko auklėtiniams, kuriems iškelta užduotis užimti antrąją vietą C diviziono pirmoje grupėje atrodo vis labiau miglota. Dabar atrodo, kad svarbiausia – nelikti paskutinėje vietoje ir neiškristi į D divizioną.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija

O ar pats V.Ivanauskas jaučia, kad jo kėdė, pasirodžius ir federacijos vadovų pareiškimams, yra kaip reikiant įkaitusi?

„Prieš kiekvienas rungtynes jauti įtampą. Natūrali trenerio duona. Ar Ivanausko, ar Petrausko galva kris... ar inkstai, ar kepenys. Man svarbu mūsų futbolo ateitis, o kas toliau bus – ne man spręsti. Kiekviena treniruotė, kiekvienos rungtynės yra įtampa“, – 15min sakė strategas.

O ir rungtynių su Farerų salų komanda V.Ivanauskas nelinkęs vadinti kertinėmis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Farerų salos – Turkija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Farerų salos – Turkija

„Taip, svarbios, bet lieka dar trejos rungtynės. Abi komandos neturi taškų, abi jos tą supranta. Ir mes, ir Farerai tą patį galvojame“, – kalbėjo treneris.

Farerų rinktinę V.Ivanauskas apibūdino kaip labai disciplinuotą komandą.

„Net ir imant jų rungtynes su Turkija, antras įvartis krito vėlai. Komanda bet kokioje situacijoje laikosi savo 4-4-2 sistemos. Žaidžia, sakykime, ne kažkokį gražų futbolą, bet jų toks žaidimas. Jei nusileisime dvikovose, kituose momentuose, bus labai sunku, bet visi tai supranta. Jų abejos rungtynės su Liuksemburgu ir Turkija parodė, kad komanda kovinga. Visiems čia žaisti bus sunku“, – dėstė rinktinės vairininkas.

Prieš išvyką į Farerus V.Ivanauskas kiek perstumdė sudėtį. Į lėktuvą su komanda lipo U-21 rinktinėje rungtynes sužaidę Karolis Uzėla, Titas Milašius, Natanas Žebrauskas ir Artemijus Tutyškinas

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Nauris Petkevičius
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Nauris Petkevičius

O štai Artūras Dolžnikovas ir Nauris Petkevičius, gavę šansus pirmuose dviejuose nacionalinės rinktinės susitikimuose, buvo palikti Lietuvoje.

„Mintis yra komandos atjauninimas, – aiškino V.Ivanauskas. – Jauni žaidėjai nusipelnė būti rinktinėje. Buvo vieni, reikia ir kitiems pabūti. Negali žaisti visi, kiekvienas žaidėjas turi šansą, turi pajausti nacionalinės rinktinės atmosferą, kvapą. Su žaidėjais perkalbėjau, jokių pretenzijų nėra. Jie atidirbo, sužaidė, viskas gerai. Čia natūrali atranka.“

Po mūsų ir Lenkija pralaimėjo – gavo šešis įvarčius. Čia futbolo profesionalų dalis – yra pakilimai, yra nusileidimai.

Treneris neslėpė, kad komandos psichologinė būsena po itin skaudaus pralaimėjimo Turkijai buvo prasta.

„Pirma diena buvo sunki, – pripažino V.Ivanauskas. – Kitos dienos vakarą persižiūrėjome ramiai viską, viską susitvarkėme. Komanda suprato, kur ir kas. Po mūsų ir Lenkija pralaimėjo – gavo šešis įvarčius. Čia futbolo profesionalų dalis – yra pakilimai, yra nusileidimai. Nemanau, kad čia buvo labai didelis nusileidimas, bet turime pripažinti, kad Turkija yra stipresnė komanda. Rezultatas skaudus, bet toks normalus futbolo gyvenimas.“

Ir įvardino, kur Lietuvos komanda paleido rungtynes.

„Paskutinės 10 minučių. Jie pajautė kraują ir jį išgėrė“, – trumpai atsakė V.Ivanauskas.

Ar ir lietuviams pagaliau pavyks pajusti varžovų kraujo kvapą, pamatysime šeštadienį. Rungtynių Torshaune pradžia – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius