Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos septyniolikmečiai panaikino dviejų įvarčių atsilikimą ir įveikė baltarusius

Lietuvos jaunių (iki 17 metų; U-17; gimę 2000 m. ir jaunesni žaidėjai) futbolo rinktinė pirmosiose kontrolinėse rungtynėse Alytuje penktadienį atsitiesė po dviejų praleistų įvarčių ir antrajame kėlinyje trimis baudiniais įveikė Baltarusijos komandą – 3:2 (0:1).
Lietuvos septyniolikmečių rinktinė
Lietuvos septyniolikmečių rinktinė / LFF nuotr.

Šios kontrolines rungtynės ilgam įsimins žaidėjams ir žiūrovams: atsilikdami rezultatu 0:2 lietuviai antrajame kėlinyje sugebėjo atsitiesti bei iškovoti pergalę 3:2. Matas Gudaitis tris kartus „uždirbo“ 11 metrų baudinius, o Edgaras Utkus (46, 51 ir 61 min.) visus smūgius šaltakraujiškai realizavo.

Pirmasis dvikovos kėlinys klostėsi permainingai. Nuo pirmųjų rungtynių minučių Vytauto Vaškūno auklėtiniai spaudė svečius ir provokavo jų klaidas gynyboje. Visgi baltarusiai prisitaikė prie žaidimo tempo ir 23–ią min. Dmitrijus Maciašas pelnė įvartį po kontratakos. Lietuviai suaktyvėjo kėlinio pabaigoje ir galėjo išlyginti rezultatą po Tito Milašiaus reido 39–ą min., tačiau Arno Baulino smūgis nebuvo taiklus.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui svečiai įmušė savo antrą įvartį – Kirylas Kirylenka (42 min.) pasinaudojo lietuvių gynėjų klaida ir sugebėjo antru bandymu nuginkluoti Arijų Bražinską.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Lietuvių įvarčių atkarpa prasidėjo nuo 45–os minutės, kai baltarusių gynėjai nugriovė M.Gudaitį ir teisėjas skyrė baudinį. E.Utkus smūgiavo tiksliai ir sugrąžino intrigą į rungtynes. 50–ą min. baltarusiai darsyk neleistinai sustabdė M.Gudaitį šalia vartų ir teisėjas parodė į 11 metrų žymę. E.Utkus rezultatą išlygino – 2:2.

M.Gudaitis nesustojo grasinti baltarusių vartams – 54–ą ir 58–ą min. jo smūgius spėjo atremti vartininkas, o 59–ą min. lietuvio smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į skersinį. 60–ą minutę M.Gudaitis vėl išprovokavo baltarusių gynėjus, kurie jį neleistinai nugriovė. Arbitras buvo negailestingas svečiams ir vėl skyrė baudinį, o E.Utkus šaltakraujiškai jį realizavo.

Per likusį rungtynių laiką lietuviai sugebėjo užtikrintai sužaisti gynyboje ir išsaugojo pergalingą rezultatą 3:2.

Lietuvos ir Baltarusijos vaikinų U-17 rinktinės, besiruošiančios Europos čempionato atrankos turnyrams, dar kartą sužais kontrolines rungtynes Alytuje rugsėjo 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius