Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naują etapą pradedantis V.Ivanauskas: apie kitą A.Novikovo stotelę ir laukiantį maratoną

Jau šeštadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė vers naują baltą lapą ir stengsis jį tapyti pergalingomis spalvomis. Valdas Ivanauskas anksčiau nei įprastai sukvietė auklėtinius į neįprastą treniruočių stovyklą, o jai baigiantis dėliojo pagrindinius akcentus prieš laukiantį net ketverių rungtynių maratoną.

Druskininkuose, o ne Vilniuje prasidėjo Lietuvos komandos pratybos prieš Tautų lygos C diviziono startą. Nusprendęs į treniruotes sukviesti net 37 futbolininkus, galiausiai V.Ivanauskas pasirinko optimaliausią sudėtį.

Lietuvos rinktinės sudėtis

  • Vartininkai: Ernestas Šetkus, Džiugas Bartkus, Ignas Plūkas.
  • Gynėjai: Rolandas Baravykas, Pijus Širvys, Saulius Mikoliūnas, Edgaras Utkus, Linas Klimavičius, Benas Šatkus, Edvinas Girdvainis, Dominykas Barauskas.
  • Saugai: Linas Mėgelaitis, Vykintas Slivka, Arvydas Novikovas, Justas Lasickas, Donatas Kazlauskas, Paulius Golubickas, Fedoras Černychas, Nauris Petkevičius, Vilius Armanavičius, Giedrius Matulevičius, Artūras Dolžnikovas.
  • Puolėjai: Karolis Laukžemis, Augustinas Klimavičius, Ignas Kružikas.

Stovyklai persikėlus į Vilnių, V.Ivanauskas bendravo su žurnalistais ir pabrėžė, kad rotacija ketveriose rungtynėse, kurias teks sužaisti per 10 dienų – neišvengiama.

„Tikrai rotuosime. Nei praktiškai, nei teoriškai, nei fiziškai negalime išlaikyti ketverių rungtynių per 10 dienų. Teks galvoti, koreguoti, – dėstė V.Ivanauskas. – Kiekvienas žaidėjas pasiruošęs. Žaidėjams, kurie buvo atgal išsiųsti į U-21 rinktinę – jų buvo 9 – pasakyta, kad jie yra budėjimo režime. Jei pas mus bus nelaimė ar kažkas panašaus, jie privalės per trumpiausią laikotarpį prisijungti. Tas yra svarbu. Kad bus reikalinga rotacija – faktas, o kokiose rungtynėse ir kaip – spręsime. Labai svarbios pirmos rungtynės, o toliau žiūrėsime.“

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas

„Žinote, kad buvo nuimtas vienas A lygos turas, kiti žaidėjai jau yra baigę sezonus. Didesnis akcentas buvo į fizinį pasiruošimą, nes laukia ketverios labai sunkios rungtynės su išvykomis, su stipriais varžovais. Akcentas buvo žaidėjus paruošti fiziškai. Kaip žinote, ne visi yra vienodos formos. Treniravomės grupėmis, aktyviai juos sekėme, žiūrėjome. Iš mūsų pusės viskas įvyko sklandžiai“, – pabrėžė V.Ivanauskas.

Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje su Lietuva taip pat yra Liuksemburgas, Turkija ir Farerų salos. LFF iškeltas tikslas – antroji vieta, nors lietuvių reitingas – žemiausias šioje kompanijoje.

Artimiausios Lietuvos rinktinės rungtynės

  • Birželio 4 d. (šeštadienis), 19.00 val. Lietuva – Liuksemburgas. Vilniaus LFF stadionas.
  • Birželio 7 d. (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Turkija. Vilniaus LFF stadionas.
  • Birželio 11 d. (šeštadienis), 19.00 val. Farerų salos – Lietuva.
  • Birželio 14 d. (antradienis), 21.45 val. Turkija – Lietuva.

Reinholdas Breu – naujasis LFF techninis direktorius – dešimtmetį, prieš atvykdamas į Lietuvą, dirbo Liuksemburge, tad yra iki kaulelio susipažinęs su šios šalies futbolo rinktine. Kol kas V.Ivanauskas su vokiečiu apie būsimą varžovą nekalbėjo.

„Šiandien jis atvažiuoja į vakarienę, kaip ir jaunimo rinktinių treneriai. Esame komanda. Informaciją turime, išsamesnę susirinksime, dar yra kelios dienos. Iš mūsų pusės informacija yra, žaidėjams dar jos neperdavėme. Šiais laikais viskas lengva, yra medijos priemonės, tikrai bus išsamus pokalbis ir apie kiekvieną žaidėją, apie stipriąsias ir silpnąsias puses. O kad turi stiprių žaidėjų Liuksemburgas, tai faktas. Patys žinote, kokiuose klubuose jie žaidžia. Reinholdas suteiks tą informaciją, dar ją pagilins“, – neabejojo Lietuvos rinktinės treneris.

Wikipedia nuotr./Reinholdas Breu
Wikipedia nuotr./Reinholdas Breu

15min paklaustas apie Arvydą Novikovą, kuris, nepatekęs į aukščiausiąją Turkijos lygą, liko be kontrakto su „Erzurumspor“, V.Ivanauskas prasitarė, kad geriausias šalies futbolininkas jau yra sukirtęs rankomis su kitu klubu.

„Su Turkijos komanda, bet ne su ta pačia“, – atskleidė treneris.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Arvydas Novikovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Arvydas Novikovas

V.Ivanauskas rinktinėje pasiliko ir būsimą debiutantą Naurį Petkevičių. Pats futbolininkas kalbėjo, kad Belgijos klube „Charleroi“ žaidžia „po puolėju“, o Lietuvos komandos vairininkas ne kartą sakė, jog nemato šio futbolininko puolime.

„Tikrai ne puolėjas, – pabrėžė V.Ivanauskas. – Stovykla buvo nelengva, tikrai, kalabant apie fizinį krūvį. <...> Nauris paskutines dvejas ar trejas rungtynes žaidė Belgijoje, tas džiugina. Šiaip šis žaidėjas yra mūsų perspektyva, jį matome, bet tikrai ne puolėjo pozicijoje.“

Juodų kačių tikrai nėra

Domantas Šimkus ankstesnio trenerio Valdo Urbono rinktinėje buvo starto sudėties žaidėjas, tačiau V.Ivanausko komandoje nuėjo į paraštes. Saugo nebuvo net ir 37-ių žaidėjų išplėstiniame sąraše, bet strategas tikina, kad pykčių su šiuo futbolininku nėra.

„Juodų kačių tikrai nėra, paprasčiausiai žiūriu į sportines perspektyvas. Kaip minėjau pirmoje konferencijoje, reikia perspektyvos, reikia pokyčio. Azerbaidžano lygis tikrai nėra aukštesnis nei Lietuvos. Deja, jam nepasisekė su sezonu. Bet jis tikrai nėra nurašytas, jokia katė neperbėgo. Paprasčiausiai, dėl sportinio principo jis nepatenka į nacionalinę rinktinę“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

LFF nuotr./Domantas Šimkus
LFF nuotr./Domantas Šimkus

Treneris negalėjo atsakyti, kiek taškų per ketverias rungtynes jį tenkintų. Jis paragino klausimą pakartoti po pirmųjų rungtynių, kai situacija bus kiek aiškesnė.

Beje, trečiadienio vakarą Ukrainos rinktinė žais atrankos į pasaulio čempionatą atkrintamųjų pusfinalio rungtynes su Škotija.

Ir nors V.Ivanauskas yra dirbęs Edinburgo „Hearts“, jis net nesvarstė paklaustas, kurion pusėn kryps jo simpatija.

„Ukrainos visi laukia. Bus palaikymas iš visų pusių. Bus nelengva, nes, net jei laimės, turės žaisti su Velsu. Tikrai už Ukrainą sergame visi, tikimės, kad ji bus Katare“, – sakė V.Ivanauskas, ankstesnėje spaudos konferencijoje graudinęsis, kai kalbėjo Ukrainos tema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius