Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo svajonės nutolęs V.Dambrauskas: „Galbūt perdegėme dar prieš rungtynes“

Lietuviška UEFA Čempionų lygos svajonė nutolo po pirmojo lemiamo atrankos etapo mačo Švedijoje tarp „Malmo“ ir Razgrado „Ludogorec“ klubų. Valdo Dambrausko treniruojami Bulgarijos čempionai 0:2 nusileido Malmės ekipai ir atsakomajame mače kitą savaitę turės verstis per galvą, kad pačiuptų išsvajotąjį Čempionų lygos bilietą.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / PFC Ludogorets 1945 nuotr.

Po vieną įvartį per abu kėlinius įmušę Švedijos čempionai nutolino „Ludogorec“ nuo Čempionų lygos, kurioje Bulgarijos klubas pastarąjį sykį žaidė 2016-2017 m. sezone.

Nors Razgrado klubas daugiau kontroliavo kamuolį Malmėje vykusiose rungtynėse (57 proc. prieš 43 proc.), švedai gerokai dažniau smūgiavo į vartus (17-4) ir be įvarčių turėjo ir dar vieną auksinę progą, kuomet kamuolį atsitrenkė į virpstą.

„Šiandien „Malmo“ buvo geresnė komanda, – pripažino V.Dambrauskas po rungtynių. – Nesugebėjome susitvarkyti su jų spaudimu, tai ir buvo lemtingas faktorius rungtynėse. „Malmo“ turėjo daugiau šansų. Mes irgi sukūrėme pavojingų epizodų, bet rungtynių baigtį lemia ne jie, o įvarčiai.“

Tris atrankos etapus iki šiol įveikęs „Ludogorec“ klubas dar nė sykio nebuvo patyręs pralaimėjimo, tačiau ankstesniuose dviejuose etapuose prieš Murska Sobotos „Mura“ ir Pirėjo „Olympiakos“ bulgarams teko kurtis pranašumą antrose rungtynėse po to, kai pirmosios baigėsi lygiosiomis.

Tad ir šįkart Razgrado klubas tikisi, jog antradienį vyksiančiame atsakomajame mače pavyks iškovoti pergalę bent dviejų įvarčių skirtumu.

„Rasime būdų, kaip pakeisti žaidimą antrajame mače. Kai kuriems žaidėjams tai buvo pirmas kartas šiame Čempionų lygos atrankos etape, tad jautėsi įtampa. Galbūt perdegėme dar prieš rungtynes, laukdami jų. Grįšime namo su patirtimi – turime pasimokyti iš klaidų ir bandyti susigrupuoti antrajam susitikimui. O aš turėsiu išanalizuoti ir nuspręsti dėl geriausio rungtynių plano antradieniui“, – kalbėjo V.Dambrauskas.

44 metų lietuvis siekia tapti pirmuoju savo šalies treneriu, išvedusiu komandą į Čempionų lygos grupių etapą. Jeigu „Ludogorec“ vis tik nepajėgs atsirevanšuoti „Malmo“ reikiamu skirtumu, Razgrado klubas žais UEFA Europos lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius