Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinio baudinio nerealizavęs 19-metis: „Neleisiu negatyvui manęs palaužti“

Bukayo Saka buvo žmogus, kuris atliko paskutinį smūgį „Euro 2020“ turnyre. 19-mečio 11 metrų baudinį atrėmė Gianluigi Donnarumma, o italai laimėjo titulą. Labai daug neapykantos, patyčių ir rasizmo sulaukęs B.Saka teigia, kad negatyvas jo nepalauš.

B.Saka, Marcusas Rashfordas ir Jadonas Sancho buvo žmonės, nerealizavę 11 metrų baudinių Europos čempionato finale.

Juodaodžiai futbolininkai sulaukė rasizmo bangos, įrašinėjimų ir grasinimų socialiniuose tinkluose.

Policija jau sulaikė 5 asmenis dėl rasistinių komentarų.

„Aš laikiausi atokiai nuo socialinių tinklų keletą dienų, leidau laiką su šeima ir galvojau, kas nutiko per pastarąsias keletą savaičių, – rašė instagrame B.Saka. – Ši žinutė neperduos, koks esu dėkingas visiems mane palaikiusiems.

Man buvo garbė būti Anglijos rinktinėje, kurioje žaidėjai yra lyg broliai. Esu dėkingas už pamokas ir sunkų visų darbą. Matyti komandą pasiekiančią finalą pirmą kartą per 55 metus, matyti savo šeimą tribūnose – tai man reiškė viską.

Nėra žodžių, nusakančių, koks esu nusivylęs galutiniu rezultatu ir savo baudiniu. Tikrai tikėjau, kad mes laimėsime šį trofėjų jums. Atsiprašau, kad to nepadarėme, tačiau pažadu, kad ši žaidėjų karta leis pajusti, ką reiškia laimėti.

Mano reakcija po rungtynių pasakė visą, man labai skaudėjo, jaučiausi nuvylęs visą Angliją. Tačiau aš neleisiu negatyvui manęs palaužti.

Dėkoju visiems, kurie mane palaikė. Apie tai turėtų būti futbolas. Aistra, įvairių rasių, lyčių, religijų žmonės turi susivienyti ir mėgautis žaidimu.

Kreipiuosi į socialinių tinklų platformas instagramą, tviterį, feisbuką. Nenoriu, kad kitas vaikas ar suaugęs susilauktų tiek pykčio, tiek piktų žinučių, kurių sulaukėme su Marcusu ir Jadonu.

Iš karto buvo aišku, kokio pykčio sulauksiu, liūdna, kad šios galingos platformos nedaro pakankamai, kad tai sustabdytų.

Futbole nėra vietos rasizmui ar neapykantai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius