-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po istorinio triumfo „Roma“ nežada sustoti, Barselonoje – gedulo nuotaikos

Antradienio vakaras Čempionų lygoje „Barcelona“ futbolininkams baigėsi katastrofa. Be didesnių problemų šį sezoną visus nuo kelio Ispanijos pirmenybėse ir Europoje šlavęs Katalonijos futbolo simbolis netikėtai sugriuvo prie Amžinojo miesto sienų. Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomajame mače „Roma“ 3:0 sutriuškino Barselonos futbolininkus ir atsirevanšavo už svečiuose prieš savaitę patirtą nesėkmę 1:4.
Eusebio Di Francesco
Eusebio Di Francesco / „Scanpix“ nuotr.

Trijų įvarčio pranašumo po pirmojo mačo „Barcelona“ neišsaugojo tik antrą kartą per visą klubo gyvavimo istoriją. 1943-iaisiais metais Ispanijos taurės rungtynėse „Barca“ 3:0 laimėjo prieš Madrido „Real“, bet svečiuose pralaimėjo net 1:11.

Antradienio vakarą Romos ekipai užteko ir trijų „sausų“ įvarčių, tačiau tai prilygo stebuklui.

Romos ekipą treniruojantis Eusebio Di Francesco neslėpė džiaugsmo istorine pergale ir gyrė savo vyrus už parodytą charakterį.

„Šios komandos jėga yra tai, kad mes žiūrime tik į priekį, o ne atgal. Dabar privalome kuo greičiau užmiršti šią pergalę ir tinkamai pasiruošti sekmadienį vyksiančiam derbiui su „Lazio“. Italijos čempionate šiemet sekasi ne ypač gerai, bet šį vakarą už savo sunkų darbą sulaukėme atpildo“, – po pergalės prieš „Barcą“ kalbėjo strategas.

Likus septyniems turams iki „Serie A“ sezono pabaigos „Roma“ užima ketvirtąją vietą ir tik tašku lenkia Milano „Inter“ bei vis dar nėra užsitikrinusi vietos kito sezono Čempionų lygoje.

Trenerio teigimu, pergalė prieš katalonus komandai turėtų užauginti sparnus. „Kodėl nepatekus į finalą? Nuėjome labai toli, nors niekas to nesitikėjo. Pakėlėme kartelę labai aukštai, bet nenoriu, kad žaidėjai užmigtų ant laurų. Turime suprasti, kad visada galime siekti dar daugiau“, – kalbėjo E.Di Francesco.

„Kaip pralaimi, taip, belieka pasakyti, kad varžovas buvo stipresnis. Ir tai yra tiesa. Nuo pat pirmųjų minučių jie labai mus spaudė ir nesugebėjome parodyti savojo futbolo. Nesugebėjome įveikti šio spaudimo. Jie žaidė labai gerai, o mes – blogai“, – pralaimėjimo priežastis konstatavo „Barcelona“ strategas Ernesto Valverde.

„Jiems nebuvo ką prarasti ir „Roma“ žaidė tikrai geriau už mus. Ko gero, tai yra mano pats skaudžiausias pralaimėjimas vilkint „Barcelona“ marškinėlius. Atvykome į Romą būdami geros formos, bet nieko neišėjo“, – po mačo rankomis skėsčiojo Sergio Busquetsas.

„Rezultatas 3:0 yra įspūdingas, tačiau jeigu vertinsime abejas rungtynes, pamatysime, kad „Roma“ tiesiog labiau norėjo laimėti. Manau, jog mes nusipelnėme žengti toliau. Įveikėme komandą, kuri pastaruoju metu laimėjo ypač daug. Šį vakarą viskas buvo nuostabu – nuo fantastiško palaikymo tribūnose iki rezultato švieslentėje“, – kalbėjo „Roma“ saugas Radja Nainggolanas, kuris buvo priverstas praleisti pirmą mačą Barselonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius