Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po laidojančių lygiųjų su Farerų salomis – R.Breu pozityvas: „Geras pirmas žingsnis“

LFF techninis direktorius ir laikinasis rinktinės treneris Reinholdas Breu per paskutinę pridėto laiko minutę elegantiškai krūtine sustabdė kamuolį techninėje zonoje, tačiau netrukus teisėjas paskelbė rungtynių tarp Lietuvos ir Farerų salų pabaigą. 1:1 ir prisvilęs pirmasis vokiečio blynas.
Lietuva - Farerų salos
Lietuva – Farerų salos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu turime 0 taškų, tad galbūt ir lygiosios pirmajame žingsnyje būtų sėkmė, tačiau jeigu pakalbėsite su žaidėjais – jie nori laimėti. Aš irgi noriu laimėti. Manau, jūs (kreipiasi į žurnalistą) taip pat norite rašyti apie pergalę, ne apie pralaimėjimą“, – dieną prieš Farerų iššūkį 15min kalbėjo R.Breu.

Ir buvo teisus. Apie pergalę rašyti būtų kur kas smagiau.

Bet rinktinių futbole tokių progų dažnai nebūna. Pastarąjį kartą oficialiose rungtynėse lietuviai pergalę buvo iškovoję senokai – 2021-ųjų spalio 9-ąją, kuomet Valdo Augustino Ivanausko vadovaujama komanda nugalėjo Bulgariją 3:1.

Susitikimas ketvirtadienio vakarą buvo blankus. Lietuvos rinktinė mačo pradžioje buvo kaip reikiant pakrikusi, o aukštą spaudimą taikę ir šeimininkus tuo nustebinę varžovai kūrė progas.

Galiausiai ir pasižymėjo, kai Jakupas Andreasenas nukreipė kamuolį į vartus po puikaus Joanneso Bjartalio perdavimo.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos

Kamuolį į vartus nukreipti pavyko ir lietuviams. 41-ąją minutę Arvydas Novikovas bandė atlikti klastingą smūgį, kamuolys atsitrenkė į Fiodoro Černycho nugarą, o laiku ir vietoje atsidūręs Vykintas Slivka pelnė įvartį.

VAR kambaryje epizodo peržiūra vyko ilgai, o ir teisėjo asistentas iš pradžių kėlė nuošalės vėliavėlę į viršų. Galiausiai technologijos šyptelėjo Lietuvai – įvartis įskaitytas.

Deja, tai buvo vienintelis Lietuvos rinktinės smūgis į vartų plotą per visas 90 minučių.

Šios lygiosios gali būti prilyginamos pralaimėjimui – lietuviai nebeturi šansų pakilti iš turnyro lentelės dugno, tad atsirado itin reali rizika nukristi į Tautų lygos rūsį – D divizioną. Jau dabar aišku, kad Lietuvos rinktinės lauks išlikimo mūšis su kita paskutine C diviziono grupės komanda. Tarp galimų varžovų – Baltarusija, Gibraltaras, Kipras.

„Ačiū žaidėjams, komandai, – spaudos konferenciją pradėjo R.Breu. – Bandėme laimėti. 90 minučių gerai dirbome, demonstravome gerą charakterį. Nebuvo lengva, o ypač po praleisto įvarčio standartinės situacijos metu. Analizuosime rungtynes, atsistatysime ir būsime pasiruošę kitoms rungtynėms po trijų dienų. Man tai buvo pozityvus pirmas žingsnis. Taip, ne viskas buvo idealu. Su žaidėjais nemažai kalbėjome apie naujus žaidimo principus, stilių. Nuoširdžiai dėkoju futbolininkams, nes visi atidavė visas jėgas. Iš mano pusės tai – geras pirmas žingsnis. Pirmas taškas Tautų lygoje.“

15min paklaustas, ar po lygiųjų, kurios palaidojo šansus nelikti paskutinėje vietoje, treneris tikrai yra patenkintas, vokietis aiškino, jog visada yra noras turėti idealų planą, žaisti gražų futbolą ir kontroliuoti kamuolį 75 proc. laiko.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos

„Bet tai neįmanoma, nes žaidėme prieš stiprią komandą, – dėstė R.Breu. – Turime priimti šį rezultatą. Nesu patenkintas lygiosiomis, ypač namuose. Bet turime būti teisingi. Tai buvo geras pirmas žingsnis, geras darbas aikštėje, bet reikia tobulėti ir visi tai žino. Žaidėjai tai žino.“

„Gaila, kad nepavyko pasiekti pergalės, – sakė V.Slivka. – Įsivėlėme į ilgų kamuolių žaidimą, gal galėjome sužaisti ramiau.“

Trenerio pareigas einantis techninis direktorius teigė, kad po keturių iš eilės pralaimėjimų Tautų lygoje sunku tikėtis idealaus pasirodymo.

„Nebuvome geri kontroliuodami kamuolį, pritrūko šalto proto. Buvo akivaizdu, kad, jei praleisi įvartį, sugrįžti nebus lengva“, – kalbėjo laikinasis treneris.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos

„Antrajame kėlinyje norėjome daryti viską, kad laimėtume. Ypač pirmoje ar antroje atakos fazėse trūko šalto proto, ramybės, todėl neparuošėme atakų“, – pridūrė R.Breu.

Žvelgdamas į susitikimą su Liuksemburgu, vyksiantį sekmadienį išvykoje, specialistas tikino, jog bus labai sunku. Ir paminėjo lygiąsias 3:3, kurias Turkijoje pasiekė būsimi varžovai.

„Jauna Liuksemburgo karta pelnė 3 įvarčius. Žinau visus žaidėjus, nes juos treniravau, – pabrėžė 10 metų Liuksemburge dirbęs R.Breu. – Bus kova, bet visai kitokios rungtynės. Gal mums kiek lengviau žaisti išvykoje, nes Liuksemburgas norės žaisti atakuojantį futbolą.“

O štai Farerų salų komandos treneris iš Švedijos Hakanas Ericsonas didžiavosi savo komanda.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Farerų salos

Ji po praėjusio Tautų lygos turnyro iškopė į C divizioną, jame nugalėjo Lietuvą 2:1 namuose, išvykoje sužaidė 1:1, anksčiau išplėšė lygiąsias su Liuksemburgu 2:2.

„Tai pirmas kartas, kai Farerų salų komanda iškopė aukštyn, dabar liks šiame divizione, – kalbėjo švedas, užsitikrinęs trečiąją vietą grupėje. – Tikiu, kad ir žmonės Fareruose supranta, ką mes padarėme. Lygiosios su Liuksemburgu. Bandėme žmonėms paaiškinti, kad tai nuostabi komanda... Esame patenkinti, kad liksime C divizione.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius