Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos didvyriu tapęs Fernando Santosas: „Tikėjau, kad ši naktis bus mūsų“

Dar visai neseniai Fernando Santosas buvo išspirtas iš beviltiškai rungtyniavusios Graikijos rinktinės vyriausiojo trenerio posto, o sekmadienio vakarą tapo naujuoju Europos futbolo karaliumi. Jo vadovaujami portugalai 1:0 po pratęsimo sugebėjo įveikti Prancūzijos rinktinę ir iškovojo trofėjų, kurio nepavyko iškovoti nė vienai ankstesnei šios talentų nestokojančios šalies kartai.
Į orą mėtomas Fernando Santosas
Į orą mėtomas Fernando Santosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot trenerio, šios pergalės portugalų tauta nusipelnė ne mažiau nei tie futbolininkai, kurie didvyriškai sekmadienio vakarą kovėsi Paryžiuje.

„Aistruoliai mums leido patikėti savimi, o ypač, kai dėl traumos iš rikiuotės iškrito lyderis Cristiano Ronaldo, – pripažino F.Santosas. – Visada jautėme didžiulę savų sirgalių paramą ir tai mus įkvėpė šiam žygdarbiui.“

Strategas negailėjo ir šiltų žodžių savo kapitonui, kurį, nepaisant žiniasklaidos kritikos, gynė viso čempionato metu.

Mačo metu C.Ronaldo tarsi antrasis treneris vadovavo komandai nuo atsarginių suolo kartu su F.Santosu, tačiau UEFA atstovai vienos ryškiausių planetos žvaigždžių bausti nedrįso.

„Mūsų kapitonas buvo nuostabus ir neįtikėtinai prisidėjo prie tos komandinės dvasios, kuri galiausiai lėmė šią pergalę. Dukart jis bandė grįžti į aikštę, bet nesėkmingai, tačiau Cristiano mums labai padėjo drabužinėje bei ant suolo. Jis tikėjo, kaip ir aš, kad ši naktis bus mūsų“, – šypsojosi portugalas.

Anot 61-erių metų iš Lisabonos kilusio specialisto, šį titulą nulėmė komandinis darbas.

„Visuomet tvirtinau, kad ši rinktinė yra didi komanda. Niekad to neslėpiau, kalbėjau su savo auklėtiniais neslėpdamas nieko. Esame nepaprastai talentingų futbolininkų ekipa. Tiesiog privalome labiau stengtis, greičiau bėgti ir kovoti dėl kiekvieno kamuolio. Džiaugiuosi, kad vyrai manimi tikėjo ir galiausiai mes iškėlėme virš galvų šį trofėjų“, – emocijas sunkiai tvardė čempionų ekipos strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius