Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalų žiniasklaidai – rebusas dėl Lietuvos rinktinės sudėties

Kas sakė, kad Lietuva turi skurdų rinktinės žaidėjų pasirinkimą? Nors nacionalinės komandos žaidėjus Valdui Urbonui dažniausiai užtenka suskaičiuoti ant keturių rankų pirštų, atspėti startinę sudėtį, kurią į aikštę mes 51-erių panevėžietis, ne taip ir paprasta. Portugalijos didžiausi dienraščiai „Euro 2020“ atrankos rungtynių dieną pabandė atspėti svečių sumanymus, tačiau dauguma stipriai šovė pro šalį.
Portugalijos žiniasklaida
Portugalijos žiniasklaida / 15min koliažas

Didžiųjų Portugalijos sporto dienraščių „A Bola“, „O Jogo“ ir „Record“ žurnalistų nuomonės stipriai išsiskyrė.

Lisabonoje leidžiamas ir 74-uosius metus skaičiuojantis „A Bola“ ketvirtadienio viršelio numerį papuošė besišypsančiu Fernando Santoso veidu ir didžiule antrašte „Ženkime į Euro“.

Nacionalinės rinktinės rungtynėms „A Bola“ skyrė septynis pirmuosius (iš 40) dienraščio puslapius, bet prognozuodami svečių vienuoliktuką parašė visišką nesąmonę.

Vartuose dienraščio žurnalistas Rogerio Azevedo vietą skyrė Vytautui Černiauskui, dešiniojo gynėjo poziciją – Rolandui Baravykui, atraminiu saugu nurodė traumą patyrusį ir į Portugaliją net neatvykusį Modestą Vorobjovą, į dešinįjį atakos kraštą pasiuntė Justą Lasicką, ant atsarginių suolo pasodindamas Arvydą Novikovą, o vidurio puolėju pasirinko Deivydą Matulevičių.

Mariaus Bagdono nuotr./„A Bola“ prognozuojamos sudėtys
Mariaus Bagdono nuotr./„A Bola“ prognozuojamos sudėtys

Porto mieste leidžiamas ir „Porto“ klubo ruporu dažniausiai vadinamas „O Jogo“ savo viršelį taip pat papuošė Portugalijos rinktinės treneriu.

Penkis puslapius akistatai paskyręs dienraštis šovė gerokai taikliau, bet vis tiek aikštės viduryje įrašė Artūro Žulpos pavardę, nors šis dėl traumos net neatvyko į stovyklą.

Beje, nušviesdamas mačą, „O Jogo“ prie Lietuvos komandos įkomponavo senąjį LFF logotipą, kuris nenaudojamas lygiai dešimt metų.

Mariaus Bagdono nuotr./„O Jogo“ prognozuojamos sudėtys
Mariaus Bagdono nuotr./„O Jogo“ prognozuojamos sudėtys

Ant to paties grėblio užlipo ir sostinėje leidžiamas „Record“, bet beveik 40 tūkst. kopijų tiražą turintis dienraštis lietuvių sudėtį atspėjo bene taikliausiai.

Kalbėdamas su 15min, šio dienraščio žurnalistas Armando Alvesas nemažai klaustukų turėjo ir dėl šeimininkų startinės sudėties. Anot korespondento, bus labai įdomu pamatyti, kokią taktiką F.Santosas pasirinks šiam mačui, nes įprastai šis strategas renkasi labai stiprius futbolininkus aikštės viduryje ir mažiau dėmesio skiria atakos trejetui.

„Bet šį kartą varžovas toks, kad treneris žada, jog bus daugiau dėmesio skirta atakai ir atakuojantiems žaidėjams. Įdomu, kaip tai atsispindės sudėtyje“, – teigė A.Alvesas.

Jo teigimu, vienintelis klaustukas – Joao Moutinho ar Rubenas Nevesas užims vietą aikštės viduryje. Dėl kitų 10 futbolininkų jis visiškai tikras: Rui Patricio, Ricardo Pereira, Jose Fonte, Rubenas Diasas, Raphaelis Guerreiro, Danilo, Bruno Fernandesas, Bernardo Silva, Andre Silva ir Cristiano Ronaldo.

Mariaus Bagdono nuotr./„Record“ prognozuojamos sudėtys
Mariaus Bagdono nuotr./„Record“ prognozuojamos sudėtys

Sunkiai sekėsi prognozuoti ir nacionaliniams dienraščiams. „Publico“ rungtynėms skyrė puslapio publikaciją su C.Ronaldo nuotrauka iš treniruotės.

Į Lietuvos vartus šio dienraščio žurnalistas Davidas Andrade „pastatė“ V.Černiauską, Mindaugą Palionį nugrūdo į dešinįjį gynybos kraštą, traumuotam M.Vorobjovui rado vietą aikštės viduryje, į starto sudėtį išleido J.Lasicką ir ant suolo pasodino kapitoną F.Černychą.

Mariaus Bagdono nuotr./„Publico“ prognozuojamos sudėtys
Mariaus Bagdono nuotr./„Publico“ prognozuojamos sudėtys

Tos pačios C.Ronaldo nuotraukos fragmentas ketvirtadienį puošia ir didžiausio Portugalijos dienraščio „Correio da Manha“ viršelį. Beveik 80 tūkst. egzempliorių tiražą turintis leidinys mačui skyrė 6-ą ir 7-ą puslapius bei taip pat stipriai „pjovė“ pro šalį.

Vartuose šį kartą buvo pastatytas Emilijus Zubas, aikštės viduryje irgi įkombinuotas M.Vorobjovas, o į kairiojo puolėjo poziciją pasiųstas D.Matulevičius.

A.Novikovui skirta vieta atakos smaigalyje, o F.Černychas išvis liko tarp atsarginių.

Mariaus Bagdono nuotr./„Correio da Manha“ prognozuojamos sudėtys
Mariaus Bagdono nuotr./„Correio da Manha“ prognozuojamos sudėtys

Porto mieste leidžiamas 50 tūkst. tiražo „Jornal de Noticias“ šiame kontekste atrodo beviltiškiausiai.

Svečių vartus dienraštis patikėjo V.Černiauskui, Liną Klimavičių nugrūdo į dešinįjį gynybos kraštą, Rolandą Baravyką „pastatė“ į vidurio gynėjo poziciją, o M.Palioniui skyrė kairiojo gynėjo vietą.

Nekaip atrodo ir Lietuvos rinktinės saugų linija. Traumuoti M.Vorobjovas ir A.Žulpa „cementuoja“ aikštės vidurį, Domantui Šimkui prognozuojama vieta dešiniajame krašte, o Deivydui Matulevičiui – vieta atakos smaigalyje.

Mariaus Bagdono nuotr./„Jornal de Noticias“ prognozuojamos sudėtys
Mariaus Bagdono nuotr./„Jornal de Noticias“ prognozuojamos sudėtys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius