Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pralaimėtų pusfinalių rekordą pakartojęs P.Guardiola: „Reikės laiko atsigauti“

Du įvarčius per dvi minutes pačioje rungtynių pabaigoje praleidęs „Manchester City“ dramatiškai nusileido Madrido „Real“ ir liko be UEFA Čempionų lygos finalo.
Pepas Guardiola
Pepas Guardiola / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„City“ treneris Pepas Guardiola ir „Real“ strategas Carlo Ancelotti po šios kovos įsirašė savo pavardes į rekordų knygas.

C.Ancelotti tapo pirmuoju strategu, savo komandą į Čempionų lygos finalą atvedusiu jau 5-ą sykį, o P.Guardiola pralaimėjo jau šeštąjį pusfinalį ir susilygino su Jose Mourinho.

„Išskyrus pačią pabaigą, mes žaidėme nuostabiai. Kontroliavome rungtynes, bet futbolas yra įvarčiai ir jie įmušė vienu daugiau“, – po nesėkmės kalbėjo P.Guardiola.

Sužaidus 90 minučių „Santiago Bernabeu“ stadione „City“ pirmavo 1:0 (serijoje 5:3) ir, atrodė, užtikrintai žengs į finalą. Su tuo Anglijos čempionus jau sveikino ir komentatoriai, bet nuo suolo pakilęs brazilas Rodrygo apvertė rungtynes aukštyn kojomis.

Jis pasižymėjo 90 ir 90+1 minutėmis, „Real“ išplėšė pratęsimą, kuriame pergalingą įvartį, mušdamas 11 metrų baudinį, pelnė ir Karimas Benzema.

„Negaliu sakyti, kad mums tai įprasta, bet tas pats nutiko ir rungtynėse su PSG bei „Chelsea“. Mums pavyko atsitiesti, nes mes žinome, kokiam klubui atstovaujame, ir semiamės jėgų iš savo istorijos“, – džiaugėsi C.Ancelotti.

„Pusfinalis buvo arti pabaigos, bet mums pavyko sukaupti paskutines jėgas. Sužaidėme geras rungtynes prieš stiprų varžovą. Džiaugiuosi, kad žaisime finale, kur mūsų lauks dar vienas didis varžovas, bet mes jau esame prie to pripratę. Bus fantastiškos rungtynės“, – apie būsimą dvikovą dėl Čempionų lygos taurės su „Liverpool“ kalbėjo C.Ancelotti.

„Mes buvo labai arti. Kontroliavome rungtynes, bet nesugebėjome jų užbaigti. Jackas (Grealishas) turėjo puikią progą antrajame kėlinyje. Prireiks vienos, dviejų dienų atsigauti, bet mes privalome tai padaryti. Mūsų laukia kova dėl Anglijos čempiono titulo“, – pridūrė P.Guardiola.

„Esu patyręs ne vieną skaudžią nesėkmę Čempionų lygoje, pavyzdžiui, prieš „Chelsea“, treniruodamas „Barceloną“, – prisipažino P.Guardiola, paklaustas, ar tai skaudžiausias jo pralaimėjimas.

2012-aisiais Londono „Chelsea“ įveikė P.Guardiolos treniruojamą „Barceloną“ pusfinalyje bendru rezultatu 3:2, o vėliau laimėjo ir finalą.

Gegužės 28-ąją Paryžiuje vyksiančiame Čempionų lygos finale C.Ancelotti sieks jau ketvirtojo savo nugalėtojo titulo kaip treneris. Dar dusyk šį turnyrą italas yra laimėjęs ir kaip žaidėjas.

P.Guardiola šį, svarbiausią Europoje, trofėjų yra iškovojęs du kartus kaip treneris ir sykį kaip žaidėjas (visus juos su „Barcelona“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius