-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Premier“ lygos žaidėjai nenori mažintis algų: „Toks sprendimas kirstų valstybės iždui“

Anglijos „Premier“ lygos žaidėjams šeštadienį nepavyko susitarti su klubais dėl jų atlyginimų sumažinimų 30 proc. Maža to, žaidėjų sąjunga pareiškė, kad futbolininkams sumažinus jų atlyginimus, Didžioji Britanija dėl prarastų mokesčių netektų daugiau nei 200 mln. svarų sterlingų (apie 245 mln. eurų).
„Liverpool“ futbolininkai
„Liverpool“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Su klubų pasiūlymu sumažinti žaidėjams atlyginimus nesutikusi Anglijos Profesionalių futbolininkų asociacija (PFA) pareiškė, kad toks kirtis per žaidėjų algas stipriai atsilieptų Nacionalinei sveikatos tarnybai (NHS) ir kitoms vyriausybės finansuojamoms institucijoms.

Be to, PFA pareiškė, kad vienas turtingiausių turnyrų pasaulyje, „Premier“ lyga, turėtų skirti dar didesnę sumą NHS. Praėjusią savaitę sveikatos tarnybai futbolo čempionato vadovai atseikėjo 20 mln. svarų.

PFA pranešimas išplatintas iš karto po to, kai šeštadienį „Liverpool“ klubas išplatino pranešimą, jog daugiau nei pusę savo darbuotojų išleidžia neapmokamų atostogų. Tai reiškia, jog juos nuo šiol išlaikys ne vienas turtingiausių pasaulio klubų, o D.Britanijos vyriausybė, mokėsianti jiems 80 proc. buvusio atlyginimo išmokas. Tai sukėlė didžiulį anglų nepasitenkinimą.

„Žmonės šios krizės akivaizdoje nenori matyti tokių konfliktų sporte, – tviteryje pareiškė kultūros sekretorius Oliveris Dowdenas, kurio jurisdikcijoje yra ir rūpinimasis šalies sportu. – Futbolas turi atlikti savo pareigą rodant, kad sporto žmonės supranta spaudimą, kuri patiria mažesnius atlyginimus gaunantys darbuotojai, bendruomenė ir futbolo sirgaliai.“

„Scanpix“/AP nuotr./M.Salahas ir kiti „Liverpool“ futbolininkai nuliūdę po netikėto pralaimėjimo „Watford“ komandai.
„Scanpix“/AP nuotr./M.Salahas ir kiti „Liverpool“ futbolininkai nuliūdę po netikėto pralaimėjimo „Watford“ komandai.

Vis dėlto, nors pripažįsta, kad „Liverpool“ pasielgė netaktiškai, PFA ragina nemažinti algų futbolininkams, kaip nutarė daryti „Premier“ lygos klubai.

„Žaidėjai supranta, kad nuo jų atlyginimų liekantys mokesčiai yra reikšmingas pinigų šaltinis pagrindinėms viešosioms institucijoms, kurioms ypač šių pinigų reikia krizės metu. 30 proc. algų sumažinimas reikštų valstybės iždo trūkumo problemą“, – teigiama PFA pranešime.

Jeigu sezonas taip ir nebus užbaigtas, „Premier“ lygos klubai patirtų 762 mln. svarų nuostolius.

Asociacija skaičiuoja, kad sumažinus žaidėjų atlyginimus 30 proc., tai reikštų bendrą 500 mln. svarų sumą.

„Kokį efektą šis atlyginimų nukirtimas suduos vyriausybei ir NHS? Ar tai buvo apsvarstyta prieš pateikiant „Premier“ lygos klubų pasiūlymą ir ar sveikatos sekretorius Mattas Hancockas yra susipažinęs su pasekmėmis, jei atlyginimai būtų sumažinti?“ – klausia žaidėjų asociacija.

PFA taip pat teigė, kad „žaidėjai nori išgirsti tikslias detales apie jų įsipareigojimus bei supranta būtinybę padėti klubams, jų darbuotojams, žemesnių lygų klubams ir sveikatos organizacijoms“.

Iš pradžių nuosaikiai į koronaviruso pandemiją žvelgusi D.Britanija dabar kaip ir kitos šalys yra paskelbusi karantiną. Šioje šalyje nuo COVID-19 mirė jau 4 313 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius