Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Premier“ lygos vadovų pozicija keičiasi: „Liverpool“ gali likti be titulo

Anglijos „Premier“ lygą kausto nežinomybė. Oficialiai čempionatas sustabdytas iki balandžio 30-osios dienos, tačiau optimistų gretos stipriai traukiasi ir jau pradedami braižyti nauji scenarijai. Vienas jų ypač turėtų nepatikti „Liverpool“ gerbėjams.
Jurgenas Kloppas
Jurgenas Kloppas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kai kovo 19-ąją įvyko visuotinis klubų susirinkimas, visos komandos be išimties pasisakė už tai, kad sezonas turi būti užbaigtas bet kokiomis aplinkybėmis.

Nesvarbu kaip ir kada – birželį, liepą, su pilnomis ar tuščiomis tribūnomis. Šią vieningą nuomonę lėmė svarus argumentas – nutraukus ir nebaigus sezono lyga rizikavo negauti 762 mln. svaro sterlingų už televizijos transliacijas.

Tačiau per pastarąsias pusantros savaitės COVID-19 koronaviruso pandemija įgavo pagreitį ir klubų vadovų nuotaikos pamažu ima keistis.

Vis garsiau skamba nuomonė, jog šį sezoną geriausiai būtų nutraukti ir rudenį viską pradėti iš naujo.

„Matai, kai svarbiausi „Premier“ lygos žmonės bendrauja „Skype“ konferencijų metu ir jų ego tiesiog senka. Visi puikiai supranta, kad už juos šiuo metu yra svarbesni net prekės pristatantys „Tesco“ vairuotojai. Šiuo metu vietos sportui tiesiog nėra“, – „The Athletic“ cituoja vieną aukštą lygos darbuotoją, norėjusį likti anonimu.

Šis šaltinis surinko ir daugiau panašių „Premier“ lygos klubų vadovų nuomonių.

„Deja, bet padėtis pasaulyje kiekvieną dieną krypsta į blogą pusę. Tai yra tikra panedmija, tad panašu, kad sezoną turėsime pradėti iš naujo. Pralaimėtojų tokiomis aplinkybėmis bus gerokai mažiau. Taip, žinau, kad „Liverpool“ tai būtų šokas, bet man atrodo, kad tokiomis aplinkybėmis tai jau yra nesvarbu. Tikiu, jog likdami namuose per keletą mėnesių galime įveikti šią pandemiją. Bet net ir tuomet į įprastą ritmą turėtume grįžti neskubėdami, kad nesukeltume naujo protrūkio. Taigi, jei viskas pasiseks, rugsėjį galėtume pradėti naują sezoną, o dabar tiesiog atrodome kaip juokingi ir irzlūs vaikai“, – cituojamas kitas anonimas.

„Scanpix“/AP nuotr./M.Salahas
„Scanpix“/AP nuotr./M.Salahas

„Jei nuspręstume tęsti čempionatą tuščiuose stadionuose, kur yra garantija, kad tūkstančiai žmonių nesibūriuos šalia jų. Visa tai skamba labai pavojingai ir tikrai negalime rizikuoti. Privalome suprasti, kad futbolas yra tik žaidimas“, – teigė kitas.

„Mūsų dabartinė pozicija yra juokinga. Kai pasaulis išgyvena didžiulę krizą, mes klausiame, ar „Liverpool“ taps čempionu? Tai – nesvarbu. Tai yra sunkus laikas tiek pasauliui, tik futbolui. Futbolas ir pramogos reikalingos, bet tik kai nereikia spręsti tokių didelių problemų“, – įsitikinęs trečias šaltinis.

Kitas „Premier“ lygos vadovų susitikimas vaizdo konferencijos pagalba vyks balandžio 3 d. Prognozuojama, kad suspendavimo laikotarpis bus pratęstas iki gegužės vidurio.

Norint nuspręsti, kad čempionatas būtų visiškai atšauktas ir būtų anuliuoti jo rezultatai, reikia 14 balsų iš 20.

Sužaidus 29 turus iš 38 „Liverpool“ turi 82 taškus ir net 25 lenkia titulą ginantį „Manchester City“.

Mersisaido komanda dar nėra laimėjusi šiuolaikinės „Premier“ lygos, o paskutinį 18-ąjį kartą Anglijos čempionu tapo 1990-aisiais.

Anglijos futbolo asociacija, kuri atsakinga už mėgėjų varžybas nuo penkto iki dešimto diviziono, jau paskelbė, kad sezonai yra nutraukti ir nebus atnaujinti. Daugiau nei 30 įvairių ešelonų klubų žada ginčyti šį sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius