-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš futbolą pajūryje plaukė didelės sumos iš Latvijos

Įtarimus dėl neskaidrių A lygos rungtynių Klaipėdoje tarp „Palangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ galėjo sukelti iš sąskaitos Latvijoje klojami pinigai už favoritų pergalę didesniu skirtumu.
Lietuvos futbolo rungtynės sulaukė įtarimų.
Lietuvos futbolo rungtynės sulaukė įtarimų. / Donato Gvildžio piešinys

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pradėjo tyrimą dėl A lygos rungtynių Klaipėdoje.

Ten balandžio 24 dieną čempionato lyderė „Sūduva“ iškovojo dėsningą pergalę rezultatu 2:0 prieš „Palangos“ klubą, tačiau po rungtynių atėjo signalas iš UEFA ir LFF partnerių „Sportradar“.

Sporto rezultatus ir statymus lažybų rinkoje analizuojanti tarptautinė kompanija atsiuntė pranešimą, kad rungtynės Klaipėdoje galimai buvo nesąžiningos.

VIDEO: „Palanga“ – „Sūduva“ rungtynių santrauka

„Nekomentuosime pranešimo detalių, nes pradėjome tyrimą, o kol jis bus vykdomas, norime išvengti spekuliacijų“, – sakė Tyrimų komiteto narys Gerhardas Dunauskas.

Jo teigimu, pirmasis žingsnis apie gautą įspėjimą – informuoti visuomenę ir klubus. Paskui Tyrimų komitetas ketina imtis rungtynių vaizdo analizės ir rungtynių dalyvių apklausų.

Tyrėjų laukia nelengva užduotis, nes įtartinų reiškinių rungtynėse Klaipėdoje įžvelgti sudėtinga.

A lygos lyderiai Marijampolės futbolininkai iškovojo pergalę 2:0 prieš komandą, kuri rikiuojasi penktoje vietoje. Tokiu pačiu rezultatu baigėsi ir pirmojo rato mačas Marijampolėje.

Tačiau buvo ir tokių, kurie labai tikėjo, kad pajūryje „Sūduva“ įmuš daugiau, arba, tiksliau kalbant, „Palanga“ praleis daugiau nei 2 įvarčius.

Prieš rungtynes iš sąskaitos Latvijoje krito statymai 500 eurų sumomis.

Būtent tokia spėjimo pasiūla sutraukė netikėto dėmesio.

Viena Lietuvos sporto lažybų bendrovių net išėmė įvarčių santykio spėjimą iš savo pasiūlos, kai išvydo neįprastai dideles sumas, krentančias už „Palangos“ pralaimėjimą didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu.

Prieš rungtynes iš sąskaitos Latvijoje krito statymai 500 eurų sumomis.

Neįprasta, kad A lygos rungtynėmis domėtųsi užsieniečiai, tačiau iš latviškos sąskaitos statymai pasikartojo ir pakeitus spėjimo koeficientą.

Nenorėdami rizikuoti lažybų rengėjai išėmė spėjimo pasiūlą dėl įvarčių santykio, o galiausiai paaiškėjo, kad daug pinigų statęs asmuo pralaimėjo.

„Sūduva“ daugiau atakavo tose rungtynėse, o Ovidijus Verbickas pelnė du įvarčius – vieną po 11 metrų baudinio, kitą gražiu smūgiu greitoje atakoje.

Vladimiro Čeburino treniruojama „Sūduva“ turėjo daugiau progų ir pasiuntė daugiau nei du kartus kamuolį į šeimininkų vartus, bet du Aleksandro Živanovičiaus smūgiai pagrįstai neįskaityti dėl nuošalės.

Kita vertus, ir „Palanga“ pačioje rungtynių pabaigoje turėjo galimybę sušvelninti rezultatą, kai po šeimininkų atakos kamuolys paglostė vartų skersinį.

„Palangos“ treneriui Valdui Trakiui rungtynės nesukėlė įtarimų. Jos neatrodė įtartinos ir A lygos prezidentui Ryčiui Davidovičiui.

„Vertiname ir analizuojame kiekvienas A lygos rungtynes. Nė vienos iš jų negali nusižengti sąžiningo ir skaidraus žaidimo principams. Šiuo metu jau sužaistos 43 rungtynės. Kodėl atkreiptas dėmesys į būtent šias rungtynes, šiuo metu pakomentuoti negaliu. Lauksime Tyrimų komisijos išvadų. Man pačiam rungtynės atrodė gan įprastos, rezultatas taip pat, – sakė R.Davidovičius. – A lyga turi gana kategorišką ir griežtą poziciją dėl sutartų rungtynių – jos netoleruojamos.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rytis Davidovičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rytis Davidovičius

Neįprastų statymų nepastebėjo kitos Lietuvos lažybų bendrovės „Top sport“ specialistai.

„Nieko keisto nepastebėjome, bet tokiais atvejais dažniausiai statymai būna tolimesnių užsienio šalių rinkose, – sakė bendrovės specialistas Dainius Kuršvietis. – Platesniuose vandenyse jiems saugiau veikti, tad visko galėjo būti, žinant Lietuvos futbolą.“

Vieta Komanda Rungtynės Taškai
1. Marijampolės „Sūduva“ 11 29
2. Vilniaus „Žalgiris“ 11 19
3. „Trakai“ 12 18
4. Klaipėdos „Atlantas“ 10 14
5. „Palanga“ 12 12
6. „Jonava“ 10 10
7. Kauno „Stumbras“ 10 9
8. „Kauno Žalgiris“ 10 7

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius