Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia LFF stadiono – veiksmo filmą primenantys vaizdai: vyko masinės „ultrų“ muštynės

Penktadienio vakaras Vilniuje buvo karštas ne tik dėl A lygos futbolo rungtynių, bet ir dėl veiksmo prieš jas. Šalia LFF stadiono įvyko veiksmo filmą primenančios masinės futbolo ir krepšinio „ultrų“ muštynės, sutraukusios milžiniškas policijos pajėgas.
Šalia LFF stadiono – masinės sirgalių muštynės
Šalia LFF stadiono – masinės sirgalių muštynės / nuotr. Manto Krasnicko

Šių eilučių autoriui teko matyti veiksmo pradžią. Keliasdešimt vyrų stovėjo išsirikiavę Tyzenhauzų ir Stadiono gatvių sankirtoje, lyg kažko laukdami.

Ir netrukus pasigirdo riksmai, tolumoje buvo matyti masinių muštynių vaizdai. Veiksmas tęsėsi apie minutę, galiausiai viena iš konfliktavusių pusių patraukė link stadiono. Atrodo, kad iš viso konflikte dalyvavo apie 60 žmonių.

„Puikiai, vyrai! Šaunuoliai! B tribūna! Dzūkų tankai! Hey Hey!“ – tokiais šūksniais iš veiksmo vietos žygiavo kelios dešimtys vyrų.

Vienas, antras, o galiausiai ir septintas bei aštuntas policijos ekipažai sulėkė į įvykio vietą bei prie sienos ištiestomis rankomis surikiavo muštynių dalyvius. Tiesa, panašu, tik vieną pusę – „Dzūkų tankus“ ir įprastai krepšinio, ne futbolo rungtynėse sutinkamą „B tribūną“.

VIDEO: Vilniuje – veiksmo filmą primenančios masinės sirgalių muštynės, sutraukusios milžiniškas policijos pajėgas

Dar du iš ekipažų pasileido Tyzenhauzų gatve, panašu, ieškoti antrosios konfliktavusios pusės.

Kinologas su šunimi, ginklais ir dujų balionėliais nešini pareigūnai apieškojo išrikiuotus vyrus, tačiau vėliau vieną po kito paleido žygiuoti savais keliais. Keletą asmenų policijos pareigūnai laikė surakintus antrankiais, keletą vedėsi šalia tarnybinių automobilių.

„Nostalgija man čia, senais laikais dažnai taip sirgaliai kapodavosi“, – šypsojosi balkone veiksmą stebėjęs maždaug 60-ties vyriškis.

„Baisu. Visiškai baisu. Mačiau kažkada, kad užsienyje ir parduotuves išdaužo“, – kalbėjo šalia veiksmo vietos esančios parduotuvės kasininkė.

Po konflikto iš policijos gniaužtų ištrūkęs vienas dalyvių 15min pasakojo, kad konfliktas tarp Vilniaus „Ryto“ ultrų „B tribūnos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių grupuotės „Pietų IV“ tęsiasi jau bemaž metus.

„Dzūkų tankai“, palaikantys Alytaus „Dainavą“, jau ne vienerius metus artimai bičiuliaujasi su „B tribūna“, dėl to į mūšį ir stojo jungtinės pajėgos. Tiesa, konflikto dalyvio teigimu, abiejų pusių pajėgos buvo apylygės.

Nesantaika tarp grupuočių, vyriškio teigimu, kyla daugiausiai ne dėl palaikomų klubų, o dėl požiūrio į pasaulį.

15min jau anksčiau buvo pasiekusi informacija, kad mieste sirgalių grupuotės uždažo viena kitos piešinius ant sienų, o galiausiai viskas išaugo ir į masinį konfliktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius