Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sielvartas Kroatijoje: toks šansas daugiau gali nepasikartoti

Sekmadienio vakarą Maskvos Lužnikų stadione lietus be gailesčio plovė Luka Modričiaus ir jo bendražygių ašaras.
Kolinda Grabar-Kitarovič ir Luka Modričius
Kolinda Grabar-Kitarovič ir Luka Modričius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Eidamas atsiimti geriausiam turnyro žaidėjui skirto prizo permirkęs Kroatijos kapitonas emocingai apsikabino šalies prezidentę Kolindą Grabar-Kitarovič.

Abu jie vilkėjo raudonai baltus šachmatinius kroatų marškinėlius, kurie šią vasarą tapo tikru sėkmės simboliu.

Bet svarbiausią mūšį Kroatija pralaimėjo. Sekmadienio vakaras priklausė prancūzams, Lužnikų stadione jie triumfavo 4:2.

Zlatko Daličiaus auklėtiniai sužaidė puikias rungtynes, kontroliavo kamuolį kur kas ilgiau nei varžovai, surengė daugiau pavojingų epizodų, bet varžovai meistriškai išnaudojo tai, ką turėjo. Ir to užteko, kad po dvidešimties metų titulas vėl sugrįžtų į Paryžių.

Iš tiesų mes buvome geresni. Jie tiesiog pasinaudojo savo šansais, bet nežaidė futbolo.

Nurimus aistroms, kroatai pripažįsta – antrojo tokio šanso laukti gali tekti labai ilgai. Galbūt jis nepasitaikys niekada.

„Buvome nepaprastai arti tikslo ir puikiai žaidėme. Manau, kad nusipelnėme daugiau“, – po finalo prisipažino sunkiai žodžius rinkęs 32-ejų metų L.Modričius.

Kroatijos pirmoji auksinė futbolininkų karta 1998-aisiais laimėjo bronzos medalius Prancūzijoje, bet pusfinalyje irgi nusileido prancūzams. Dabar „Les Bleus“ jų viltis sužlugdė dar skaudžiau – kai iki išsvajoto titulo buvo likęs vienas žingsnis.

Kitame pasaulio čempionate L.Modričiui bus 36-eri, vartininkui Danijeliui Subašičiui – 34-eri, saugui Ivanui Rakitičiui – 34, puolėjui Mario Mandžukičiui – 36.

„Norėčiau, kad dabar būtume 24-erių, kiekvienas, o ypač Luka, bet taip nebus. Tai yra laikas, kai artėjame prie pabaigos“, – liūdnai konstatavo gynėjas Dejanas Lovrenas, pripažinęs, kad tai buvo pirma ir paskutinė galimybė laimėti svarbiausią trofėjų futbolo pasaulyje.

Tarp vyrų juodais kostiumais, svarbių asmenų tribūnoje Kroatijos prezidentė K.Grabar-Kitarovič ryškiai išsiskyrė vilkėdama savo rinktinės marškinėlius. Lygiai tokie patys aikštėje buvo ir jos tėvynainiai, bet pergalei to neužteko.

„Iš tiesų mes buvome geresni. Jie tiesiog pasinaudojo savo šansais, bet nežaidė futbolo. Tiesiog laukė savo galimybių ir jas pavertė įvarčiais. Jie turėjo savo taktiką ir reikia gerbti varžovus už tai. Taip jie žaidė visą turnyrą“, – kalbėjo D.Lovrenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius