Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirgaliai užsipuolė Kanados vartininką: plakatas ir paviešintas telefono numeris

Milanas Borjanas pateko į audringą situaciją prieš pat Kanados rinktinės rungtynes su Kroatija pasaulio futbolo čempionate.

Kanados vartininkas Milanas Borjanas gimė Kroatijos mieste Knine 1987 metais. Jo tėvai yra etniniai serbai (tik močiutė kroatė), o Serbija yra kariavusi prieš Kroatiją, kai ši valstybė siekė išsilaisvinti iš Jugoslavijos prieš tris dešimtmečius.

Per karą M.Borjano šeima 1985 metais persikėlė į Belgradą, o 2000 metais emigravo į Kanadą. Tad iškilęs futbolo aikštėse vartininkas galėjo rinktis, kuriai šaliai atstovauti: Kanadai, Kroatijai ar Serbijai. Jis pasirinko Kanadą.

Pasaulio čempionatas suvedė Kanadą ir Kroatiją į vieną grupę, o M.Borjanas buvo nušvilptas kroatų per rungtynes lapkričio 27 dieną, kai Kroatija iškovojo pergalę 4:1. Tribūnose atsirado ir plakatas su tekstu: „Kninas 95-ieji, niekas nepabėgo kaip Borjanas.“ Kroatijos sirgaliai taip pat skandavo M.Borjaną įžeidžiančias skanduotes, pripildytas karine potekste.

„Tai tik parodo, kokie žmonės yra primityvūs. Neturiu ką komentuoti“, – pareiškė M.Borjanas, anot „Daily Mail“.

Buvo nutekintas M.Borjano telefono numeris, taip pat Kanados vartininkas sulaukė mažiausiai 2500 piktų žinučių iš kroatų.

„Tai pasako, kas tai per žmonės. Aš pats Kroatijai linkiu visa ko geriausia“, – teigė jis.

Benzino į ugnį veikiausiai įpylė M.Borjano neseniai duotas interviu Serbijos „Kurir“. Per pokalbį vartininkas užsiminė, kad yra gimęs Serbijos Krajinoje, o ne Kroatijos Knine. Krajina buvo Kroatijos serbų regionas, dėl jo ir vyko mūšiai po 1990-ųjų. Kninas yra tame regione.

„Kiekvienas gali galvoti, kaip jam patinka. Jie gali manęs nekęsti ar mylėti, bet niekada nepakeis mano šeimos šaknų ar gimimo vietos“, – per interviu sakė M.Borjanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milanas Borjanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milanas Borjanas

FIFA pradėjo tirti Kroatijos sirgalių elgesį M.Borjano atžvilgiu, kai Kanados futbolo asociacija parašė skundą dėl tribūnose pasirodžiusio plakato su traktoriumi.

„Kanada reikalauja pilno paaiškinimo, kaip plakatas ir veiksmai buvo leidžiami stadione ir kaip FIFA vertina šią situaciją, – rašoma kanadiečių rašte. – Mes taip pat reikalaujame atsiprašymo.“

Drąsiai turnyrą pradėjusi Kanada nebeturi šansų iškopti iš grupės, pralaimėjusi Belgijai ir Kroatijai.

Tačiau Kanados rungtynės šį ketvirtadienį nuo 17 val. su Maroku gali daug lemti F grupės išsidėstymą. Kitame mače tuo pačiu laiku žais Belgija ir Kroatija.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius