Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 30 /17:04

Sprendimas priimtas: LFF paskyrė Edgarą Jankauską rinktinės treneriu

Edgaras Jankauskas ir vėl treniruos Lietuvos futbolo rinktinę. Pirmadienio ankstų rytą posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas nusprendė palaiminti 47-erių vilniečio kandidatūrą.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Specialus Vykdomojo komiteto posėdis prasidėjo 10 val.

Esminis jo klausimas – naujojo Lietuvos futbolo rinktinės trenerio paskyrimas.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir LFF prezidentas Tomas Danilevičius susirinkusiems pristatė rinktinę 2016–2018 metais jau treniravusio E.Jankausko kandidatūrą.

Ji buvo vienintelė. Vykdomasis komitetas ją palaimino.

Kartu naujasis treneris pristatė ir savo būsimos komandos narius. Naująjį rinktinės štabą sudarys Vaidas Sabaliauskas, Andrius Velička, Audrius Paškevičius, Georgas Freidgeimas ir Rokas Pranaitis.

Oficialiai šią naujieną pranešė ir Lietuvos futbolo federacija, patvirtinusi ir jaunimo bei moterų rinktinių trenerius. Vaikinų U21 bei U15 rinktines treniruos Tomas Ražanauskas, U19 rinktinei diriguos Reinholdas Breu, o U16 ir U17 rinktinių vairas patikėtas A.Veličkai.

Patvirtinti ir moterų bei merginų rinktinių treneriai. Nacionalinę moterų rinktinę ir toliau treniruos Danielis Wimmeris, U19 merginų rinktinė patikėta į Karolio Jasaičio rankas, o merginų U15 ir U17 rinktines treniruos Kotryna Kulbytė.

E.Jankauskas taps vos trečiuoju treneriu Lietuvos rinktinės istorijoje, kuriam pavyko sugrįžti prie komandos vairo. Iki šiol daugiau nei po sykį rinktinei vadovavo tik legendiniai Benjaminas Zelkevičius (1990–1991, 1995–1997, 2001–2003) ir Algimantas Liubinskas (1992–1994 ir 2003–2008).

Pirmą kartą E.Jankauskas vadovavo komandai 2016–2018 metais. Tuomet strategas su nacionaline rinktine per 26 mačus iškovojo 3 pergales, 5 sykius sužaidė lygiosiomis ir patyrė 18 pralaimėjimų.

fkriteriai.lt nuotr./Edgaras Jankauskas ir Vaidas Sabaliauskas
fkriteriai.lt nuotr./Edgaras Jankauskas ir Vaidas Sabaliauskas

Priminsime, kad 2024-ųjų Europos čempionato atrankoje Lietuva žais su Serbijos, Juodkalnijos, Bulgarijos ir Vengrijos komandomis. Šiais metais LFF yra suplanavusi ir dvejas kontrolines rungtynes su Graikija ir Kipru.

FIFA nacionalinių rinktinių reitinge Lietuva šiuo metu užima 144 vietą.

Per dešimt rungtynių kalendoriniais 2022 metais rinktinė laimėjo kartą (įveikusi silpniausią pasaulio komandą San Mariną), du sykius sužaidė lygiosiomis ir patyrė septynias nesėkmes. Įvarčių santykis – 4:18.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius