Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tautų lygos burtai – Lietuvos futbolo rinktinė sužinojo varžovus

Trečiadienį Lozanoje buvo ištraukti naujo UEFA turnyro Tautų lygos burtai. Pirmą kartą rengiamas turnyras prasidės rugsėjį ir suteiks komandoms galimybę patekti į Europos futbolo čempionatą.
Darvydas Šernas
Darvydas Šernas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinė pagal FIFA reitingą pateko į C divizioną. Burtai lėmė, kad Lietuvos rinktinė pateko į ketvirtąją grupę, kurioje varžysis su Juodkalnija, Serbija ir Rumunija.

Burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas.

C divizionas
I grupė II grupė III grupė IIII grupė
Škotija Vengrija Slovėnija Rumunija
Albanija Graikija Norvegija Serbija
Izraelis Suomija Bulgarija Juodkalnija
Estija Kipras Lietuva
D divizionas
I grupė II grupė III grupė IIII grupė
Gruzija Baltarusija Azerbaidžanas Makedonija
Latvija Liuksemburgas Farerų Salos Armėnija
Kazachstanas Moldova Malta Lichtenšteinas
Andora San Marinas Kosovas Gibraltaras
B divizionas
I grupė II grupė III grupė IIII grupė
Slovakija Rusija Austrija Velsas
Ukraina Švedija Bosnija ir Hercegovina Airija
Čekija Turkija Šiaurės Airija Danija
A divizionas
I grupė II grupė III grupė IIII grupė
Vokietija Belgija Portugalija Ispanija
Prancūzija Šveicarija Italija Anglija
Nyderlandai Islandija Lenkija Kroatija

Apie turnyrą

UEFA Vykdomasis komitetas turnyro formatą patvirtino dar 2014 metų gruodį, o po rudenį pasibaigusių pasaulio čempionato atrankos varžybų paaiškėjo aiškesni varžybų kontūrai.

Viena didžiausių motyvacijų Lietuvos rinktinei yra galimybė pakovoti dėl kelialapio į Europos čempionatą, jeigu nepasiseks pagrindinėje atrankoje – Tautų lygos grupėje nugalėjusi komanda žais Europos čempionato atkrintamosiose varžybose. Grupėje laimėjusi komanda taip pat pateks į aukštesnį lygos divizioną.

55 senojo žemyno rinktinės pagal reitingą buvo suskirstytos į keturis divizionus. A ir B divizionuose kausis po 12 aukščiausią reitingą pasiekusių rinktinių, suskirstytų į keturias grupes po tris komandas, C grupėje – 15 komandų susigrums trijose grupėse po keturias rinktines ir vieną grupę, kurioje žais trys ekipos. 16 žemiausius koeficientus surinkusių D diviziono nacionalinių ekipų laukia futbolo mūšiai keturiose grupėse po keturias komandas.

Lietuviai pateko į Tautų lygos C divizioną, kuriame taip pat yra Vengrijos, Rumunijos, Škotijos, Slovėnijos, Graikijos, Serbijos, Albanijos, Norvegijos, Juodkalnijos, Izraelio, Bulgarijos, Suomijos, Kipro ir Estijos rinktinės.

Paskelbus burtų krepšelius, paaiškėjo, jog Edgaro Jankausko komanda tikrai nesusitiks su Kipro ir Estijos komandomis. Taip pat dėl ribotų galimybių žaisti šaltuoju laikotarpiu, Lietuva nežais su Norvegija ir Suomija.

Tautų lygos grupių etapas prasidės 2018 metų rugsėjo mėnesį ir baigsis lapkritį – komandos iš viso sužais šešias rungtynes. Lemtingos rungtynės vyks 2020-ųjų kovo 26–31 dienomis ir po jų paaiškės, kuri C diviziono rinktinė iškovos kelialapį į Europos čempionatą.

Visi UEFA Tautų lygos divizionai:

A divizionas: Vokietija, Portugalija, Belgija, Ispanija, Prancūzija, Anglija, Šveicarija, Italija, Lenkija, Islandija, Kroatija, Nyderlandai.

B divizionas: Austrija, Velsas, Rusija, Slovakija, Švedija, Ukraina, Airija, Bosnija ir Hercegovina, Šiaurės Airija, Danija, Čekija, Turkija.

C divizionas: Vengrija, Rumunija, Škotija, Slovėnija, Graikija, Serbija, Albanija, Norvegija, Juodkalnija, Izraelis, Bulgarija, Suomija, Kipras, Estija ir Lietuva.

D divizionas: Azerbaidžanas, Makedonija, Baltarusija, Gruzija, Armėnija, Latvija, Farerų Salos, Liuksemburgas, Kazachstanas, Moldova, Lichtenšteinas, Malta, Andora, Kosovas, San Marinas, Gibraltaras.

C diviziono burtų krepšeliai
C diviziono burtų krepšeliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius