-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teks palaukti: futbolininkų prašymas vakcinuotis prioriteto tvarka – atmestas

Lietuvos futbolo klubai ir federacija (LFF) kreipėsi į valdžios atstovus prašydami skiepų nuo COVID-19 prioriteto tvarka, tačiau bent kol kas tokiam norui nėra lemta išsipildyti.
A lygos klubų tikslas – vakcinacija
A lygos klubų tikslas – vakcinacija / nuotr. 15min ir „Scanpix“

Vasario 10-ąją rašėme, kad A lygos prezidentas Janas Nevoina 15min informavo apie kreipimasi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) su prašymu vakcinuoti aukščiausios lygos klubus kaip prioritetinę grupę.

Susisiekus su LFF generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi, jis 15min teigė, kad dėl vakcinavimo buvo nutarta kreiptis į SAM, Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją (ŠMSM) ir LR Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisiją.

Pasak E.Stankevičiaus, federacijos tikslas buvo paskiepyti „aukšto sporto meistriškumo čempionatuose dalyvaujančius sportininkus bei visas nacionalines rinktines, kurios dalyvauja atrankose į įvairius čempionatus“.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

LFF norėjo sugretinti futbolininkus su olimpiečiais, kurie yra vakcinuojami nuo ketvirtadienio.

Vis tik sveikatos apsaugos ministro patarėja ryšiams su visuomene Aistė Šuksta 15min informavo, kad šiam prašymui, nors jis ir buvo svarstytas, nepritarta.

„SAM sulaukia daugybės prašymų/pasiūlymų įtraukti asmenų grupes į prioritetinį vakcinuojamųjų sąrašą. Dėl aukšto meistriškumo sporto atstovų diskusija yra vykusi. Klausimas ateityje gali būti svarstomas vėl Nepriklausomų ekspertų taryboje prie LRV“, – 15min aiškino A.Šuksta.

Ji pridūrė, kad aukšto meistriškumo sportininkų prašymai nebus užmiršti.

Klausimas ateityje gali būti svarstomas vėl

„Ekspertų taryba nuolat atnaujina sąrašą, žiūri, kokios yra galimybės pagal atvažiuojančius vakcinų kiekius“, – teigė A.Šuksta.

Dar vienas prašymas, kurį turi A lygos klubai – saviizoliacijos taisyklių pakeitimas. Pagal dabartinę tvarką, jei užfiksuojamas COVID-19 atvejis, visa komanda atsiduria saviizoliacijoje. Išimtis taikoma tik tarptautiniuose turnyruose žaidžiantiems klubams.

Kol kas ir toks noras nebus palaimintas.

„Rizika yra labai didelė, todėl apie pokyčius kalbėti anksti. Situacija dėl sergamumo vis dar išlieka jautri, nors skaičiai mažėja“, – 15min teigė A.Šuksta.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Kontrolinės rungtnės: Vilniaus „Žalgiris“ - Kėdainių „Nevėžis“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Kontrolinės rungtnės: Vilniaus „Žalgiris“ - Kėdainių „Nevėžis“

Tad A lygos klubams, kurie sezoną pradės kovo pirmą savaitgalį, teks imtis kitų saugumo priemonių.

„Turime planą prieš sezoną testuoti komandas, – pasakojo E.Stankevičius. – Žaidėjų, trenerių ir komandos personalo saugumas mums yra labai svarbu, tad testavimai prieš sezoną tikrai bus atlikti. Toliau nuolat stebėsime situaciją, į ją reaguosime ir priimsime atitinkamus sprendimus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius