-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Titulu sezoną pradėjęs V.Čeburinas atkirto pasiteisinimų ieškojusiam M.Barreto

Vladimiras Čeburinas dar prieš tris mėnesius šoko pergalės šokį, kai nukarūnavo Vilniaus „Žalgirį“ ir atvedė Marijampolės „Sūduvą“ į A lygos viršūnę. Jau šeštadienį treneris į viršų kėlė dar vieną titulą. Nors ne tokia svarbi ir ne tiek daug prakaito pareikalavusi, LFF Supertaurė atsiras marijampoliečių trofėjų kolekcijoje.
LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai
LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

„Sūduvos“ strategas šeštadienio rungtynėse nurimti galėjo greitai. Josipo Tadičiaus ir Vaido Slavicko smūgiai jau įpusėjus pirmajam kėliniui pasiuntė varžovus į nokdauną.

Kai rezultatas buvo 3:0, „Sūduva“ 63-ąją minutę surengė tikrą šou ir vienas kitam atliko aibę efektingų perdavimų. Tai susuko galvą ne tik varžovams, bet ir sirgaliams, tačiau Gersonas Acevedo nepataikė į kamuolį ir šis „Stumbro“ vartuose nesuspurdėjo.

V.Čeburinas jau ruošėsi džiaugtis įvarčiu, bet tik šypsena ir rankų mostais palydėjo nesėkmingą atakos pabaigą. Nervintis nebebuvo ko, taurės šeimininkas buvo daugiau nei aiškus.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai

Marijampolės „Sūduva“ dominavo aikštėje ir net 5:0 sušaudė bedantį „Stumbrą“, o V.Čeburinas, kaip visada, buvo santūrus. Treneris iš Kazachstano per daug nedžiūgavo. „Tai – tik pradžia“, – pabrėžė jis.

Apie rungtynes V.Čeburinas kalbėjo: „Nuo pradžių matėsi, kad abi komandos yra rimtai nusiteikusios, neužsiėmė žvalgyba ir aikštėje prasidėjo aktyvūs veiksmai. Mūsų žaidimo planas buvo sukurti spaudimą varžovų gynėjams ir vidurio linijai. Tai pavyko, mes jiems neleidome išbėgti į greitas atakas.

Kūrėme spaudimą, bandėme perimti kamuolius, tačiau dabar dar ankstyva sezono stadija ir ne viskas sekėsi, buvo daug broko.

Nors ir yra daug patyrusių žaidėjų, kai kuriems tai buvo pirmos rungtynės dėl Supertaurės, todėl jautėsi jaudulys, rungtynių svoris. Tačiau kai įmušėme pirmąjį įvartį, spaudimas sumažėjo ir prasidėjo kitas žaidimas.“

Dar prieš Supertaurės mačą surengtoje spaudos konferencijoje „Stumbro“ treneris Mariano Barreto gėlė federacijai, kad ši rungtynės dėl trofėjaus suorganizavo ne neutralioje aikštėje, o „Sūduvos“ tvirtovėje.

Tačiau V.Čeburinas turėjo atsakymą į tokias oponento mintis. „Sprendimą priėmė LFF, bet mums nesvarbu. Kur bežaistumėme, mūsų sirgalių būtų daugiau. Vis tiek žaistumėme dėl jų“, – sakė marijampoliečių strategas.

Itin liūdnai kova dėl Supertaurės klostėsi „Stumbro“ strategui Mariano Barreto. Jis dar pirmojo kėlinio viduryje į aikštę metė Mohammedą Sheriffą. Nors žaidėjo pavardė neša tam tikrą žinią, tačiau iš Ganos kilęs futbolininkas tvarkos komandos žaidime nepadarė.

M.Barreto po rungtynių sveikino „Sūduvą“ ir pripažino, kad varžovai šiandien buvo geresni. Portugalas ieškojo ir tokio rezultato priežasčių. Pasak jo, „Stumbro“ futbolininkai yra daug jaunesni, varžovai – labiau patyrę, o ir treniravosi bei sezonui Kauno komanda ruošėsi ne ant sintetinės, o natūralios dangos.

„Kaip jau sakiau anksčiau, „Sūduva“ yra suburta laimėti, mūsų komanda – augti“, – kalbėjo M.Barreto.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai

Kalbėdamas apie marijampoliečius, treneris paminėjo faktą, jog „Sūduva“ – geriausia šalies komanda bei pabrėžė, kad šis sutriuškinimas gali tapti ir gera pamoka jauniems žaidėjams.

„Niekada pralaimėjęs negali kalbėti apie pozityvą, tačiau kartais mes turime pralaimėti, kad pasimokytume“, – filosofavo treneris.

Taip pat M.Barreto minėjo, jog po trečiojo praleisto įvarčio šansai kabintis į rungtynes buvo nužudyti, o žaidėjai tiesiog laukė mačo pabaigos.

„Kai pralaimėjome, daviau daugiau laiko kitiems žaidėjams, kad jie galėtų pažaisti tokiose rungtynėse. Tai bus geras įrašas jų karjerose“, – sakė M.Barreto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius