Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Titulu sezoną vėl pradėjęs Vladimiras Čeburinas: „Bravo“

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai antrą sezoną iš eilės pradėjo laistydami pergalės šampaną. Lietuvos čempionai kaip ir pernai triumfavo LFF Supertaurės rungtynėse po rungtynių, kuriose 2:0 palaužė Vilniaus „Žalgirį“.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Evaldo Šemioto nuotr.

„Bravo žaidėjams“, – džiaugėsi Vladimiras Čeburinas iškart po mačo.

Treneris dažnai sekmadienio popietę vykusiose rungtynėse mosavo rankomis po ne itin sėkmingų savo auklėtinių epizodų. Tačiau ir negailėjo skatinančių plojimų tada, kai kažkas nepavyko.

V.Čeburinas supranta, kad komandos žaidimo mechanizmą dar reikia sutepti.

Pirmas marijampoliečių įvartis krito 29-ąją minutę, kuomet po kampinio kamuolį baudos aikštelėje rado Mihretas Topčagičius.

Tosaintas Rickettsas 52-ąją minutę sulaukė puikaus perdavimo iš krašto ir įvarčiu galva padvigubino persvarą.

„Ne kartą sakiau, kad tai (standartinės situacijos – aut. past.) yra futbolo elementas. Kampinis, užribis, baudos smūgis... Tam taip pat reikia meistriškumo, smagu, kad tai pavyksta padaryti“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Treneris džiaugėsi galėjęs susidaryti pirmąjį įspūdį apie Vilniaus komandą, kurią visai neseniai sudrebino ir trenerių permainos.

„Žalgirio“ braižas išliko maždaug toks pats, nors yra vietų, kuriose pridėta“, – mintimis dalinosi „Sūduvos“ treneris.

Marijampolėje buvo karšta. Žaidėjai ne kartą kibo vieni kitiems į atlapus, o „Žalgirio“ sirgalių grupė mačo metu nusprendė kumščiais paauklėti neįtikusį vietinį žiūrovą.

Emocijų pliūpsnius V.Čeburinas aiškino trumpai: „Abi komandos norėjo nugalėti.“ Specialistas pridūrė, kad įtampa mačuose tarp „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ tikrai nemažės.

Sauliaus Čirbos nuotr./LFF Supertaurė
Sauliaus Čirbos nuotr./LFF Supertaurė

Kitoje barikadų pusėje nuotaikos buvo niūrios. Visų rungtynių metu vietoje nenustygęs „Žalgirio“ sporto direktorius Deividas Šemberas, atrodė, pats tuoj bėgs į aikštę.

„Taigi ir durnam aišku, kad jis nuošalėj“, – po nesėkmingo epizodo šaukė D.Šemberas.

Dar prieš keletą savaičių jis buvo pareiškęs, kad šiemet „Žalgiris“ laimės visus titulus, tačiau šis planas žlugo A lygos sezonui dar neprasidėjus.

„Laimėsime viską. Ir netrukus vyksiantį LFF Supertaurės mačą, ir visas kitas varžybas“, – tada sakė D.Šemberas, bet Marijampolę paliko nuleista galva.

M.Zubas po pralaimėjimo Supertaurės mače buvo gan ramus. Treneris pripažino – „Sūduva“ šiuo metu yra stipresnė.

LFF nuotr./LFF Supertaurė
LFF nuotr./LFF Supertaurė

„Tai buvo puiki proga man, komandai laimėti kažką sezono pradžioje. „Sūduva“ buvo favoritė, jie privalėjo laimėti. Mes galėjome, tačiau „Sūduva“ šiuo metu tikrai yra geresnė komanda. Mums reikia laiko.

Jei būtume įmušę, galutinis rezultatas galėjo būti kitoks, bet galiu pasakyti, kad man svarbu, jog po tokių kovingų rungtynių galiu daug daugiau pasakyti apie savo žaidėjus. Dabar žinau daugiau“, – kalbėjo specialistas iš Lenkijos.

M.Zubas tikino, kad nėra labai nepatenkintas savo auklėtinių žaidimu, o pasikinkę sėkmę jie, pasak trenerio, galėjo rungtynes pakreipti kita linkme.

„Sūduva“ buvo favoritė, jie privalėjo laimėti

„Esu patenkintas, buvo momentų, kai pritrūko šiek tiek sėkmės. Keletą kartų galėjome užbaigti geriau, tačiau galiausiai viską sprendžia įgūdžiai“, – sakė treneris.

Sezono uždanga pakilo skambant marijampoliečių užsakytai muzikai. Ar ilgo sezono pabaigoje „Žalgiriui“ pavyks nutraukti sūduvių dominavimą – pamatysime tik lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius