Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Triumfuojantis Jurgenas Kloppas: „Liverpool“ įrodė, kad priklauso elitui

Po pergalės 3:1 Miunchene „Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas yra įsitikinęs, kad klubas įrodė priklausantis Europos elitui.
Jurgenas Kloppas
Jurgenas Kloppas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusio sezono finalo dalyviai iš Liverpulio „Allianz“ arenoje pergalę šventė po dviejų Sadio Mane įvarčių ir puikaus Virgilo van Dijko smūgio galva.

„Antrajame kėlinyje žaidėme labai brandžiai. Momentais, kai žaidėme tikrą futbolą, iškart sugriovėme „Bayern“ organizaciją. Pergalė tikrai pelnyta. Mes sugrįžome į Europos elitą“, – po pergalės džiaugėsi „Liverpool“ treneris.

„Liverpool“ pergalė reiškia, kad Čempionų lygos ketvirtfinalyje bus net keturi Anglijos klubai – anksčiau vietas užsitikrino „Manchester City“, „Manchester United“ ir „Tottenham“. Prie jų prisijungė Turino „Juventus“, Amsterdamo „Ajax“, „Porto“ ir „Barcelona“.

Ketvirtfinalio burtai bus ištraukti penktadienį.

J.Kloppas nesibaimina jokių varžovų: „Kad ir kas mums atiteks, mes juos paimsime. Berniukams labai patinka konkurencija, jie tada žaidžia geriausiai. Nusiteikimas buvo nuostabus. Puolamasis trejetas (Sadio Mane, Mohamedas Salah, Roberto Firmino) buvo nuostabus. Vaikinai, kurie prisijungė po keitimų, taip pat daug padėjo.“

„Bayern“ visų rungtynių metų tik dukart smūgiavo į vartų plotą ir nieko pavojingo nesukūrė.

„Mes nesigynėme kaip tai darome paprastai mūsų išvykos rungtynėse Čempionų lygoje. Šįkart mums pavyko. Tokiose rungtynėse visada bus klaidų, tačiau reikia stengtis kontroliuoti momentais, kai tai gali padaryti“, – apie savo auklėtinių gynybą kalbėjo J.Kloppas.

Vokietį ypatingai sužavėjo pirmasis S.Mane įvartis: „Reiks jį peržiūrėti 500 kartų – nuostabu, ką jis padarė.“

Senegalietis įmušė 10 įvarčių per pastarąsias 10 rungtynių. Rekordinės sumos pareikalavęs gynėjas Virgilas van Dijkas taip pat atsiperka – jis pasižymėjo tris kartus per ketverias rungtynes.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane

Miuncheno „Bayern“ puolėjas Robertas Lewandowskis pripažino, kad jo komanda nesukūrė pakankamai spaudimo varžovams.

„Žinojome, kad bus sunku. Tačiau abejose rungtynėse mes buvome per daug susikoncentravę į gynybą. Nebandėme veržtis į priekį ir kurti progas. Šiandien mes nerizikavome. Žaidėme per daug giliai. Bandėme spausti, bet kartais buvome dviese prieš keturis. Tai ne mūsų žaidimas“, – apgailestavo lenkas.

„Bayern“ treneris Niko Kovačas guodėsi, kad klubas dar turi dėl ko kovoti: „Mes dar siekiame dviejų titulų. Pirmaujame Bundeslygoje ir vis dar esame Vokietijos taurės turnyre. Mūsų tikslas yra laimėti abu titulus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius