Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: kaip Čempionų lygos finale – 3 įvarčiai per 3 minutes

15min.lt pristato tradicinę Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio svarbiausių įvykių apžvalgą.
„Imperialo“ ir „Renne“ rungtynės
„Imperialo“ ir „Renne“ rungtynės / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame Lietuvos II lygos Rytų zonos čempionate įvyko visų itin lauktos rungtynės tarp lyderio TAIP ir trečiąją vietą užėmusios „Vilties“. Dar prieš mačą buvo daug aistrų, tačiau jis baigėsi taikiai – 1:1.

70 min. „Viltį“ į priekį išvedė Dariušas Olechnovičius, bet 80 min. Tomas Buzas atkūrė pusiausvyrą.

VIDEO: FK Viltis 1:1 FK TAIP

TAIP ir toliau jaučiasi komfortabiliai pirmojoje vietoje (44 taškai po 18 rungtynių), o antrojoje lieka įsitvirtinęs „Rotalis“ (34 taškai po 19 rungtynių).

Tuo metu „Viltis“ per savaitę labai sukomplikavo savo padėtį. Trečiadienį vilniečiai išvykoje pralaimėjo „Uteniui-2“ 1:3 ir užleido šiai ekipai trečiąją poziciją. Po 21 rungtynių „Utenis-2“ turi 33 taškus, o „Viltis“ – 32.

Ir tai dar gali būti ne pabaiga. „Viltį“ taip pat gali aplenkti „Gariūnai“ (32 taškai po 20 rungtynių) ir net „Visaginas“ (29 taškai po 19 rungtynių).

III lyga. Šiame turnyre visų akys krypo į ilgas pergalių serijas turėjusių lyderio „Fakyrų-Ad men“ (47 taškai) ir 4-ąją vietą užimančios „Krušos-Basicos“ (31) dvikovą.

Žemiau esanti komanda pirmajame kėlinyje pademonstravo, kad yra puikiai pasirengusi kautis su pagrindiniais pretendentais į čempionų titulą. Jau 20 min. Giedrius Pavilionis išvedė „Krušą-Basicą“ į priekį, o po 10 min. dar buvo pelnyta teisė mušti 11 metrų baudinį. Darius Pupliauskas šia proga nepasinaudojo, o lyderių puolėjas Mantas Skipitis 42 min. išlygino rezultatą.

Po pertraukos tas pats M.Skipitis smūgiu nuo galinės linijos sugebėjo nukreipti kamuolį į vartus dar kartą, 58 min. Eduardas Tučinskis pridėjo trečią įvartį ir rungtynių baigtis buvo nulemta.

„Fakyrai-Ad men“ dabar džiaugiasi jau 8 pergalių iš eilės serija ir toliau 4 taškais lenkia „Granitą“ (43).

VIDEO: FK Kruša Basica - FK Fakyrai 1:3

IV lyga. Čempionų titulą jau užsitikrinę „Navigatoriai-LT Aqua“ (51) šią savaitę savo sąskaitą papildė dar 3 taškais už techninę pergalę prieš subyrėjusią „Audrą“.

Tuo metu kova dėl antrosios pozicijos toliau vyksta visu greičiu. Du iš 4 pretendentų į vicečempionų titulą šią savaitę sužaidė lygiosiomis 1:1: Šalčininkėlių „Visinčia“ (35) namie su „Advoco-A“ komanda, o Širvintų „Širvinta“ (32) išvykoje su „Nerealu“. Tuo netruko pasinaudoti Kaišiadorių „GB United-Divenda“ (34), varžovų aikštėje įveikusi „Lentvarį“ 4:1, ir „Naujieji Verkiai“ (33), Vilniuje 3:2 palaužę „Vingį“.

Itin svarbus mūšis tarp potencialių prizininkų įvyks spalio 10-ąją Kaišiadoryse – „GB United-Divenda priims „Visinčią“.

V lyga. Dviejų komandų lenktynėse dėl aukso „Medžiai“ per savaitę sužaidė dvejas rungtynes ir pagaliau įsitvirtino pirmojoje vietoje. „Ekologiškieji“ iš pradžių atidėtose rungtynėse 5:1 nugalėjo „Geležinį vilką“, o po to beveik stebuklingu būdu išsigelbėjo per mačą su „Stickers“.

Pastaroji komanda 88 min. pelnė pirmąjį rungtynių įvartį ir pradėjo galvoti apie staigmeną. Vis dėlto „Medžiai“ pademonstravo išskirtinį charakterį, 90 ir 91 min. pelnė po įvartį ir išplėšė pergalę.

Dabar „Medžiai“ ir abu tarpusavio mačus jiems pralaimėjusios „Mostiškės“ (namie palaužė „Orioną“ 2:1) turi po 47 taškus. Jei ir sužaidus likusius 3 turus komandos turės po lygiai taškų, bus skirtos papildomos rungtynės dėl čempionų titulo.

Trečiąją vietą turnyre jau užsitikrino „Žaibai“ (40). Jie 8:1 sutriuškino „Amstaff“, o „Geležinis vilkas“ (30) sužaidė lygiosiomis 1:1 su „Trivarčiu“ ir jau nebeturi galimybių pakilti aukščiau ketvirtosios pozicijos.

VI lyga. Elektrėnų „Versmė“ (44) 5:2 nugalėjo „Valčiūnus“ ir dar labiau įsitvirtino pirmojoje vietoje, nes „Imperialas“ (41) dvikovą su „Renne“ (32) baigė be įvarčių – 0:0.

Pastaroji komanda jau 20-ajame ture gali pasivyti „Baltąją Vokę“, kuri 0:2 pralaimėjo „Olandams“, o sekmadienį namie priims galingai rungtyniaujančią Elektrėnų komandą.

VIDEO: FK Elektrėnų Versmė 5:2 FK Valčiūnai

VII lyga. Lyderiai VJFK „Trakai“ (57) dar kartą įrodė, kad jiems laikas keltis į aukštesnį divizioną. Šį kartą trakiškiai išvykoje net 7:0 nušlavė trečiąją vietą užimančius „Pagirius“ (37).

Žemiau antrosios vietos jau tikrai nenukris „Futbolo broliai-Railana“ (51), šį kartą 4:1 nugalėję „Pabradę-2“.

Sekmadienį VII lygos įvykiais besidominčių futbolo mėgėjų laukia tikras desertas – Trakuose 15 val. įvyks antrasis lyderių mūšis. Pirmąjį Vilniuje „Futbolo broliai-Railana“ pralaimėjo 1:2, todėl dabar iš visų jėgų stengsis įrodyti nesantys prastesni už visas rungtynes šį sezoną lygoje laimėjusius VJFK „Trakus“.

Senjorai (35+). „Fazė“ (7 taškai po 4 rungtynių) 6:2 įveikė „Relax“ ekipą ir atėmė pirmąją vietą iš „Akto“ (7 taškai po 5 rungtynių), kuris net 0:3 nusileido „Delintrai“. Treti čempionate lieka „Trakai“, kol kas sužaidę tik dvejas rungtynes, bet abejas laimėję.

B divizione toliau pirmąją vietą dalijasi „Lentvaris“ ir „Mostiškės“, turintys po 13 taškų. 5-ajame ture pirmieji 3:2 palaužė PILK, o antrieji 1:0 – „Nerealą“.

Įmonių lyga. A divizione SEB futbolo komanda su buvusiu krepšininku Aivaru Kiaušu priešakyje demonstruoja, kad yra pasirengusi perimti čempionų titulą iš konkurento „Swedbank“. SEB (15) šį kartą 8:3 sutriuškino „OlyBet“ ir laimėjo penktąsias rungtynes iš tiek pat galimų. Tuo metu „Swedbank“ (7 taškai po 4 rungtynių) sužaidė lygiosiomis 1:1 su „BetGames.TV“ ir liko treti, nes „Barclays“ (9 taškai po 4 rungtynių) 3:0 įveikė „Girteką Logistics“.

B divizione pirmąją vietą užėmė „Skuba“ (10 taškų po 5 rungtynių), net 4:0 nugalėjusi „Danske Bank“ (7). Vis dėlto jau šią savaitę į viršūnę gali sugrįžti IKEA, 11:3 įveikusi „Raben Lietuva“ ekipą ir kol kas laimėjusi visas trejas žaistas rungtynes.

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius