Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ draugiškose rungtynėse nusileido Rygos klubui

Antradienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai „Sportima“ manieže priėmė svečius iš Latvijos – Rygos „Metta“, o tik pačioje rungtynių pabaigoje prarado koncentraciją ir greitos atakos metu praleido vienintelį rungtynių įvartį bei patyrė pirmąjį pralaimėjimą – 0:1 (0:0).
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / fkzalgiris.lt

Pirmajame kėlinyje, kaip jau tampa įprasta, varžovų komanda daugiausia koncentravosi į savo vartų gynybą, tačiau ir žalgiriečiams sunkiai sekėsi atrasti kelią link priešininkų vartininko, o dauguma atakų baigdavosi neatlikus jokio smūgio.

Bene įsimintiniausia žalgiriečių ataka įvyko 36-ąją žaidimo minutę, kuomet Danielis Romanovskis įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko efektingą perdavimą kulnu nuo gynėjų atsilaisvinusiam Elivelto, kuris nedelsdamas smūgiavo į vartus, tačiau pataikė tiesiai į vartininką.

Dar po šešių minučių galingą smūgį iš aikštės gilumos atliko komandos naujokas kroatas Marinas Matošas, tačiau kamuolys skriejo virš vartų skersinio.

Kėliniui artėjant link pabaigos pavojingos atakos smaigalyje atsidūrė dar vienas naujokas Simonas Stankevičius, tačiau kietos gynybos pasitiktas puolėjas neišlaikė pusiausvyros ir neatliko užtikrinto smūgio į varžovų vartus, o kamuolys ir vėl atsidūrė vartininko rankose. Pirmasis kėlinys baigėsi lygiu rezultatu 0:0.

Antrajame kėlinyje prasidėjo ir keitimų, ir „Žalgirio“ smūgių karuselė. Kėlinio metu žalgiriečiai pakeitė beveik visus aikštės žaidėjus, o po keitimo pasirodę žaidėjai greitai įsiliejo į žaidimo ritmą ir svariai prisidėjo prie vilniečių atakų.

Progas pasižymėti turėjo ir Saulius Mikoliūnas, ir Edvinas Baniulis bei Darius Kazubovičius. Pastarasis kėliniui artėjant link pabaigos turėjo net kelias progas išvesti saviškius į priekį, tačiau jaunojo puolėjo smūgiai skriejo arba varžovų vartininkui į rankas, arba virš ar šalia vartų.

Visgi, rungtynių metu susiklostė ne pats palankiausias scenarijus aikštės šeimininkams. Atakos metu praradę kamuolį žalgiriečiai nesuspėjo drausmingai sugrįžti į gynybą, o tik vieną iš nedaugelio progų turėjęs aštuntasis varžovų komandos numeris Artūras Švacbe neklydo ir užtikrintai nuginklavo Saulių Klevinską.

Nors žalgiriečiai dar bandė taisyti situaciją ir surengė paskutinį šturmą, tačiau išpuoliai buvo nesėkmingi ir vilniečiai buvo priversti pripažinti pirmąjį pralaimėjimą pasiruošimo naujajam sezonui metu.

Kitas rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais sausio 30 dieną su Jūrmalos „Spartaks“ klubu. Rungtynės prasidės 20 valandą 30 minučių, o jas bus galima stebėti nemokamai.

Vilniaus „Žalgiris“ – Rygos „Metta“ 0:1 (0:0)

89‘ [0:1] Artūrs Švacbe

Įspėjimai: 3‘ Rendijsas Šibassas, 20‘ Kristofersas Treimavis, 33‘ Klavsas Balinšas („Metta“); 21‘ Marinas Matošas („Žalgiris“).

Vilniaus „Žalgiris“: Saulius Klevinskas, Dominykas Barauskas, Aldas Korsakas (46‘ Egidijus Vaitkūnas), Lukas Valvonis, Mamadou‘as Mbodjis (72‘ Georgas Freidgeimas), Marinas Matošas (62‘ Mantas Kuklys), Elivelto Ribeiro Dantas (62‘ Darius Kazubovičius), Jorge Chula (Tautvydas Eliošius), Saulius Mikoliūnas (72‘ Vytautas Lukša), Danielis Romanovskis (Edvinas Baniulis), Simonas Stankevičius (46‘ Julius Momkus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius