Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ maždaug mėnesį versis be Serge'o Nyuiadzi

Vilniaus „Žalgirio“ pralaimėtose rungtynėse „Trakams“ Lietuvos čempionai prarado ir vieną komandos lyderių. Traumą patyrė ir maždaug mėnesį nežais saugas iš Prancūzijos Serge'as Nyuiadzi.
Serge Nyuiadzis
Serge'as Nyuiadzis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Balandžio 18-osios rungtynėse su „Trakų“ futbolininkais 23 metų saugas patyrė traumą ir buvo pakeistas po pirmojo teisėjo švilpuko praėjus vos vienuolikai minučių. Kitą dieną po incidento žaidėjui buvo atliktas magnetinis tyrimas.

„Tikėjomės, kad trauma bus šiurpesnė, bet dabar galime ramiau atsikvėpti. Serge‘ui nustatytas dešinės šlaunies aduktoriaus (raumens privedėjo) I-II laipsnio plyšimas. Pilnai atsigauti futbolininkas turėtų maždaug per mėnesį“, – sakė„Žalgirio“ kineziterapeutas Dainius Pavilionis.

Pasak žalgiriečius prižiūrinčio gydytojo, tokio tipo trauma futbole ganėtinai dažna. Verta paminėti, kad S.Nyuiadzi įplyšo atraminės kojos raumuo, o ne kairiosios, su kuria bandė smūgiuoti kamuolį.

„Jis buvo atlikęs apšilimą, pilnai pasiruošęs žaisti. Matyt atraminei kojai incidento metu buvo per didelė apkrova, todėl raumuo įplyšo. Šiuo metu sužeistai kojai yra taikoma šalčio terapija, vėliau atliksime mankštą bei gimnastikos pratimus baseine, taip pat fizioterapijos bei kineziterapijos procedūras“, – apie futbolininko gydymo planą pasakojo D.Pavilionis.

S.Nyuiadzi, prisimindamas šeštadienį įvykusį incidentą, patvirtino, kad jokio susidūrimo su varžovu nebuvo.

„Prisimenu, kad bėgau aikštės kraštu ir norėjau perduoti kamuolį komandos draugui. Prieš pat atliekant smūgį pajutau skausmą šlaunyje ir supratau, kad nebegalėsiu tęsti rungtynių“, – pasakojo žalgiriečių saugas.

Sostinės klube žaidžiantis futbolininkas tikisi, kad reabilitacija praeis sėkmingai ir jis galės greitai sugrįžti į aikštę.

„Esu kovotojas, todėl norėčiau sportuoti jau dabar, tačiau negaliu. Visą dėmesį skirsiu tam, kad pilnai atsigaučiau ir tikiu, kad šis iššūkis mane tik sustiprins“, – savo nusiteikimo neslėpė legionierius.

S.Nyuiadzi šiame A lygos sezone pasirodė visose aštuoniose žalgiriečių rungtynėse ir įmušė įvartį Kauno „Spyrio“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius