-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Virš „Atlanto“ – lažybų šmėkla: pabaigose prakiūranti gynyba ir mįslingi atsisveikinimai

Lietuvos futbolo A lygoje – vėl įtarimų šešėlis. Praėjusią savaitę pajūryje vykęs mūšis tarp Klaipėdos „Atlanto“ ir „Palangos“ ekipų pasėjo naują įtarimų grūdą. Nors klaipėdiečiai ir sugebėjo iškovoti pergalę 2:1, ypač daug apkalbų sulaukė rungtynių pabaigoje į šeimininkų vartus kritęs paguodos įvartis.
Klaipėdos „Atlantas“
Klaipėdos „Atlantas“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pabaigose pritrūksta kvapo

Uostamiesčio komanda nutraukė penkių nelaimėtų rungtynių seriją ir laimėjo principinį pajūrio derbį, bet įvykiai Klaipėdos miesto centriniame stadione skausmingai prakiurdė įtarimų debesį.

15min turimomis žiniomis, koeficientų svyravimai lažybų bendrovėse jau vykstant šioms rungtynėms buvo visiškai neadekvatūs.

Klaipėdiečiai po savo lyderių Darvydo Šerno (34 min.) ir Vytauto Lukšos (67 min.) taiklių smūgių pirmavo saugia dviejų įvarčių persvara. Nors „Palanga“ smarkiai atsiliko, lažybų bendrovių koeficientai liudijo, kad prasčiausia A lygos komanda rungtynių pabaigoje turi labai daug šansų į „Atlanto“ vartus įmušti įvartį. Taip ir nutiko. 77-ąją minutę Andrejus Miazinas pasinaudojo sumaištimi prie klaipėdiečių vartų ir rezultatą sušvelnino.

VIDEO: A lyga. 12 turas: „Atlantas“ – „Palanga“ (santrauka)

Nors statistiškai paskaičiuota, kad dažniausiai įvarčiai krenta per paskutines 15 rungtynių minučių, „Atlanto“ keletas pastarųjų rungtynių užminė nemažai mįslių. Du „greitus“ įvarčius mačo pabaigoje ši komanda praleido ir mače su Marijampolės „Sūduva“ (0:4), ir savaitgalį vykusiame LFF taurės mače su Vilniaus „Žalgiriu“ (0:2).

Pirmoji apie įtarimus „Atlantui“ prakalbo „Vieni vartai“ laidos kūrybinė grupė, o banga greitai nusirito į socialinę erdvę.

Reaguodamas į viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją ir pareikštus įtarimus klubas pranešė, jog pradeda vidinį tyrimą.

„Futbolo klubas „Atlantas“ netoleruoja tokių veiksmų ir pasisako tik už švarų futbolą, todėl esame pasiruošę bendradarbiauti su visomis šalimis ir atsakingomis institucijomis, kad pasirodžiusi informacija būtų patikrinta. Jeigu informacija pasitvirtins, klubas imsis veiksmų ir su tuo susijusiems asmenims bus taikomos pačios griežčiausios sankcijos, nes tokie veiksmai kenkia ne tik komandos, bet ir viso Lietuvos futbolo reputacijai“, – išplatintame pranešime cituojamas klubo prezidentas Vidas Adomaitis.

atlantas.lt nuotr./Darvydas Šernas
atlantas.lt nuotr./Darvydas Šernas

„Tyrimas tebevyksta“

15min susisiekė su V.Adomaičiu ir pasidomėjo, kaip vyksta tyrimas. „Prie kažkokių konkrečių išvadų dar nepriėjome, sprendimo nepriėmėme. Vis dar analizuojame situaciją, kalbamės su žaidėjais, ne kartą peržiūrėjome tų rungtynių vaizdo įrašą“, – kalbėjo V.Adomaitis.

Patį mačą klubo prezidentas gyvai stebėjo su Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentu Rimantu Žvingilu. Jam, anot V.Adomaičio, jokių įtarimų nė vienas epizodas taip pat nesukėlė.

„Tą Palangos įvarčio epizodą žiūrėjau ne vieną sykį. Aš ir pats esu futbolą žaidęs ne vienerius metus, neblogame lygyje, tad manau, galiu įvertinti situaciją. Man pasirodė, kad tai grynai sportinė situacija – rikošetas išmušant kamuolį ir paprastas įvartis. Šiandien aš vis dar esu linkęs labiau abejoti paskleista informacija, nei ja tikėti“, – kalbėjo klubo valdymą šiais metais perėmęs ir iš finansinės krizės jį ištraukęs advokatas.

V.Adomaitis neslepia, kad jį pastarųjų dienų naujienos stipriai šokiravo. Maža to, visi iki šiol girdimi pavojaus varpai tik gandų lygio – jokių pranešimų iš LFF, lošimų priežiūros tarnybos ar kitų institucijų klubas nėra sulaukęs.

„Man tai buvo tarsi dūris peiliu į širdį, nes esu žmogus, kuris su šiuo futbolo vėžiu kovoja. Bet stengiuosi atskirti emociją nuo racionalumo, pasidaryti išvadas. Man pačiam mažų mažiausiai knieti išsiaiškinti, ar šie įtarimai turi pagrindo. Pati komanda taip pat labai nusivylusi. Laimėjome sunkias ir klampias rungtynes, tačiau mus apkaltina manipuliacijomis. Žaidėjai netgi retoriškai klausia: „Tai ar mes išvis galime laimėti?“

Kad ir kaip pasibaigtų rungtynės, mes esame po padidinamuoju stiklu. Neslėpsiu, netgi po pirmojo turo, kai laimėjome prieš „Kauno Žalgirį“, gandų apie „atiduotas“ rungtynes prisiklausiau taip pat įvairiausių. Bet neįsivaizduoju, kaip galėjome tą mačą „atiduoti“, jeigu jį laimėjome. Tos paranojinės nuotaikos komandai tikrai trukdo. Kai kurie žaidėjai netgi yra prisipažinę, kad bijo žaisti, nes padarę klaidą bus iš karto apkaltinti“, – kalbėjo klubo prezidentas.

lawpartners.lt nuotr./Vidas Adomaitis
lawpartners.lt nuotr./Vidas Adomaitis

Jis neslepia, kad prieš taurės mačą su Vilniaus „Žalgiriu“ turėjo rimtą pokalbį su futbolininkais.

„Po šių reportažų visa komanda buvo sutrikusi. Kalbėjome su treneriais, buvo netgi minčių šią dvikovą nukelti vėlesniam laikui, kol viskas bus išsiaiškinta ir nurims. Nuotaikos buvo prastos, maža to, praradome vieną savo lyderių D.Šerną. Bet paprašiau vyrų parodyti „kiaušus“, pademonstruoti, jog galime gerai sužaisti, ir po mačo padėkojau vyrams, kad kovėmės iki pat pabaigos. Rūbinėje netgi sarkastiškai pajuokavau, kad vėl praleidome įvarčius pačiomis paskutinėmis minutėmis. Maža to, dar gavome dvi raudonas korteles, tai apkalbų ir vėl sulauksime“, – ironizavo V.Adomaitis.

Mįslingas atsisveikinimas

Visgi sutartų rungtynių šmėkla „Atlanto“ stovyklą šiemet gąsdina jau ne pirmą kartą.

Balandžio pradžioje komandą mįslingomis aplinkybėmis paliko du pagrindinės sudėties gynėjai Aurimas Tručinskas ir Tomas Snapkauskas.

A lygos nuotr./Tomas Snapkauskas ir Aurimas Tručinskas
A lygos nuotr./Tomas Snapkauskas ir Aurimas Tručinskas

Sezono pradžioje abu šie futbolininkai buvo tvirti startinės sudėties futbolininkai, tačiau po 5-ojo turo pralaimėtų rungtynių su „Palanga“ (1:2) jų komandoje staiga neliko.

Iki lemtingos balandžio 6-osios T.Snapkauskas startinėje sudėtyje žaidė visuose penkiuose „Atlanto“ mačuose, A.Tručinskas – keturiuose.

Po balandžio 20-ąją Vilniuje vykusio mačo su „Riteriais“ (0:0) „Atlantą“ treniruojantis latvis Viktoras Dobrecovas buvo paklaustas apie šį mįslingą atsisveikinimą, tačiau paslapties skraistės praskleisti nenorėjo.

„Mano reikalavimai žaidėjams yra dideli. Ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Turi būti disciplina, atsidavimas visa širdimi. Jie suklydo ir man netinka“, – nedaugžodžiavo strategas.

VIDEO: V.Dobrecovas: „Snapkauskas ir Tručinskas man netinka“

Paklaustas apie tai, V.Adomaitis leistis į platesnius išvedžiojimus nenorėjo.

„Šiuo klausimu nenorėčiau spekuliuoti. Telieka tai klubo viduje ir plėstis nenoriu. Tiesiog pasakysiu, kad gyvename teisinėje demokratinėje valstybėje: kai pradedi svaidytis kaltinimais, galiausiai gali ir pats sulaukti sankcijų. Čia, mano nuomone, labai gerai tinka lietuviška patarlė „Už rankos nepagautas – ne vagis“. Savo nuomonę aš turiu, bet didesnių išvadų daryti nenoriu“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius