Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žaidimo „gėdingu“ V.Čeburinas nevadino, bet pripažino: „Rezultatas – nepadorus“

Vladimiras Čeburinas prieš rungtynes su Vengrijos čempionu Budapešto „Ferencvaroš“ teigė, kad su komanda reikia ilgų pokalbių. Kad ir kokie ilgi bei išsamūs buvo pasikalbėjimai, rezultato aikštėje jie nedavė jokio. Vilniaus „Žalgirio“ europinė svajonė dužo – pirmosios rungtynės namuose pralaimėtos 0:4, visi klausimai atsakyti dar nepakilus į Vengriją.

Jau 17-ąją minutę Nassimo Hnido ir Stipe Vučuro nesusikalbėjimas įžaidžiant kamuolį baigėsi dovanėle Adama Traore, o „Ferencvaroš“ puolėjas iš Malio tėškė tokį smūgį, kad Edvinui Gertmonui beliko kamuolį lydėti akimis.

Subyrėjo „Žalgiris“ po pertraukos, kuomet po Mario Paveličiaus klaidos varžovai metėsi į greitą ataką, o Nicolasas Gorobsovas prasižengė baudos aikštelėje – raudona kortelė argentiniečiui ir realizuotas Barnabaso Vargos baudinys – 2:0.

Dar viena „Žalgirio“ klaida baigėsi Aleksandro Pešičiaus įvarčiu 75-ąją minutę, o „Ferencvaroš“ vakarėlį užbaigė jį ir pradėjęs A.Traore, pasižymėjęs 84-ąją minutę.

Po mačo V.Čeburinas lyg atsiprašydamas sunėrė rankas stovėdamas priešais „Žalgirio“ sirgalius. Nors to nepasakė garsiai, kazachas veikiausiai supranta, jog europinė kampanija baigsis jau kitą savaitę.

„Komentuoti tokias rungtynes labai sunku, – sakė V.Čeburinas. – Pradėjome rungtynes gana užtikrintai, tai, ką buvome sumanę, lyg ir sekėsi įgyvendinti, turėjome keletą gerų progų. Eilė mūsų pačių klaidų leido varžovui pasižymėti. Žaisti tokiu ritmu labai sunku – žaidžiame kas trečią dieną, bet tai nėra pasiteisinimas dėl tokio rezultato. Rezultatą lėmė mūsų pačių klaidos. Pradžioje tikrai turėjome galimybių įmušti. O kai mūsų aikštėje liko mažiau, tapo viskas dar sudėtingiau.“

Treneris pažymėjo, kad aikštėje labai trūko pagrindinio atakų lyderio Mathiaso Oyewusi, kuris gavo raudoną kortelę išvykos rungtynėse su „Hacken“.

„Jau sakiau, kad turėjome keletą momentų. Galima galbūt kalbėti, kad Mathiasas būtų kiek kitaip žaidęs tuose momentuose. Puolėjai gali turėti tris, keturias progas, kurių neišnaudoja, bet taip klysti gynyboje...“, – atsiduso treneris.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“

„Futbolas – klaidų žaidimas. Kas jų daugiau padaro, tas ir pralaimi“, – teigė jis.

Klaidas gynyboje akcentavo V.Čeburinas, jų netrūko ir ankstesnėse rungtynėse. Vis dėlto strategas taip ir nesiryžo nuo suolo Europos kovose pakelti Kipro Kažukolovo, galėjusio kilti į aikštę vietoje N.Hnido ar S.Vučuro.

„Kipras mūsų žaidėjas, mes juo pasitikime, jis žaidžia A lygoje. Taip, jis nežaidė tarptautinėse rungtynėse, net buvo minčių apie šios dienos rungtynes, bet susižaidimas, žaidėjų tarpusavio supratimas lėmė tokį sprendimą“, – aiškino treneris iš Kazachstano.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“

15min paklaustas, ar rezultatas 0:4 namuose yra gėdingas, V.Čeburinas susimąstė.

„Rezultatas – taip, nepadorus, tačiau žaidimo gėdingu pavadinti negalėčiau, – kalbėjo strategas. – Žaidėjai arė aikštėje, dirbo. To tikrai negalėčiau pavadinti gėdingu žaidimu. Galim kalbėti apie biudžetus, bet jie nebėgioja aikštėje. Kad ir pralaimi komanda su didesniais biudžetais, nesakome, kad tai gėdinga. O tiek klaidų, kiek padarėme, dar reikia ir sugalvoti.“

Prieš sezoną „Žalgiris“ smarkiai pildėsi, klubo direktorė Vilma Venslovaitienė ir V.Čeburinas akcentavo, jog reikia turėti ilgą suolą, vykdyti rotaciją, bet pastaraisiais mėnesiais rotacija yra smarkiai sumenkusi.

Paprašytas pakomentuoti galimas tarpsezonio klaidas, treneris teigė, jog blogų žaidėjų Lietuvos čempionai nepasikvietė.

nuotr. fkzalgiris.lt/Arni Vilhjalmssonas
nuotr. fkzalgiris.lt/Arni Vilhjalmssonas

„Tikrai negalėčiau pasakyti, kad prašovėme su žaidėjais, – tikino V.Čeburinas. – Visi žaidėjai yra geri, galbūt galime kalbėti apie adaptaciją. Jos trūko. Nauja šalis, naujas čempionatas, naujas miestas. Kai kuriems sunkiau prie to adaptuotis. Žaidėjų kokybė, kuriuos pasirinkome, yra gera. Vykdome rotaciją, Kažukolovas žaidžia A lygoje, Bopesu šiandien žaidė ne nuo pradžių, žaidė Mamičius.“

Treneris puse lūpų prasitarė, jog ir psichologinis fonas komandoje nėra pats geriausias.

„Psichologija vaidina didžiulį vaidmenį. Galiu pasakyti, kad po pralaimėjimo Švedijoje daug kalbėjome, kaip ir ką turime daryti. Laimėjome nelengvas rungtynes Alytuje, bet žmogiškasis faktorius išlieka aikštėje. Galime kalbėti apie žaidėjus aikštėje, taktiką, bet visą laiką yra žmogiškasis faktorius. Kiekviena klaida aikštėje, kuri atsiranda, visada paskui save veda ir antrą klaidą“, – teigė V.Čeburinas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Budapešto „Ferencvaroš“

15min teiravosi trenerio, ar šis pritartų minčiai, jog „Žalgirio“ ir „Ferencvaroš“ kovos nugalėtojo klausimas jau yra uždarytas.

„Galima sakyti, kad 0:4 – didžiulis rezultatas, bet reikia kovoti iki galo. Juolab, kad kitose rungtynėse žais Oyewusi“, – nukirto strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius