Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ egzaminu naują karjeros puslapį versiantis G.Sannino pažadų nedalino

Vilniaus „Žalgiris“ bus pirmas 62-jų trenerio Giuseppe Sannino oficialus varžovas prie Budapešto „Honved“ komandos vairo. Italas prieš mačą buvo atsargus: nesišvaistė pažadais ir neprognozavo, kokio vaizdo ketvirtadienio vakarą galima tikėtis aikštėje.
Giuseppe Sannino
Giuseppe Sannino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vengrijos čempionatas dar nėra prasidėjęs, tad „Honved“ ekipa į kovą su Lietuvos vicečempionais ketvirtadienį stos iškart po pasiruošimo etapo.

„Priešsezoniu dirbome labai sunkiai, džiaugiamės, kad jau rytoj startuosime. Po mėnesio sunkaus darbo mes esame pasiruošę“, – užtikrintai kalbėjo italas.

Kolegos Budapešte 15min pasakojo, kad „Honved“ į kovą su žaliai-baltais stos susilpnėjusi. Komandą paliko trys svarbūs startinės sudėties žaidėjai, kurie buvo pakeisti ne tokio aukšto meistriškumo futbolininkais.

Vis tik, kaip pasakojo Vengrijos žurnalistai, naujuoju treneriu G.Sannino futbolininkai yra patenkinti – jis didelį dėmesį skiria detalėms ir bendram komandos klimatui. Būtent jį italas ir pabrėžė prieš susitikimą su „Žalgiriu“.

„Noriu pasakyti, kad atvykęs radau nuostabius žaidėjus ir esu dėl jų laimingas, jie labai sunkiai dirba. Rytoj bus dovana po didžiulio darbo, kurį atlikome pasiruošimo metu. Taip pat norime pamatyti pilną stadioną sirgalių“, – kalbėjo G.Sannino, anksčiau treniravęs tokias komandas kaip „Varese“, „Palermo“ ir „Watford“.

„Scanpix“ nuotr./Giuseppe Sannino
„Scanpix“ nuotr./Giuseppe Sannino

„Honved“ strategas akcentavo, kad jo komandoje vyrauja jaunų – iš akademijos atėjusių žaidėjų, ir patyrusių futbolininkų mišinys.

„Kausimės gerbdami varžovą ir iki paskutinės minutės“, – lakoniškai kalbėjo G.Sannino.

Treneris akcentavo, kad analizuoti „Žalgirį“ buvo gan paprasta – Vilniaus komanda yra pačiame sezono įkarštyje, todėl žaidimo braižas yra gan aiškus ir nusistovėjęs.

„Matėme labai daug Vilniaus komandos rungtynių, jie yra antroje vietoje šalies čempionate. Analizuojame ir esame pasiruošę“, – nedetalizavo strategas.

Analizuojame ir esame pasiruošę

Vis tik vieną „Žalgirio“ savybę italas išskyrė: „Rytoj žaisime prieš gerai fiziškai pasirengusią komandą, ji labai ilgai yra kartu ir žaidėjai puikiai vienas kitą pažįsta. Bet rytoj jie žais prieš „Honved“. Noriu laimėti šias rungtynes ir dėl sirgalių, kurie bus užsivedę, ir dėl komandos, kuri sunkiai dirbo visą šį laiką.“

Kalbėdamas apie laukiantį „Žalgirio“ iššūkį neišsiplėtė ir vienas „Honved“ lyderių Danielis Gazdagas. 23-jų klubo akademijos auklėtinis akcentavo, kad jo ekipos šansai prieš „Žalgirį“ yra geri: „Ruošiamės puikioms rungtynėms, jie yra čempionato įkarštyje, todėl tikiuosi, kad mūsų fizinis pasirengimas kojos nepakiš.“

Ketvirtadienį pamatysime, ar aikštėje vengrai bus kalbesni nei spaudos konferencijų salėje. Europos lygos atrankos rungtynių pradžia – 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius