-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 06

Apetitas kyla bevalgant: Kataras užsimanė rengti ir olimpines žaidynes

Šiuo metu vykstantį pasaulio futbolo čempionatą suorganizavęs Kataras auginasi savo ambicijas ir taikosi į dar vieną grandiozinį sporto renginį. Pranešama, kad katariečiai norėtų surengti ir vasaros olimpines žaidynes.
Olimpinės žaidynės
Olimpinės žaidynės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Reuters“ duomenimis, Kataras nusitaikė į 2036 m. žaidynes, kurios yra artimiausios iš dar neturinčių šeimininkų.

Teigiama, kad Kataras įgavo dar daugiau pasitikėjimo dėl pasisekusio pasaulio futbolo čempionato ir nori tapti pirmąja Artimųjų Rytų ir pirmąją islamo šalimi, į kurią atkeliaus didžiausiu sporto renginiu laikomos olimpinės žaidynės.

Tiesa, siekdamas teisės rengti šią sporto šventę, Kataras vėl turėtų atsakyti į klausimus dėl sunkiai pakeliamo karščio šioje arabų valstybėje vasarą. Būtent dėl šios priežastis buvo priimtas beprecedentis sprendimas ir futbolo pirmenybės surengtos rudens pabaigoje – žiemos pradžioje, o ne birželio-liepos mėnesiais, kaip įprasta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kataras ruošiasi pasaulio futbolo čempionatui
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kataras ruošiasi pasaulio futbolo čempionatui

Tikėtina, kad ir olimpines žaidynes Kataras siektų rengti kitu laiku, nei jos įprastai vyksta (liepą-rugpjūtį). Be to, katariečiai naudotų ir oro kondicionierių argumentą, kurį demonstruoja jau futbolo čempionate.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) dar nėra paskelbęs, kada paaiškės 2036 m. žaidynių organizatoriai, nors kandidatų netrūksta. Apie norą surengti šį renginį jau yra prabilusios Indija, Indonezija, Pietų Korėja, Meksika, Vokietija, Turkija, Didžioji Britanija ir kt. šalys.

Kataras šiose lenktynėse turės ir infrastruktūros argumentą, mat 229 mlrd. eurų pasiruošimui futbolo turnyrui išleidę katariečiai dabar jau gali pasigirti ir naujutėlaite metro sistema, ir spindinčiais stadionais, ir oro uosto, ir net naujais rajonais ar miestais.

Primename, kad artimiausios olimpinės žaidynės 2024-aisiais vyks Prancūzijos sostinėje Paryžiuje. 2028 metais geriausi pasaulio sportininkai rinksis Los Andžele (JAV), o dar po ketverių metų, 2032-aisiais, olimpinės žaidynės bus surengtos Brisbene (Australija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius