Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

Dopingo platinimu kaltinamas B.Vyšniauskas: „Pakalbėsim gyvai“

Niūrūs debesys virš Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos nesitraukia. Pirmadienį buvo pranešta, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas baigė didelio atgarsio visuomenėje sulaukusį ikiteisminį tyrimą dėl draudžiamų dopingo medžiagų gabenimo, laikymo ir platinimo taip pat dėl psichotropinių medžiagų laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.
Bronislavas Vyšniauskas
Bronislavas Vyšniauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viena centrinių 2017-ųjų liepą pradėto ikiteisminio tyrimo figūrų – Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas.

Klaipėdiečiui kaltinimai pareikšti dėl to, kad, kaip įtariama, jis savo gyvenamojoje vietoje, giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikė Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytas medžiagas, turėdamas tikslą jas platinti.

Visos šio kaltinamojo turėtos medžiagos yra priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, kurios yra skirtos raumenų masei didinti, jėgai auginti. Iš viso per kratas šio asmens gyvenamojoje vietoje, giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose rasta daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių įvairių draudžiamų medžiagų.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas taip pat kaltinamas draudžiamų medžiagų gabenimu. Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad kaltinamasis paprašė kito asmens nugabenti lagaminą su dideliu kiekiu draudžiamų medžiagų į giminaičių namus. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, savo nusikalstamų veiksmų nesupratęs asmuo lagaminą nuvežė ir ten laikė, kol kratos metu lagamino neaptiko pareigūnai.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui taip pat pareikšti kaltinimai dėl psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

15min pirmadienio rytą susisiekė su B.Vyšniausku, tačiau komentuoti ikiteisminio tyrimo federacijos vadovas nenorėjo.

„Pakalbėsim gyvai, užtenka telefonais kalbėt. Po visko pasikalbėsim. Linkiu geros dienos“, – vos tik pradėjęs pokalbį su 15min iškalbingai jį tuoj pat baigė B.Vyšniauskas.

Priminsime, kad 2019-ieji Lietuvos sunkiajai atletikai – juodi metai. Balandžio mėnesį už dopingo vartojimą maksimalią aštuonerių metų bausmę skyrė B.Vyšniausko iškiliausiam auklėtiniui Aurimui Didžbaliui.

27-erių sunkiaatletis neigė jam metamus kaltinimus vartojus dopingą, tačiau papildomi tyrimai jo neišteisino.

A.Didžbalio dopingo bylos painiojimas užtruko. 2017-ųjų gruodį per pasaulio pirmenybes Anaheime, kuriose jis tapo vicečempionu, įkliuvęs atletas tvirtino, kad yra nekaltas ir siekė pakartotinių tyrimų, bet jie jo neišteisino.

Bausmė pradėta skaičiuoti nuo 2018 metų sausio 11 dienos. Tai reiškia, kad vėl varžytis 27-erių A.Didžbalis galės 2026 metų pradžioje, kai jam bus 35-eri.

2016 metais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse A.Didžbalio iškovotas bronzos medalis buvo pirmasis sunkiosios atletikos olimpinis medalis, kurį iškovojo Lietuvos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius