Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 07

Intriguojantis Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalas prasidėjo „Sūduvos“ pergale

Pirmosiose Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalo rungtynėse šeštadienį Jonavos arenoje Marijampolės „Sūduvos“ komanda 3-1 (23:25, 25:21, 28:26, 25:23) nugalėjo Kelmės „Etovį“ ir priartėjo prie aukso medalių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Arvido Šimulio nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Kovingieji „Etovio“ tinklininkai jau pirmajame sete parodė, kad jų ketinimai šiais metais yra labai dideli. Antrajame sete „Sūduva“ išlygino rezultatą, o po tikro trilerio trečiajame išsiveržė į priekį. Nervų karas ketvirtajame sete vėl laimingai baigėsi „Sūduvai“, kuri ir iškovojo pergalę.

Nugalėtojams 24 taškus pelnė iš Kelmės rajone esančių Tytuvėnų kilęs Lukas Každailis, 22 – Artūras Vasiljevas, 11 – Deividas Raibikis.

„Etovio“ komandai 16 taškų pelnė Jaroslavas Bogdanovičius, 14 – Mantas Grinevičius, 11 – Gediminas Guntarskis.

„Pradžioje žaidėme visiškai nepasitikėdami savo jėgomis. Antrajame sete taip pat gana smarkiai atsilikome, tačiau tuomet perlipome per save. Kelios užtvaros, keli taškai ir pasivijome varžovus, o tada ir užsivedėme. Dar neparodėme visko, ką galime. Kelmės komanda taip pat gerai sukomplektuota, ypač gera jos gynyba, buvo labai sunku pramušti kamuolį. Apskritai finalas buvo puikus su daug ilgų atakų. Smagu, kad žiūrovams buvo ką pažiūrėti“, – kalbėjo L. Každailis.

Tinklininkas prisipažino, kad jam nėra lengva žaisti prieš savo gimtojo miesto komandą.

„Žinoma, kad sunku žaisti, nes tai yra gimtasis miestas. Ten pradėjau savo karjerą. Sunku, bet reikia žaisti. Galbūt tik dar labiau mane motyvavo. Džiaugiuosi, kad Kelmėje tinklinis dar laikosi ir vis stiprėja“, – pridūrė L. Každailis.

„Etovis“ į Lietuvos čempionato finalą pateko po ketverių metų pertraukos, o čempionu paskutinį sykį tapo 2013 metais. „Sūduva“ Lietuvos pirmenybėse triumfavo 2015 metais.

Antrosios rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį Jonavos arenoje 16 val. Jeigu pergalę pasieks „Etovis“, tuomet iškart bus žaidžiamas auksinis setas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius