Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 07

J.Kinderis neslėpė sielvarto – geriausią fechtavimą karjeroje sudaužė žirgo kaprizas

Nedaug trūko, jog šiuolaikinės penkiakovės atstovai antrą dieną iš eilės būtų pakėlę visą Lietuvą į euforiją, tačiau kaip ir prieš penkerius metus visas Justino Kinderio kortas sumaišė žirgas. Iki jojimo rungties 34-erių panevėžietis rimtai kėsinosi užlipti ant Tokijo olimpinių žaidynių prizininkų pakylos, tačiau konkūre viltys dužo.

34-erių panevėžietis puikiai fechtavosi, labai solidžiai plaukė ir į akistatą su „I'm On Top“ stojo būdamas ketvirtoje bendros įskaitos pozicijoje, bet arogantiško vardo tamsiai rudas žirgas į viršūnę lietuvio neužkėlė.

J.Kinderis kabino jau pirmąją kliūtį, o prijojęs prie antrosios rožinės žirgas tiesiog sustojo ir atsisakė šokti. Antrasis bandymas įveikti ją taip pat buvo nesėkmingas, tad J.Kinderiui teko raginti užsispyrusį eiklūną steku.

Vėliau keturkojis įsibėgėjo, bet J.Kinderis rungtį baigė su 53 baudos taškais ir kritimu į 16 poziciją.

Kipro Štreimikio nuotr./Justinas Kinderis
Kipro Štreimikio nuotr./Justinas Kinderis

Prieš tai šiuo žirgu savo pasirodymą atliko vengras Robertas Kasza ir irgi neišvengė kaprizų bei surinko 271 tašką.

Bėgdamas ir šaudydamas nusivylęs J.Kinderis savo pozicijos nepagerino ir olimpines žaidynes baigė aštuonioliktas.

„Mačiau, jog vengrui su šiuo žirgu irgi nepavyko įveikti tos kliūties. Galbūt ją ir įmanoma peršokti, bet reikėtų su gyvūnu padirbėti gerokai ilgiau. Penkiakovininkai joja taip, kaip moka, pagal jojimo abėcėlę. Jau apšilimo metu su juo turėjau labai daug problemų ir galvojau, kad nebaigsiu maršruto. Aštuoniolikta pozicija dar nėra bloga, nes galvojau, kad viskas baigsis dar prasčiau“, – po finišo sunkiai žodžius rinko susijaudinęs J.Kinderis.

Jis neslėpė, jog dar prieš jojimo rungtį savo treneriui pasakė, kad olimpinės viltys, ko gero, sudužo.

„Pasakiau jam, jog manoji galva jau švari, nes po tokio apšilimo nieko nelaukiu. Visa baimė jau buvo palikta nuošalyje. Tiesiog dariau tai, kaip moku ir galiu. Treneris pasiūlė joti be kontrolės, bet tada žirgas turi pasirinkimo teisę. Pirmai progai pasitaikius jis nešoko. Tuomet jau bandžiau laiką taupyti, rizikuoti, bet praradau minutę. Galiausiai pirmai vietai pralaimėjau minutę ir šešias sekundes... Bet taip mūsų sporte niekas neskaičiuoja, nes tokiu atveju olimpiniai čempionai netilptų ant pakylos“, – svarstė J.Kinderis.

Sportininkas neslėpė apmaudo, jog nelaimė konkūre ištiko po ypač nuostabaus fechtavimo.

„Tai buvo geriausias fechtavimasis mano karjeroje, o dar olimpinėse žaidynėse, – atsiduso atletas. – Iš vienos pusės tai parodo šiokią tokią brandą, iš kitos – viskas labai greitai apsivertė aukštyn kojomis. Tiesiog, toks , matyt, yra sportininko gyvenimas.“

Kipro Štreimikio nuotr./Justinas Kinderis
Kipro Štreimikio nuotr./Justinas Kinderis

Po akimirkos J.Kinderis prisipažino, jog nerimo ženklai buvo akivaizdūs jau išvakarėse, kai viena po kitos konkūre „degė“ penkiakoviniinkės moterys.

„Kai pamačiau moterų varžybas, savo emocijas ir lūkesčius padėjau į kamputį ir supratau, kad galima tikėtis visko. Mačiau labai daug ašarų. Manau visi puikiai mato, kad surasti trisdešimt pajėgių žirgų vienoms varžyboms vidutiniams raiteliams yra labai sunku. Kažkas turi pasimauti ir nukentėti. Japonai stengėsi, žirgai yra geri, bet...“, – kalbėjo penkiakovininkas.

J.Kinderiui tai buvo trečios olimpinės žaidynės. 2012 metais Londone jis užėmė 8 vietą, o po ketverių metų Rio De Žaneire nesuvaldė pašėlusio žirgo ir galutinėje rikiuotėje liko 34-as.

Ar bus dar vienas startas po trijų metų Paryžiuje?

„Sunkiai...“, – vienu žodžiu į šį klausimą atsakė atletas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius