Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 13

Jachtos „Challenger“ ekipažo narys Eduardas Silva: tikėjimas ir aistra sukuria stebuklus

Karibų jūros Antigvos saloje balandžio 25 – gegužės 1 dienomis vyks regata „Antigua Sailing Week 2015“, kurioje plazdės ir Lietuvos vėliavos. Mūsų šaliai šioje kasmetinėje regatoje atstovaus dvi jachtos. 44 pėdų ilgio jachtos12 narių įgula „Challenger“ turi ambicijų lipti ant nugalėtojų pakylos. Kitos jachtos pavadinimas Lietuvoje puikiai žinomas - „Ambersail“. Tęsiame pažintį su „Challenger“ ekipažo nariais.
Eduardas Silva
Eduardas Silva / „Švyturys Challenger Sailing“ nuotr.

Apie regatą skaitykite čia.

Taip pat Interviu su kapitonu Domu Vyšniausku

Buriuotojas Eduardas Silva (39), „Švyturys Challenger Sailing“ komandos narys, buriavimą atrado prieš 30 metų. Tėtis buvo pirmasis įkvėpėjas, jį prieš 14 metų atvedęs į jėgos aitvarų sportą, – kai tik šis atsirado Lietuvoje. Buriavimo įgūdžių sportininkas sėmėsi ne tik Lietuvoje, kur labai trumpas šiltas sezonas, bet ir Ispanijoje bei Naujojoje Zelandijoje. Ekstremalus sportas ir aistra stichijos iššūkiams ilgainiui tapo jo gyvenimo dalimi, kur atsirado dar ir katamaranai, ir jachtos.  

Kiekvienam įgulos nariui privalu paklūsti kapitonui, tai Eduardas mini, kad kapitonas yra antras po Dievo, kurio komandos reiškia visai įgulai besąlygišką jų vykdymą. Komandinė dvasia yra būtina: tiek treniruotės, tiek buvime kartu ir bendravime, tiek dalyvavime lenktynėse. Kuo geriau įgulos nariai supranta vienas kitą, tuo lengviau ir varžybose: iš trumpų žodžių yra aišku, ką ir kada reikia padaryti.

Visos virvės, rankenos turi būti savo vietose, visi mechanizmai ar kartu imama įranga turi būti patikrinti prieš paliekant uostą.

„Saugumas pirmiausia“, – yra Eduardo moto. Kiekviename plaukime jis tris kartus pasitikrina, ar tikrai viskas paruošta. Skubėjimas krante gali turėti neigiamų pasėkmių jūroje. Visos virvės, rankenos turi būti savo vietose, visi mechanizmai ar kartu imama įranga turi būti patikrinti prieš paliekant uostą. Jūroje nėra skiriama laiko techninėms laivo problemos spręsti, nes jūroje vyksta lenktynės, kur buriuotojų įgūdžiai ir pasirinkta strategija lemia pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius