Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 23

Antigvos salos regatoje plazdės ir Lietuvos vėliavos

Karibų jūros Antigvos saloje balandžio 25 – gegužės 1 dienomis vyks prestižiškiausia regata „Antigua Sailing Week 2015“, kurioje plazdės ir Lietuvos vėliavos. Mūsų šaliai šioje kasmetinėje regatoje atstovaujanti 44 pėdų ilgio jachta.12 narių įgula „Challenger“ turi ambicijų lipti ant nugalėtojų pakylos.
Simonas Steponavičius
Simonas Steponavičius / Organizatorių nuotr.

Praėjusiais metais lietuviai kasmetinėje regatoje dalyvavo „Antigua Sailing Week 2014 regatos „Bareboboat 1“ klasėje ir buvo vieni geriausių – laimėjo IV vietą. Ši klasė yra viena konkurencingiausių, nes joje plaukia vienodos jachtos, o vairininkai būna labai patyrę.

Strategas – Simonas Steponavičius

„Turime ambicijų laimėti ir lipti ant nugalėtojų pakylos. Praėjusiais metais įsitikinome, kad esame labai gera komanda ir parodėme, ką sugebame. Esame užsidegę siekti dar geresnių rezultatų ir visiems įrodyti, ko verta lietuviška trispalvė egzotiškoje Karibų jūroje“, – sakė įgulos kapitonas Kristupas Valenta.

Dalyvavimas šiose varžybose – tai bandymas pasauliui parodyti, kad Lietuva turi ne tik Roką Milevičių, bet dar ne vieną entuziastingą ir ambicingą buriuotoją.

Šiais metais „Challenger“ įgulos strategas ir treneris bus Simonas Steponavičius, patyręs jachtos “Ambersail” kapitonas, jau ir praėjusiais metais davęs ne vieną taktinį patarimą lenktynių dalyviams. Dalyvavimas šiose varžybose – tai bandymas pasauliui parodyti, kad Lietuva turi ne tik Roką Milevičių, bet dar ne vieną entuziastingą ir ambicingą buriuotoją. Antigvos lenktynėse įgulos laukia didelė konkurencija ir stiprios komandos, bet mes jau dabar treniruojamės ir rengiamės lenktynėms“ – sakė „Challenger“ įgulos strategas Simonas Steponavičius.

Komandoje plaukia Kristupas Valenta (1995 m. Pasaulio Lietuvių sporto žaidynių nugalėtojas), Laurynas Vyliaudas, Gintautas Pilkionis. Visi pradėjo sportinę karjerą būdami 12-os metų. Visus treniravo Linas Eidukevičius (Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt treneris).

Antigvos regatoje dalyvaus ir kita Lietuvos jachta „Ambersail“.

Kiekvienais metais „Antigua Sailing Week“ regatoje dalyvauja daugiau nei 100 jachtų iš kelių dešimčių pasaulio šalių. Šiuo metu jau užsiregistravusios  65 jachtos. Jos suskirstytos į 12 klasių. Šiais metais Antigvos regatoje dalyvaus ir kita Lietuvos jachta „Ambersail“, taip pat užėmusi IV vietą 2013 metais (kitoje klasėje).

Antigvos regata organizuojama nuo 1968 metų. Pirmą kartą ją nusprendė suorganizuoti grupelė draugų, nusprendusių privilioti daugiau turistų šioje saloje baigiantis žiemos sezonui. Tačiau dabar Antigvos regata tapusi viena populiariausių Karibų jūroje ir puikiai žinoma visame pasaulyje.

"Ambersail" komandos nuotr./Jachta „Ambersail“ startavo Karibų regatoje 2015 m. sausio 21 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius