-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 11

Karališkasis MTB dviračių maratonų taurės etapas kviečia į Ignaliną

Nors Ignalina pagrįstai vadinama Lietuvos žiemos sporto šakų sostine, kalnų dviračių entuziastai šiam kraštui turi ir kitą epitetą – tai karališkojo „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapo miestas, kuriame sekmadienį vėl vyks lenktynės.
MTB dviračių maratono varžybų akimirka.
MTB dviračių maratono varžybų akimirka. / Organizatorių nuotr.

„Mes į Ignaliną atvyksime jau 16-ą kartą. Šis miestas – vienintelis, kuriame kasmet nuo pat pirmųjų tokių varžybų Lietuvoje vyksta MTB maratonų etapai, – pasakojo varžybų organizatorius Arūnas Daugirdas. – Pirmą kartą savo žvilgsnius į Ignaliną nukreipėme po apsilankymo panašiose varžybose Estijoje: Tartu dviračių maratono įspūdžiai paskatino imtis iniciatyvos. Labai gražų Ignalinos kraštą žinojome, sulaukėme miesto valdžios palaikymo, pirmajam lietuviškam MTB dviračių maratonui startą davė tuometis meras Bronis Ropė – savivaldybės aikštėje prasidėjusiame renginyje startavo gal pusšimtis sportininkų, o dalis jų buvo Ignalinoje naujam sezonui ruošėsi Ukrainos žiemos sporto šakų atstovai – slidininkai ir biatlonininkai. Tas renginys tikrai pavyko, ir nuo tada mes kasmet Ignaliną būtinai įtraukiame į varžybų kalendorių“.

Sunki, bet labai įdomi trasa

Ignalinos etapą, kurio vienas trasos ratas yra 25 kilometrų ilgio, organizatoriai ne veltui vadina karališkuoju. Jeigu žvelgsime į trasos aukščių skirtumus, akivaizdu, jog pakilimų čia yra daugiausiai. Ir Būdakalnis, ir Bokšto kalnas – tai tos vietos, nuo kurių atsiveria nepakartojami peizažai. Tačiau užminti dviračiu į tų kalnų viršų – tikrai nelengvas išbandymas visiems. Bet atsiveriantys vaizdai atperka nuovargį. Lygiai taip pat analogų visame „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ kalendoriuje neturi ir važiavimas ežero pakrante: status šlaitas ir gana siauras vienvėžis takas priverčia dalyvius susikaupti, tačiau tai ir yra nekartojamas etapo unikalumas: čia ir gražu, ir sunku... Ir net tie, kurie nuo šlaito nusirita į vandenį (o tokių būna kasmet), nepyksta – tai būna vos ne karališkos maudynės...

Gero techninio pasirengimo reikalauja ir maždaug 4 kilometrų atkarpa, kuri driekiasi asfaltu. Tai žiemos sporto centre besitreniruojantiems slidininkams ir biatlonininkams puikiai pažįstami posūkiai: šis asfaltas žiema padengiamas storu sniego sluoksniu, kuriuo sportininkai naudojasi iki balandžio mėnesio. Vasarą tuos takus treniruotėms ir varžybos išnaudoja riedslidžių entuziastai, o šį sekmadienį išmėgins MTB dviratininkai.

Tie, kas varžybose dalyvavo ir ankstesniais metais, gali pamėginti prisiminti pernykštę patirtį – 2017 m. trasos ratas bus identiškas pernykščiam.

Kas laimės šį kartą?

Jau dabar paraiškas startuoti vieno, dviejų arba trijų ratų distancijose yra pateikę per 1200 dalyvių. „Ignalinos etapas visuomet sutraukia didelį dalyvių būrį, nors objektyviai vertinant – jis yra pats sunkiausias. Bet ir pats smagiausias“, – populiarumo paslaptį atskleidė A.Daugirdas.

Pernai Ignalinos etapą užtikrintai laimėjo Šarūnas Pacevičius. Neabejotinai ir šių metų lenktynėse jis bus vienas rimčiausių favoritų. Pernai Šarūnas 75 km distancijoje atitrūko ir daugiau nei 5 minutėmis aplenkė artimiausius persekiotojus. Nugalėtojas finišavo po 2 val. 30 min. 31 sek., antrą vietą užėmė Eimantas Gudiškis, trečias liko Domas Manikas, nugalėtojui pralaimėję atitinkamai 5.11 min. ir 5.16 min.

Šiemet jie irgi kol kas pirmauja bendroje „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ rezultatų suvestinėje: jeigu atmesime prasčiausią rezultatą (galutinėje įskaitoje bus skaičiuojami 4 iš 5 etapų taškai), tai E.Gudiškis turi 2000, D.Manikas ir Edgaras Kovaliovas – po 1996, Š.Pacevičius – 1995, Tadas Malinauskas – 1994.

Organizatorių nuotr./MTB dviračių maratono varžybų akimirka.
Organizatorių nuotr./MTB dviračių maratono varžybų akimirka.

Moterų grupėje pernai triumfavo Silvija Latožaitė: ji 50 km nuotolyje į priekį praleido tris vyrus, o antrą vietą užėmusią Algirdą Zaliauskaitę aplenkė daugiau nei 6 min. Trečia pernai moterų grupėje liko Karolina Černych. S.Latožaitė šiemet kol kas šios taurės etapuose skina tik pergales, o kova dėl žemesnių pozicijų tikrai dar nėra baigta: kol kas į antrą ir trečią pozicijas realiausiai pretenduoja A.Zaliauskaitė ir Tatjana Kaliakina.

Dalyviams – gera nuotaika ir vertingi prizai

„Visiems dalyviams norime priminti, jog specialiais „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ medaliais bus apdovanoti tie, kurie per metus dalyvaus visuose 5 etapuose. Nesvarbu, kokį nuotolį dalyviai bus pasirinkę, tačiau taisyklė visiems viena – reikia nepraleisti nė vieno etapo. Į Ignaliną papildomos agitacijos dviratininkams net nereikia – jų čia ir taip visada būna gausiau nei kitur. Po šito etapo liks sezono kulminacija – rugsėjo mėnesį vyksiančios lenktynės Anykščiuose“, – priminė organizatorius.

Ignaliniečiai žada labai smagų reginį. Vietos bendruomenės pasiryžusios pateisinti azartiškiausių ir nuoširdžiausių aistruolių vardą – jie prisidės prie organizatorių raginimo varžytis originaliausio ir išradingiausio dalyvių sutikimo bei palaikymo „nominacijoje“. Visi dalyviai tradiciškai po renginio loterijoje išmėgins laimę – vienam iš jų atiteks „Sportland“ parduotuvių tinklo įsteigtas prizas – dviratis bei bilietas į Robbie Williamso koncertą Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius