-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18 /23:14

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė po pirmosios rungties žengia už dešimtuko

Viena didžiausių mūsų šalies olimpinių vilčių Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ketvirtadienį pradėjo kovą dėl medalių. Rio de Žaneire šiuolaikinės penkiakovės varžybos vyks dvi dienas. Ketvirtadienį sportininkės varžėsi fechtavimosi rungtyje.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Alfredas Pliadis

Kartu su Londono olimpinių žaidynių čempione L.Asadauskaite-Zadneprovskiene moterų varžybose kovojo ir Ieva Serapinaitė.

Kitų rungčių išvakarėse atskirai rengiamos fechtavimo varžybos – olimpinė naujovė. Ketvirtadienį kiekvienas sportininkas kovojo po 35 kartus – tiek vyrų, tiek moterų varžybose dalyvauja po 36 penkiakovininkus.

Šioje rungtyje rezultatas skaičiuojamas atskaitos tašku pasirenkant 70 proc. (25 kovos) pergalių. Tai yra 250 taškų. Už kiekvieną papildomą laimėjimą skiriami šeši taškai, o jei nepavyksta iškovoti 25 pergalių, už kiekvieną iki šio skaičiaus trūkstamą laimėjimą nubraukiama po 6 taškus.

Pirmąją rungtį L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė (19 pergalių ir 16 pralaimėjimų) baigė 11-13 vietoje (214 taškų), tuo tarpu I.Serapinaitė – 25-a (10/15 ir 190 tšk.).

Pirmą rungtį užtikrintai laimėjo 27 pergales iškovojusi lenkė Oktawia Nowacka (262 tšk.), aplenkusi vokietę Leną Schoneborn (244) ir kanadietę Melanie McCann (238).

Varžybų eiga:

Abi mūsų šalies sportininkės tarpusavyje jėgas išbandė jau pirmojoje dvikovoje. Pergalę šventė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Po to ji laimėjo dar dvi akistatas ir puikiai trimis pergalėmis pradėjo varžybas. I.Serapinaitės pradžia – 1 pergalė ir 2 pralaimėjimai.

Vėliau olimpinė čempionė turėjo pripažinti dviejų Vengrijos penkiakovininkių pranašumą, tačiau įveikė abi brites ir abi ruses. L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė laimėjo ir principinę dvikovą prieš Rusijai atstovaujančią Donatą RImšaitę. Po pirmųjų devynių kovų lietuvės rezultatas – 7:2. I.Serapinaitės – 3:6.

Įpusėjus varžyboms, L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės pergalių ir pralaimėjimų balansas buvo 14:9, I.Serapinaitės – 10:13.

Sportininkėms likus po 10 dvikovų olimpinė čempionė rikiavosi septintoje pozicijoje, o I.Serapinaitė – 25-oje.

Po 30 dvikovų L.Asadauskaitė buvo iškovojusi 18 pergalių ir užėmė šeštąją vietą, o I.Serapinaitė su 13 laimėjimų žengė 23-ia.

Vis dėlto rungties finišas abiems Lietuvos atstovėms susiklostė ne taip sėkmingai.

Kitos rungtys moterų laukia penktadienį, vyrų – šeštadienį. Sportininkai dar plauks 200 metrų, dalyvaus fechtavimosi atkrintamosiose varžybose, jojimo konkūrų rungtyje, o medalių savininkai paaiškės po kombinuotos rungties – šaudymo ir 3200 metrų bėgimo.

VIDEO: 10 faktų apie Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius