Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 14

Buriuotojas Laurynas prieš Antigvos regatą: siekiant svarbiausių pergalių, būtina komandos vienybė

„Švyturys Challenger sailing“ įgulos narys net 24 metus buriuojantis Laurynas Vyliaudas (36) dažniausiai sutinkamas Kauno mariose vykstančiose regatose. Jis buriuoja nuo 12 metų,
Buriuotojas  Laurynas Vyliaudas
Buriuotojas Laurynas Vyliaudas / "Švyturys Challenge Sailing" nuptr.

„Švyturys Challenger sailing“ įgulos narys net 24 metus buriuojantis Laurynas dažniausiai sutinkamas Kauno mariose vykstančiose regatose. Jis buriuoja nuo 12 metų, kuomet pirmuosius pagrindus ir sampratą apie vėją bei jo galią sudėjo pirmasis treneris Linas Eidukevičius. Aistra buriuoti buvo tokia didelė ir stipri, kad iki šiolei atstovauja Lietuvos buriuotojams ir prisidės prie „Challenger“ įgulos siekdamas svarbiausių gyvenimo pergalių Antigvos salos regatoje.

Laurynui saugumas yra pirmoje vietoje – nesvarbu, ar plaukimas yra turistinis, ar vyksta varžybos.

Laurynui saugumas yra pirmoje vietoje – nesvarbu, ar plaukimas yra turistinis, ar vyksta varžybos. Jis yra tas žmogus, kuris sugeba geriausiai rūpintis laivo technine būkle. Žmogus, kuriam patikėta patikrinti laivą ir jo sistemas. Laivo techninis parengimas startui jau yra pusė pergalės. Nes, jei  bus paruoštas ne idealiai, tikėtina, kad sugrius būtent ta, pati silpniausia laivo detalė ar vieta.

Tai žmogus, kuris per 7 minutes gali pakeisti nutrūkusį laivo variklio dirželį visiškoje audroje, kai suplyšusios burės ir nevaldomą jachtą vėjas neša ant seklumos. „Auksinėmis rankomis“ vadina tokius savo darbui pasišventusius ir žmones, ir be jo leisti į kelionę būtų tiesiog nesaugu. Laurynas visus metus praleidžia su laivais – vasarą būriuodamas, o žiemą – juos remontuodamas.

Kita pergalės pusė – komanda. Jei kiekvienas jos narys žinos savo pareigas ir galimybes, tuomet pergalė beveik garantuota. Nėra bereikalingo chaoso, stumdymosi, kas kurį laivo bortą turi prižiūrėti. Visi turi dirbti kaip vieno šveicariško laikrodžio mechanizmas: profesionaliai, techniškai, be jokių improvizacijų ir nuokrypių, taip, kaip sugeba geriausiai.

Ypatingais lenktynių įspūdžiais Lauryną maitina didelės bangos. O kuo jos didesnės, tuo daugiau adrenalino ir geros buriavimo praktikos. Jūreiviui sportininkui reikia pasikinkyti kiekvieną bangą, slysti nuo jos, kad būtų išnaudotas kiekvienas stichijos elementas, vedantis laivą link finišo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius