-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 01

Lietuvai olimpinėse žaidynėse atstovaus trys penkiakovininkai

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) oficialiai informavo Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, kad teisę dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo keturi Lietuvos sportininkai: čempionės titulą ginsianti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė, Gintarė Venčkauskaitė ir Justinas Kinderis. Tiesa, dėl moterų atstovių limito į Rio nevyks G.Venčkauskaitė.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė olimpinį kelialapį užsitikrino pirmoji tarp visų pasaulio penkiakovininkių, kai laimėjo 2015 metų Pasaulio taurės varžybas. Kiti trys sportininkai tokią teisę pelnė rinkdami olimpinio reitingo taškus.

J.Kinderis olimpiniame reitinge surinko 146 taškus ir užėmė 9-ąją vietą (aukščiau yra ir sportininkų, pelniusių asmeninius kelialapius ne dėl reitingo). Moterų reitinge L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 186 taškus ir užėmė antrąją vietą, I.Serapinaitė su 146 taškais liko 8-a, o G. Venčkauskaitė su 136 – 13-15 vietose.

Vienai šaliai olimpinėse žaidynėse gali atstovauti daugiausia dvi moterys ir du vyrai, todėl būtent aukštesnė vieta olimpiniame reitinge lėmė, kad į Rio de Žaneirą kartu su L.Asadauskaite-Zadneprovskiene vyks I.Serapinaitė. Sprendimą dėl tokio lemiamo kriterijaus Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos vykdomasis komitetas priėmė dar prieš 2016-ųjų sezoną.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, o šiuolaikinės penkiakovės sportininkai dėl olimpinių apdovanojimų kovos rugpjūčio 18-20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius