Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 12

Lietuvos rankinio rinktinė privalo laimėti bent dviem įvarčiais ir pateks į Europos čempionatą

Pergalė dviejų įvarčių arba didesniu skirtumu. Tokia yra būtina sąlyga, kurią sekmadienį per rungtynes Minske su Baltarusijos komanda turės įvykdyti Lietuvos rankinio rinktinė, kad patektų į Europos čempionatą.
Skirmantas Plėta
Rankininkas Skirmantas Plėta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Galimybes iškovoti kelialapį į Lenkiją, kur 2016 metų sausį susirinks 16 stipriausių Europos komandų, mūsų šalies rankininkai išsaugojo ketvirtadienį palankiai pasibaigus Bosnijos ir Hercegovinos bei Baltarusijos rinktinių rungtynėms (jos baigėsi lygiosiomis 22:22).

Likus vienam turui iki varžybų pabaigos atrankos turnyro grupėje pirmauja 10 taškų surinkusi ir kelialapį jau užsitikrinusi Danija. Dėl antrojo kelialapio kovojančios Bosnija ir Hercegovina bei Baltarusija turi po 4 taškus, Lietuva – 2.

Paskutiniajame ture sekmadienį lietuviai žais Baltarusijoje, bosniai – Danijoje.

Jei Lietuvos rinktinė laimės dviejų įvarčių arba didesniu skirtumu, o bosniai pralaimės, trys komandos surinks po 4 taškus, bet mūsiškiai atsidurs aukščiausiai dėl geresnio įmestų ir praleistų įvarčių skirtumo tarpusavio rungtynėse.

Jei lietuviai nugalės tik vieno įvarčio skirtumu, o bosniai pralaimės, pagal tą patį rodiklį tarp trijų komandų geriausi bus baltarusiai.

Mūsų šalies komandai pergalė nepadės tuo atveju, jei sekmadienį bent tašką iškovos Bosnijos ir Hercegovinos rankininkai.

Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes baltarusiams namie pralaimėjo 28:30. Žaisdami su bosniais lietuviai pasidalijo po pergalę (svečiuose pralaimėjo 23:26, namie laimėjo 19:15), o abejos bosnių ir baltarusių rungtynės baigėsi lygiosiomis (25:25 ir 22:22).

Be 2-osios grupės nugalėtojos Danijos kelialapius į Lenkiją užsitikrino Vengrijos, Prancūzijos, Kroatijos, Norvegijos, Švedijos, Slovėnijos, Ispanijos, Vokietijos ir Serbijos rinktinės. Europos čempionate liko penkios laisvos vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius