Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 25

Lietuvos šokėjai – per viduriuką

Lietuvos šokių ant ledo pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas antradienį Los Andžele prasidėjusiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate po pirmojo – privalomojo šokio – žengia šešiolikti.
K.Copely ir D.Stagniūnas po pirmojo šokio - šešiolikti.
K.Copely ir D.Stagniūnas po pirmojo šokio - šešiolikti. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už pirmąjį privalomąjį šokį – pasadoblį – K.Copely ir D.Stagniūnui teisėjai skyrė 28,46 balo. Igorio Špilbando ir Marinos Zujevos treniruojama Lietuvos pora už techninių elementų išpildymą gavo 15,26 balo, o už programos elementus – 13,20 balo.

Tarp pirmųjų ant ledo pasirodžiusių 15 pora Lietuvos atstovai buvo pirmi, tačiau po likusių pagal reitingą aukščiau stovinčių šokėjų pasodoblių smuktelėjo į 16 vietą.

Po privalomojo šokio pirmauja Rusijos pora Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas (40,77 balo), antri žengia amerikiečiai Tanith Belbin ir Benjaminas Agosto (39,65 balo), treti – Kanados atstovai Tessa Virtue ir Scottas Moiras (39,37 balo).

Ketvirtadienį, kovo 26 dieną, šokėjai atliks originalų šokį, o penktadienį, kovo 27 dieną – laisvąją programą.

Lietuvos šokėjai siekia iškovoti kelialapį į 2010 metų Vankuverio olimpines žiemos žaidynes. Jį garantuos vieta tarp pirmųjų devyniolikos stipriausių planetos porų.

Šių metų pradžioje Europos čempionate Helsinkyje dešimtą vietą užėmusi Lietuvos pora planetos pirmenybėms rengėsi Detroite. Pasak šokėjų vadovės Lilijos Vanagienės, pasiruošimas vyko sklandžiai, K.Copely ir D.Stagniūnas rimtai nusitaikę į olimpinį kelialapį.

Apie Lietuvos poros tikslą pasaulio čempionate ir galimybę dalyvauti Vankuverio olimpiadoje skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius