Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

Lina Karbauskienė: ką Ramūno Karbauskio žmona veikia ant dviračio balno?

Daugiau paslapčių nei atsakymų supa Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio, Seimo Kultūros komiteto pirmininko Ramūno Karbauskio asmeninį gyvenimą, taip pat ir Ispanijoje gyvenančią politiko žmoną Liną Karbauskienę. Politiko žmona nesirodo Lietuvoje, vengia viešumos. Tačiau 43 moteris yra labai aktyvi mindama dviračio pedalus per Europos šalių kalnus.
Lina Karbauskienė
Lina Karbauskienė / B.I.G. Cycling nuotr.

Kaip R.Karbauskis yra aktyvus mūsų šalies politiniame gyvenime, taip jo žmona L.Karbauskienė yra veikli tarptautiniame dviratininkų klube „Big Cycling“.

Šis klubas jungia pusšešto tūkstančio narių, tarp kurių viena aktyviausių yra Ispanijos Blaneso mieste gyvenanti 43 metų lietuvė.

„Ji nėra profesionali dviratininkė, kuri siektų olimpinių aukštumų ar rezultatų, tačiau tame dviratininkų klube turi svarbų vaidmenį, – sakė Lietuvos dviračių sąjungos viceprezidentas Elijus Čivilis. – Vien tai, jog ji suprojektavo klubo kitų metų aprangą, organizuoja keliones, reiškia, kad ji veikia aktyviai.“

B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė
B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė

L.Karbauskienė tik prieš kelerius metus įsitraukė į dviračių sporto klubą, bet padarė tokią pažangą, kad vien 2014 metais numynė 16 tūkst. kilometrų.

„Žiūrint į jos dviračius ir aprangą yra akivaizdu, kad ji supranta, ką daro. Žinau, kokia įprastai būna dviratininko evoliucija jam tik atsisėdus ant dviračio ir jau tapus tikru dviratininku sportininku. Akivaizdu, kad ji nėra pradžiamokslė – tai galima spręsti pagal aprangos pasirinkimą, gerą dviratį – pagal sėdėseną matyti, kad dviratis nėra agresyviai sportinis, bet patogus ir skirtas ilgesniems iššūkiams.“

B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė
B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė

L.Karbauskienė priklauso tarptautinio „Big Cycling“ klubo organizatorių komitetui.

Tai nėra sportinių aukštumų besivaikantis dviratininkų klubas. Svarbiausia jo misija – sujungti žmones, kuriems patinka kelionės ir įvairūs kalnuoti maršrutai po skirtingas Europos šalis: Italiją, Ispaniją, Prancūziją, Vokietiją, Šveicariją, Belgiją, Norvegiją ir kitas.

Klubas savo nariams siūlo įdomių išbandymų ir mažiau dviračių sportui patogiose šalyse: Bulgarijoje, Kipre, Rumunijoje, Airijoje, Juodkalnijoje.

Pavyzdžiui, pernai L.Karbauskienė su keliais bendražygiais – dviem olandais ir vokiečiu – važiavo per Graikiją, kurios kalnų keliai nėra pritaikyti dviratininkams taip, kaip gilias tradicijas turinčių Pietų Europos valstybių. Rengdamasi kelionei į Graikiją ji per keturias dienas numynė 300 kilometrų.

E.Čivilis mano, jog L.Karbauskienė dviračių sportu galėjo užsikrėsti ne Lietuvoje, o Ispanijoje po išskirtinių gyvenimo permainų.

„Jos klubas yra išskyręs tūkstantį sunkiausių Europos kalnų. Tikslas – pervažiuoti kalnus dviračiais, taip siekiant patirti kelionių ir sporto malonumą. Ji yra važiavusi per 166 kalnus, o tai įspūdingas pasiekimas, – L.Karbauskienės žygius komentavo E.Čivilis. – Kita vertus, populiariausiuose socialiniuose tinkluose, kuriuose dviratininkai fiksuoja savo pasiekimus, L.Karbauskienės nėra. Tai patvirtina, kad ji nesivaiko sportinių rezultatų.“

L.Karbauskienė nėra pažįstama Lietuvos dviračių sporto bendruomenei.

„Žinau visas Lietuvos dviratininkes moteris mintinai, bet jos nepažįstu“, – pripažino Lietuvos dviračių sąjungos techninis direktorius Antanas Taučius.

„Nesu jos sutikusi“, – sakė Italijoje besitreniruojanti geriausia Lietuvos kalnų dviratininkė Katažina Sosna.

B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė
B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė

„Galima spėti, kad ji nėra sentimentali Lietuvai, – svarstė E.Čivilis. – Peržiūrėję protokolus nematome, kad ji būtų dalyvavusi kokiose nors varžybose Lietuvoje, pavyzdžiui, „Velo maratono“ varžybose, kurios irgi skirtos ne profesionalams, o dviračių mėgėjams.“

Pats nardantis verslo ir dviračių trasose E.Čivilis mano, jog L.Karbauskienė dviračių sportu galėjo užsikrėsti ne Lietuvoje, o Ispanijoje po išskirtinių gyvenimo permainų, po kokių dviračių sportą yra pamilęs ne vienas versle ar asmeniniame gyvenime sukrėtimų patyręs žmogus.

„Panašu, kad šis sportas jai padėjo atrasti save ir ji yra išsikėlusi sau įdomių iššūkių, – kalbėjo E.Čivilis. – Suradusi bendraminčių, siekia pervažiuoti daug kalnų. O jų yra pervažiavusi tikrai įspūdingų.“

B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė
B.I.G. Cycling nuotr./Lina Karbauskienė

L.Karbauskienės vyras Ramūnas dviračiais nesidomi. Sporte jo aistra – šaškės. Politikas daug dėmesio skiria teatrui ir gimtajam Naisių kaimui, kuriame vykdo įvairius kultūros projektus, išlaiko teatro trupę.

R.Karbauskis apie savo žmoną tėra pasakęs tiek, kad ji gyvena Ispanijoje, augina judviejų vaikus ir užsiima verslu. Dar prieš ketverius metus L.Karbauskienė dirbo Lietuvoje, R.Karbauskio „Agrokoncerne“ buhaltere, tačiau tuomet taip pat nesirodė viešumoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius