-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 07 31

Per Čempionų lygos finalą nusvilęs Paryžius nekeičia planų dėl olimpiados atidarymo

Paryžiaus olimpinių žaidynių organizatoriai nekeičia planų atidarymo ceremoniją surengti prie Senos upės, kaip buvo numatyta praėjusį gruodį, nors po gegužę, per UEFA Čempionų lygos finalą, įvykusių neramumų buvo svarstoma koreguoti olimpinės šventės programą.
Paryžius
Paryžius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzų teisėsauga nesugebėjo užtikrinti tvarkos per „Liverpool“ ir Madrido „Real“ akistatą, ir tai virto nerimą keliančiu signalu prieš 2024 metų vasaros olimpines žaidynes.

Sumaištyje prie „Stade de France“ stadiono šimtai žmonių patyrė sužeidimus, dešimtys atsidūrė areštinėse.

Prancūzai planuoja atidarymo ceremoniją, kokios olimpinėse žaidynėse dar nebuvome regėję. Jis vyks ne stadione – tradicinis šalių paradas „praplauks“ Senos upe, kiekvienai delegacijai įsitaisius atskirame laive.

„Paryžius 2024“ prezidentas Tony Estanguet tvirtina, kad, vertinant futbolo finalo patirtį, žaidynių atidarymo ceremonijos organizavimas tampa dar didesniu iššūkiu, bet Paryžius pasirengęs su juo susidoroti.

„Ši ceremonija yra iššūkis, mes nepasirinkome lengvo kelio, bet aš tai priimu, ir manau, kad Prancūzija yra pajėgi organizuoti didingus renginius, sutraukiančius mases žmonių“, – „L'Equipe“ sakė T.Estanguet.

„Išnagrinėjus visus aspektus, buvo nuspręsta nekeisti planų“, – pridūrė jis.

„Nors pastaruoju metu būta incidentų, susijusių su saugumu, mes ir toliau dedame bendras pastangas, kad ateityje tai nepasikartotų. Yra valdymo grupės saugumo klausimais, kuriose dalyvauja policija, savivaldybės atstovai. Mes analizuojame visus galimus iššūkius“.

T.Estanguet taip pat pažymėjo, kad ceremonijos organizavimo biudžetas nuo 200 mln. eurų buvo padidintas iki 295 mln. eurų.

2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija turėtų įvykti liepos 26 d., o žaidynės baigsis rugpjūčio 11 d. Paryžiaus parolimpinės žaidynės vyks nuo rugpjūčio 28 d. iki rugsėjo 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius