Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 27

Perspektyviausias Lietuvos šachmatininkas Paulius Pultinevičius svajoja apie rekordą

Vos penkiolikos metų sulaukęs Paulius Pultinevičius pirmą kartą pateko į Lietuvos šachmatų rinktinę, kuri neseniai varžėsi pasaulinėje olimpiadoje. Paauglys nepadarė gėdos nei sau, nei treneriui – iš 9 dvikovų jis nepralaimėjo nė vienos ir įvykdė dvigubą tarptautinio meistro normą.
Paulius Pultinevičius
Paulius Pultinevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Šachmatai

Nuo šešerių metų šachmatais žaidžiantis Paulius su žurnalistais kalbėjo ilgokai, tačiau sužinojome greičiausiai ne viską, ką galėtume. Jaunasis šachmatininkas vis dar drovisi bendrauti su žurnalistais, nors interviu jam jau nebuvo pirmasis.

Nepaisant drovumo, P.Pultinevičius papasakojo nemažai įdomybių. Pavyzdžiui, antroji šachmatų meistro sporto šaka – krepšinis. Vaikinas stebi ir NBA čempionato rungtynes bei mėgsta LeBroną Jamesą.

Vis dėlto krepšinį mėgstantis pažaisti P.Pultinevičius didžiąją laisvalaikio dalį praleidžia prie šachmatų lentos. Marijampolėje gyvenantis, mokyklą lankantis ir besitreniruojantis šachmatininkas kasdien keletą valandų su treneriu dirba prie figūrų.

Kaip vyksta šachmatų treniruotės? Tai nėra nuolatinis žaidimas, o tiesiog mokymasis. Senų savo partijų peržiūrėjimas, pasaulinių meistrų žaidimo analizavimas ir mokymasis.

Penkiasdešimt – tiek maždaug partijų nuo pradžios iki pabaigos P.Pultinevičius prie šachmatų pradžios galėtų sudėlioti prieš jūsų akis. Žaidėjas jas tiesiog atsimena ir tai pademonstravo mūsų pokalbio metu, kai vieną partiją dėliojo kartu su Lietuvos šachmatų federacijos direktoriumi Romanu Buršteinu.

VIDEO: Susipažinkite: perspektyviausias Lietuvos šachmatininkas Paulius Pultinevičius

„Kad būtum geras šachmatininkas reikia gerų nervų, psichologijos geros, truputį patirties“, – sakė šiuo metu pasaulio jaunimo čempionate Lietuvai atstovaujantis P.Pultinevičius.

Lietuvio svajonė – tapti visų laikų geriausiu Lietuvos šachmatininku. Tam reikėtų pasaulinės šachmatų federacijos (FIDE) reitinge pasiekti 2600 taškų reitingą. Šiuo metu P.Pultinevičiaus reitingas yra 2351, o geriausią turi Eduardas Rozentalis – 2561.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paulius Pultinevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paulius Pultinevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius