Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 28

Po pralaimėjimo portugalams traukiasi rankinio rinktinės treneris: „Reikia naujų idėjų“

2020 m. Europos čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė pripažino Portugalijos rankininkų pranašumą. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame mače lietuviai pralaimėjo 23:24 (10:12). Tai nulėmė rinktinės trenerio klaipėdiečio Artūro Juškėno sprendimą palikti šias pareigas.
Lietuva – Portugalija
Lietuva – Portugalija / Algirdo Kubaičio nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Primename, kad šią savaitę Lietuvos rankininkai nesėkmę patyrė ir Prancūzijoje.

Rungtynės su portugalais prasidėjo nerezultatyviomis atakomis – pirmas įvartis buvo pelnytas sužaidus beveik 4 minutes, kai pasižymėjo lietuviai.

Pasinaudojus baudos minutėmis, kai ant suolelio sėdėjo Lietuvos rinktinės vartininkas Vilius Rašimas, portugalai ne tik išlygino rezultatą 3:3, bet netrukus jį ir persvėrė savo naudai 3:4.

15 min. lietuviams po ilgokos pertraukos pavyko išlyginti rezultatą 5:5, tačiau jau po kitos portugalų atakos jie ir vėl liko atsiliekančiųjų vaidmenyje.

Paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis Lietuvos rinktinei pavyko pelnyti įvartį, tad svečiai į ilgąją pertrauką išėjo turėdami jau ne trijų, o dviejų įvarčių persvarą – 10:12.

Sužaidus pusaštuntos minutės antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinei pagaliau pavyko išlyginti rezultatą 13:13. Po ilgokos pertraukos Lietuva vėl išsiveržė į priekį, kai Mindaugas Dumčius pelnė 15-ąjį ekipos įvartį.

Padidinti persvarą iki trijų įvarčių šeimininkams pavyko įpusėjus antrajam kėliniui – 18:15, o Aidenas Malašinskas netrukus padidino persvarą ir iki tol rekordinės – 19:15.

Visgi portugalai netruko ir vėl priartėti – 20:19, o likus žaisti puspenktos minutės rezultatą ir išlygino 21:21. Deja, bet šiurkšti lietuvių klaida likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos leido portugalams surengti greitą ataką ir išsiveržti į priekį 22:23.

Pusiausvyrą atstatė A. Malašinskas – 23:23, bet neilgam – svečiai vėl buvo priekyje 23:24, o sėkmingos atakos Lietuvos rinktinei surengti jau nepavyko.

Artūro Juškėno vadovaujamai Lietuvos rinktinei šiame mače dar negalėjo padėti Jonas Truchanovičius, Benas Petreikis bei Giedrius Morkūnas. Geriausiu Lietuvos ekipos šio mačo žaidėju buvo pripažintas V. Rašimas.

„Pirmame kėlinyje gavome dušą. Tikrai galėjome ištempti lygiąsias“, – sakė A. Juškėnas.

Pasak jo, norint patekti į čempionatą, dabar reikia laimėti visas likusias ketverias rungtynes.

Algirdo Kubaičio nuotr./Artūras Juškėnas
Algirdo Kubaičio nuotr./Artūras Juškėnas

„Rinktinei reikia naujų idėjų. Aš dabar pasitrauksiu iš jos. Jei šitos rungtynės būtų kitaip pasibaigusios, būčiau likęs. Tai turi teikti malonumą, nes finansiniu atžvilgiu tai nėra svajonių darbas. Šansas lieka patekti, reikia naudotis, gal kitam treneriui pavyks tai padaryti geriau“, – sakė A.Juškėnas.

Tai buvo jau antrosios atrankos rungtynės – šią savaitę išvykoje lietuvius sutriuškino prancūzai rezultatu 42:27 (21:10). Tuo metu portugalai į Lietuvą atvyko 21:13 įveikę Rumunijos rinktinę.

Iš kiekvienos grupės į Europos čempionatą tiesiogiai patenka dvi pirmąsias vietas užėmusios rinktinės bei keturios geriausios trečiosios visų grupių komandos. Kitas rungtynes lietuviai žais su Rumunija 2019 m. balandžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius