-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22

Prasideda geriausių Lietuvos metų sportininkų rinkimai

Besibaigiant 2022-iesiems ryškiausios šalies sporto asmenybės rinksis Vilniuje – prestižiniuose Lietuvos sporto apdovanojimuose.
Mykolas Alekna ir Rūta Meilutytė už pergales apčiuopiamo atlygio sulauks iš mūsų valstybės, bet ne Europos pirmenybių rengėjų,
Mykolas Alekna ir Rūta Meilutytė / A.Pliadžio ir Scanpix/AFP nuotr.

Antrus metus iš eilės kartu bus apdovanojami olimpinio ir paralimpinio sporto atstovai, o renkant metų geriausiuosius svarbus bus ir visuomenės balsas.

„Lietuvos sporto apdovanojimai – reta proga, kai kartu susirenka visa šalies sporto bendruomenė. Tai laikas, kai galime pasidžiaugti metų pergalėmis ir padėkoti jas pasiekusiems sportininkams, jų treneriams, medikams ir komandų nariams, – rašoma renginio rengėjo Lietuvos olimpinio komiteto (LTOK) pranešime spaudai.

2022-ieji buvo pokyčių metai. Sporto bendruomenei nebuvo lengva ir iki šiol dar iki galo nežinome, kaip atrodys ateinantys metai. Tačiau šia švente sieksime bent vienam vakarui pamiršti rūpesčius ir iš visos širdies pasidžiaugti šiemet iškovotu gausiu pasaulio ir Europos čempionatų medalių derliumi“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Šiais metais sportininkai padovanojo Lietuvos žmonėms daug pergalių, o tuo pačiu ir teigiamų emocijų, kurios yra ypač reikalingos tokiu įtemptu pasauliui metu. Pergales skynė ir olimpiečiai, ir paralimpiečiai – sveikinu visus atletus, iškovojusius apdovanojimus ir pranokusius savo varžovus, save pačius. Ne mažiau nei pergalės džiugina ir tai, kad atsiimti apdovanojimų ant scenos antrus metus iš eilės kopsime drauge – olimpinio ir paralimpinio sporto geriausieji. Tai liudija lygybę ir atliepia pagrindinį paralimpinio judėjimo uždavinį – per sportą siekti žmonių su negalia integracijos į visuomenę visose gyvenimo srityse“, – kalbėjo Lietuvos paralimpinio komiteto (LPAK) prezidentas Mindaugas Bilius.

Gruodžio 21 dieną parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje olimpinio ir paralimpinio sporto atstovai bus pagerbti penkiose nominacijose: Metų komandos, Metų proveržio, Metų sportininko, Metų sportininkės ir Metų trenerio(-ės).

„Šie metai buvo ypač sėkmingi mūsų sportininkams, pasiekta įspūdingų pergalių, kurios išliks mūsų sporto istorijoje. Aukščiausių pasiekimų iš geriausių sportininkų tikimės ir ateityje. Valstybė jiems pagerino sąlygas, nuosekliai didina finansavimą visam sporto sektoriui, padidino stipendijas, todėl natūralu, kad ir lūkesčiai yra dideli. Prie tolesnių pokyčių neabejotinai prisidės ir šiemet pradėjusi darbą Nacionalinė sporto agentūra. Jai tenka užduotis efektyviai valdant resursus kurti fiziškai aktyvią ir sveiką visuomenę, sudaryti sąlygas atsiskleisti talentingiems sportininkams, jiems padėti pasirengti ir dalyvauti svarbiausiose tarptautinėse sporto varžybose bei iškovoti jose medalius“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Kandidatus olimpinio sporto nominacijoms siūlyti galėjo sporto federacijos bei organizacijos, o rinko Lietuvos sporto apdovanojimų taryba, sudaryta iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos paralimpinio komiteto, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos, Lietuvos sporto federacijų sąjungos, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos, Lietuvos olimpinio fondo, LTOK sportininkų komisijos atstovų.

Kandidatai buvo atrinkti atsižvelgiant į rezultatus, nuo 2021 m. lapkričio 1 d. iki 2022 m. lapkričio 1 d. pasiektus olimpinėse ir paralimpinėse rungtyse.

Sporto gerbėjai savo balsą portale LTOK.lt gali atiduoti iki gruodžio 12 dienos. Tarybai renkant nugalėtojus visuomenės balsas sudarys 20 proc.

Balsuoti galima čia:

Olimpinio sporto nominacijos:

Metų komanda: Lietuvos vyrų 3x3 rinktinė (Gintautas Matulis, Darius Tarvydas, Marijus Užupis, Ignas Vaitkus), vyrų dvivietė baidarė (Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas), vyrų porinė dvivietė (Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis).

Metų proveržis: irkluotojai Domantas Stankūnas ir Dovydas Stankūnas, boksininkė Gabrielė Stonkutė, lengvaatletis Mykolas Alekna, imtynininkas Mantas Knystautas.

Metų sportininkas: lengvaatletis Andrius Gudžius, imtynininkas Mantas Knystautas, gimnastas Robertas Tvorogalas, lengvaatletis Mykolas Alekna.

Metų sportininkė: boksininkė Ana Starovoitova, plaukikė Kotryna Teterevkova, plaukikė Rūta Meilutytė, buriuotoja Viktorija Andrulytė.

Metų treneris: Pasaulio 3x3 krepšinio čempionate 2 vietą užėmusios vyrų ir 4 vietą užėmusios moterų rinktinių treneris Dainius Dovickas, pasaulio vicečempiono ir Europos čempiono disko metiko Mykolo Aleknos treneris Mantas Jusis, pasaulio vicečempionės ir Europos čempionato bronzos medalininkės vyrų dvivietės baidarės treneris Sergejus Sorokinas.

Geriausius metų paralimpinio sporto atstovus išrinks paralimpinė bendruomenė – laureatus įvardins Lietuvos paralimpinio komiteto (LPAK) Vykdomasis komitetas.

Paralimpinio sporto nominacijos:

Metų sportininkas

Metų sportininkė

Metų komanda

Metų treneris(-ė)

Metų proveržis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius