Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

Rokas Milevičius sveikina su Vasario 16-ąja: asmenukė su trispalve ir lyderio pozicija

Lietuvos atstovas didžiausiose pasaulyje ir labai įtemptose jachtų lenktynėse „Volvo Ocean Race“ Rokas Milevičius, plaukdamas iš Sanijos (Kinija) į Oklendą (Naujoji Zelandija) rado laiko patriotiškai asmenukei.
Rokas Milevičius Vasario 16-ąją
Rokas Milevičius Vasario 16-ąją / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš savaitę jachtos „Brunel“ kapitonas pasirinko gudrų sprendimą – atsiskirti nuo jachtų būrio, plaukti, rodos nepalankiu, šiauriniu kursu link Taivano ir daryti kone 300 jūrmylių lanką.

Žiūrint į žemėlapį atrodė, kad olandų komanda, kurioje puikiai pritapo lietuvis Rokas Milevičius, plaukia kardinaliai į priešingą pusę nuo tikslo – Oklendo Naujojoje Zelandijoje.

Tačiau kapitono strategija pasiteisino – jachta išvengė vėjo duobių, pasigavo gerokai stipresnį vėją ir netrukus iš penktos vietos ketvirtajame lenktynių etape šoko į pirmąją poziciją.

Asmeninio albumo nuotr./Rokas Milevičius Vasario 16-ąją – tarp lyderių
Asmeninio albumo nuotr./Rokas Milevičius Vasario 16-ąją – tarp lyderių

„Esame labai patenkinti savo pozicija. Panašu, kad visi laivai bandė iki mūsų prisikapstyti, bet truputuką per vėlai ir nuo dabar atsiskyrimas tik didės. Taigi mūsų laukia labai ilga atkarpa kairiu halzu. Vis dar plaukiame rytų kryptimi, bet po truputuką pradedame leistis žemyn! Vėjo užtenka, nuotaikos geros, truputį šlapia.

Panašu, kad mūsų pasirinkimas atsipirkinėja. Šiandien per visą dieną padidinom savo persvarą ganėtinai ženkliai ir vis dar turim nemažai vėjo. Capio sprendimai pasiteisina 100 proc. Vakar naktį turėjom truputį šlykštų manevrą. Sustiprėjus ir suaštrėjus vėjui keitėm bures iš fro į j1. Buvo truputį kraujo, bet panašu, kad viskas gerai, perdaug nesusižeidė. O šiaip sąlygos ganėtinai sudėtingos. Bandom išspausti viską kas įmanoma iš šių oro sąlygų. Tikėkimės jos dar šiek tiek užsitęs. Linkėjimai!“,  rašo Rokas Milevičius savo internetiniame dienoraštyje.

 
Įrašas, kurį paskelbė Rokas Milevičius.

O Vasario 16-ąją sveikina Lietuvą su valstybės gimtadieniu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius