Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 22

Rusijos sporto garsenybė diriguoja kariniam paradui

Rusijos ritminės gimnastikos rinktinės trenerė ir šios sporto šakos prezidentė Irina Viner ruošia vyrus karinės agresijos metines žyminčiam paradui Maskvoje.
Irina Viner
Irina Viner / „Scanpix“ nuotr.

Nepainiokime sporto ir politikos, – ragina Rusijos sporto veikėjai, kai rusų kariai užpuolė Ukrainą, o okupantų sportininkai liko tarptautinių varžybų užribyje.

Karas nusinešė per šimtą tūkstančių rusų ir ukrainiečių gyvybių, bet dalis Rusijos sporto įžymybių palaiko Vladimiro Putino pradėtą agresiją.

Vaizdo klipe socialinėje erdvėje matoma, kaip garsi trenerė Irina Viner vadovauja karinę aprangą vilkintiems vyrams savo vardo „Irina Viner-Usmanova“ gimnastikos rūmuose Maskvoje.

Paradas, žymintis Rusijos karinės agresijos Ukrainoje metų sukaktį, rengiamas trečiadienį Maskvoje.

„Tribuna“ praneša, kad ir Rusijos ritminės gimnastikos rinktinė turėtų pasirodyti per „šventinį koncertą“.

Uzbekistane gimusi I.Viner laikoma viena sėkmingiausių gimnastikos visų laikų trenerių.

Daugybę titulų yra laimėjusios daug jos treniruotų gimnasčių, tarp jų Jevgenija Kanajeva, Julija Barsukova ir Alina Kabajeva – pastaroji laikoma V.Putino meiluže ir vaikų motina, nors Rusijos prezidentas tai slepia.

Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / Scanpix nuotr.

I.Viner tapo Rusijos rinktinės trenere 2001 metais, o 2008 metais išrinkta Rusijos gimnastikos federacijos prezidente. Tarptautinis olimpinis komitetas yra užkabinęs rusei olimpinį ordiną 2015 metais.

I.Viner buvo ištekėjusi už Ališero Usmanovo – Rusijos oligarcho, kuris dėl karo pritaikytų sankcijų pasitraukė iš Tarptautinės fechtavimo federacijos prezidento posto. I.Viner ir A.Usmanovas sutuoktiniais buvo 30 metų iki praėjusiais metais įvykusių skyrybų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./A.Usmanovas ir V.Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./A.Usmanovas ir V.Putinas

Šiuo metu I.Viner su auklėtinėmis pasirodyti tarptautinėse varžybose negali – kaip ir dauguma Rusijos sportininkų gimnastės negali varžytis dėl jų šalies vykdomo karo Ukrainoje.

Rusijos propagandiniai žiniasklaidai I.Viner tvirtino, kad negalint varžytis svetur padaugėjo gimnastikos varžybų ir dalyvių skaičius Rusijoje.

Tuo pačiu ji teigė, kad reiktų rengti kitokias tarptautines varžybas.

„Manau, kad mes galime sukurti konkurenciją olimpinėms žaidynėms, mums draugiškos šalys, vyriausybės, sporto ministrai susirinks ir praves tokias varžybas. Pas mus apie 140 draugiškų šalių, mes galime ramiai dalyvauti ir rengti jose varžybas. Bet reikia ministerijų vyriausybių sprendimų“, – „Ren TV“ sakė I.Viner.

Iš tiesų Jungtinių tautų asamblėjoje pernai spalį dauguma pasaulio šalių pasmerkė Rusijos įvykdytą okupuotų Ukrainos sričių aneksiją.

Generalinė Asamblėja pritarė rezoliucijai 143 balsais prieš 5.

35 šalys, įskaitant Kiniją, susilaikė. Prieš balsavo Rusija, Sirija, Nikaragva, Šiaurės Korėja, Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius