Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 16

„Santa Barbaros“ pabaiga: į šukes subyrėjusį M.Povilaitytės ir I.Dumbauskaitės duetą bandoma sulipdyti iš naujo

Praėjusių metų pabaigoje netikėtai kilusi audra šalies paplūdimio tinklinyje po truputį rimsta. Nemažai aistrų sukėlęs stipriausios šalies tinklininkių poros Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės išsiskyrimas – jau praeitis. Už šalies paplūdimio tinklinį atsakingas Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas 15min patvirtino, jog karo kirviai užkasti ir abi pajėgiausios šalies atletės vėl treniruojasi kartu.
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė / CEV nuotr.

Pernai rugpjūtį 15min pirmasis paskelbė, kad ne vienerius metus viena perspektyviausių Europos paplūdimio tinklinio porų laikytas Lietuvos tinklininkių duetas netikėtai subyrėjo.

Kalbėta, jog simpatiškiausia šios sporto šakos dėlionė išardyta ne pačių sportininkių iniciatyva. Išskirti talentingiausią visų laikų duetą nuspręsta po M.Povilaitytės konflikto su tuo metu LTF prezidento pareigas ėjusiu M.Vasiliausku.

„Versijų, kodėl iširo mūsų duetas, jau prisiklausiau ne vieną. Juokinga klausytis apie tai, kad man trūksta motyvacijos ar nenoriu treniruotis. Daug nenoriu plėstis, tačiau akivaizdu, kad federacijoje dedasi negeri dalykai. Manau, kad problemos susijusios su Mariumi, daug sportininkų tai mato ir ne vienas galėtų pasakyti tą patį“, – tuo metu 15min kalbėjo iš Kelmės rajono Tytuvėnų miestelio kilusi M.Povilaitytė.

Savo ruožtu M.Vasiliauskas teigė, kad abi tinklininkės nuo 2011-ųjų metų turėjo sutartį su jo vardo privačiu sporto klubu. Anot trenerio, sportininkes ketverius pastaruosius metus išlaikė būtent šis sporto klubas, o sutartį su M.Povilaityte nuspręsta nutraukti dėl papeikimų, praleidinėjamų treniruočių ir kitų įsipareigojimų nevykdymo.

Vytauto Dranginio nuotr./Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė
Vytauto Dranginio nuotr./Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė

Bandydami suktis iš susiklosčiusios situacijos, paplūdimio tinklinio vadovai netgi buvo suformavę naujas poras.

I.Dumbauskaitės nauja porininke tapo Urtė Andriukaitytė, tuo tarpu M.Povilaitytė kurį laiką bandė žaisti kartu su Karole Verbickaite.

Tačiau norimo rezultato tai nedavė, tad abi pusės buvo priverstos ieškoti išeities. 15min žiniomis, pirmoji taikos balandį paleido klaidą pripažinusi sportininkė.

Kad jau kuris laikas abi pajėgiausios šalies tinklininkės vėl treniruojasi kartu, mūsų portalui patvirtino ir M.Vasiliauskas.

sportoakimirka.lt nuotr./Marius Vasiliauskas
sportoakimirka.lt nuotr./Marius Vasiliauskas

„Taip, abi sportininkės vėl treniruojasi kartu ir bandys dalyvauti varžybose. Nusprendėme, jog sezoną pradėsime tokia pora, o vėliau matysime, kurios sportininkės bus stipriausios. Visame pasaulyje poros keičiasi, jungiasi, ieškoma geriausių variantų. Mes darysime taip pat“, – pasakojo treneris.

Paklaustas, ar išnyko trintis su auklėtine, M.Vasiliauskas nenorėjo dairytis atgal. „Nepavadinčiau tai konfliktu, žmonės auga, vystosi. Vyksta normalūs procesai. Man svarbiausia, kad sportininkai daugiau rūpintųsi sportu. Radome bendrą kalbą ir tikiuosi, jog viskas eis tik geryn“, – kalbėjo specialistas.

I.Dumbauskaitės ir M.Povilaitytės duetą, kaip ir anksčiau, jis treniruos kartu su Tadu Duonėla.

Trenerių sprendimu, naujam sezonui buvo suformuoti ir U.Andriukaitytės bei Irinos Zobninos bei vyrų Arno Rumševičiaus ir Luko Každailio duetai.

Kartais jiems jau atrodo, kad pasiekė labai daug, nors iš tiesų darbas dar tik prasideda.

„Arnas su Luku sezoną taip pat pradės kartu, o vėliau po šalies tinklinio čempionato, prisijungus kitiems sportininkams, žiūrėsime, ką galime padaryti. Noras visada yra poroje turėti pajėgiausius žaidėjus“, – kalbėjo M.Vasiliauskas.

Specialistas nesureikšmino ir tos aplinkybės, kad praeityje abu 22-ejų metų sportininkai turėjo ne vieną konfliktą, o kartais santykių aiškinimasis netgi peraugdavo į mojavimą kumščiais.

Nors abu vyrai yra geri bičiuliai ir už aikštės ribų, neretai varžybų metu, ypač jei jos nesiklosto pagal lietuvių scenarijų, aistros išsiveržia per kraštus.

„Taip jau atsitinka. Treniruočių metu visko būna. Jauni žmonės, kažką laimi. Kartais jiems jau atrodo, kad pasiekė labai daug, nors iš tiesų darbas dar tik prasideda. Vyrai turi suprasti, ko iš tiesų siekia. O tokių periodų būna visiems“, – kalbėjo M.Vasiliauskas.

Augusto Četkausko nuotr./Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis
Augusto Četkausko nuotr./Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis

Tinklinio specialistų teigimu, koją šiek tiek kiša ir abiejų sportininkų meistriškumo skirtumas. A.Rumševičius jau šiuo metu yra aukščiausios klasės paplūdimio tinklininkas, tuo tarpu L.Každailiui dar reikia nemažai dirbti treniruotėse.

Praeityje abu 22-ejų metų sportininkai turėjo ne vieną konfliktą, o kartais santykių aiškinimasis netgi peraugdavo į mojavimą kumščiais.

Kita aplinkybė – abu sportininkai šalies tinklinio pirmenybėse atstovauja skirtingiems klubams. A.Rumševičius Baltijos lygoje rungtyniauja Šiaulių „Elgos-Master Idea-Sm Dubysos“ komandoje. L.Každailis atstovauja „Vilniaus kolegijai-Flamingo Volley“.

„Papildomų problemų tai nesudaro. Tiek vienas, tiek kitas klubuose atlieka savo užduotis, ten uždirba pinigus. Viskas gerai“, – nesureikšmino LTF viceprezidentas.

Balandžio mėnesį abi stipriausios merginų poros vyks į tris savaites truksiančią treniruočių stovyklą Turkijoje. Čia lietuvės sezonui toliau ruošis su pajėgiausiomis Rusijos ir Ukrainos poromis. Sezonas prasidės gegužės mėnesį, o jį vainikuos rugpjūtį Jūrmaloje vyksiantis Europos čempionatas.

Vaikinų pora jau balandžio viduryje pradės varžybų maratoną Švedijoje. Svarbiausias jų startas šiemet – taip pat rugpjūtį vyksiančios žemyno pirmenybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius