-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 07 26

ŠMSM skelbia tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkursą

Šalies sporto šakų federacijos, neįgaliųjų sporto organizacijos kviečiamos teikti paraiškas daliniam jų organizuojamų tarptautinių aukšto meistriškumo sporto (TAMS) varžybų finansavimui gauti. Šįmet varžybų finansavimui iš valstybės biudžeto preliminariai skirta apie 1 mln. eurų, rašoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas
Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sporto federacijos bei neįgaliųjų sporto organizacijos konkurse gali gauti finansavimą šiemet vyksiančioms ar jau įvykusioms tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms.

Varžybos turėtų atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės ar kontinentinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą.

Į dalinį valstybės finansavimą pretenduojančios varžybos turi vykti Lietuvoje ir gali būti skirtos suaugusiųjų, jaunimo, jaunių ir (ar) jaunučių amžiaus grupėms, jas skirstant pagal tarptautinės sporto šakos federacijos amžiaus grupes. Varžybose turėtų dalyvauti ne mažiau kaip keturių šalių rinktinės komandinių žaidimų sporto šakose, individualiose sporto šakose – ne mažiau kaip aštuonių šalių atstovai.

Minimali vienam projektui skiriama suma siekia 3000 eurų, maksimali – ne daugiau nei 450 tūkst. eurų. Ne mažiau kaip 10 proc. nuo numatytos sąmatos projekto įgyvendinimui privalo skirti patys jo vykdytojai. Varžyboms neįvykus, gautas valstybės lėšas privalu grąžinti.

Paraiškas tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkursui galima teikti iki rugpjūčio 12 d. elektroniniu paštu smmin@smm.lt.

Su Tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų finansavimo konkurso būdu tvarkos aprašu galima susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius