-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 01 15

Stebuklas, palikęs šansą lietuviams: rusų rankininkai nukovė Norvegiją

Dvejas pirmąsias rungtynes Europos čempionato starte pralaimėję Lietuvos rankininkai vis dar turi šansą patekti į kitą etapą – užimti antrą vietą F grupėje.
Rusų rankininkų šėlsmas, nugalėjus Norvegiją.
Rusų rankininkų šėlsmas, nugalėjus Norvegiją. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokią viltį paliko Rusijos rankininkai, šeštadienį Košicėje sensacingai 23:22 (14:12) nugalėję aiškiais favoritais laikytus norvegus.

Po šios pergalės būtent rusai tapo F grupės lyderiais. Jie vieninteliai laimėjo abu sykius, lietuvius čempionato starte palaužę 29:27.

Norvegai (35:25 prie Slovakiją) ir slovakai (31:26 prieš Lietuvą) laimėjimo po sykį, o lietuviai kol kas pralaimėjo abu susitikimus.

Lietuviams pakilti į antrą vietą grupėje dabar leistų vienintelis kelias – jei rusai paskutinėse grupės rungtynėse nugalėtų šeimininkus slovakus, o lietuviai – norvegus. Tiesa, dar tektų skaičiuoti ir įvarčius.

Jei lietuviai, norvegai ir slovakai galiausiai F grupėje finišuotų iškovoję po pergalę, tektų skaičiuoti tarpusavio rezultatus.

Geriausioje situacijoje šiuo metu yra norvegai (+10). Lietuviai ir slovakai turi po minus 5, bet mūsiškiai dar žais su norvegais. Tokiu atveju, lietuviams reikėtų laimėti mažiausiai 8 įvarčių skirtumu prieš komandą, kuri į Europos čempionatą atvyko galvodama tik apie kovą dėl medalių.

Tiesa, norvegai lietuviams nėra neįveikiami. Prieš penkerius metus Vilniuje, atrankoje į Europos čempionatą, mūsiškiai triumfavo 32:29.

„Eisime į rungtynes ir nesvarbu su kokiu varžovu žaisime – bandysime laimėti. Kovosime, svarbu bent jau gerai sužaisti, bet nenoriu atmesti ir galimybės nugalėti. Esame prieš juos laimėję namuose, tai nėra neįveikiamas varžovas“, – dar nežinodamas, kad rinktinė vis dar turės šansą užimti antrą vietą grupėje, po pralaimėjimo Slovakijai kalbėjo Žanas Gabrielius Virbauskas.

Pirmadienį su norvegais lietuviai jau žais žinodami savo likimą. Jei ankstesnėse rungtynėse rusai nenugalės slovakų (lygiosios taip pat netinka), mūsiškiai nebeturės net teorinių šansų.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius